- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Икомическа криза VS Криза на ценности ?
ооо не не искам да кажа че няма добри хора!!!То си има и ще си има просто стават по малко!Колко често си виждала човечество последно ?Когато бях малък може би на 10-11 хората бях наистина различни добри усмихнати без толкова да има пука за парите бяха истински хора естествени сега всеки те гледа злобно!!!Разходи и погледни хората виж дали са щастливи погледни им израженияата погледни как гледат другите хора!!!!(разбира за това е виновен и самия свят в които почти всичко е базирано на пари) . А относо това което каза за big brother всеки иска по добър живот няма човек който да не го иска!!!!Но не е това начина да се еб*6 пред милиони хора пред собствените си родители така е лесния начин еее разбира други наистина им трябват парите за децата си за различни неща които са от истинска важност тях не може да ги обвинява никoй....
Виж сега, хората от Биг Брадър са специално избрани, за да правят шоу. Искрено вярвам, че средностатистическият българин не е толкова... ами, прост.
Да, нормално е хората да искат пари и да правят неща, които попринцип не биха, за да имат. В такова време живееш. Когато ти дойде до главата, ще видиш.
Еми за big brother права си! Надявам се да не ми идва до главата но за тва никога не казвам никога , и все пак не мисля че само времето в което живеем е виновно то си е в човешката придора да е ненаситена винаги ще иска повече. Тоест никога няма да се задоволи с малко/много пари или каквото и да е винаги ще иска повече....
Ами,да. Повечето са на принципа "колкото повече,толкова повече". Но ти го каза "никога няма да се задоволи с малко/много пари". Всеки ще намери за какво да мрънка.
Да,хората са променени. Но сега са такива,а след време може да стане и по-зле. Тогава ще си казваме,че преди са били по-усмихнати и т.н. Кръговрат.
права си!!Какъв ли щеше да бъде светът ако всеки се стремеше да бъде това което иска да бъде без да му пука за парите ....
А ти, като толкова съдиш по другите, поглеждаш ли се себе си? Ти усмихваш ли се на хората по улицата, в магазина, в кафенето отсреща? Държиш ли се естествено? Гледаш ли доброжелателно другите?Първоначално написано от GoInsane
Нещата няма как да се променят, ако ти самият първо не се промениш.
Плюс това, не си мисли, че щом някой е постоянно ухилен и изглеждащ в добро настроение, прелива от щастие. Понякога хората имат сума ти проблеми, но предпочитат да си ги решат сами, а не да разтръбяват на целия свят колко нещастни и окаяни са в момента, затова слагат маски.
Първоначално написано от mArMaLaDkA
интересно ми е защо повечето тук наскачат на автора на темата????Кой ти каза на теб да ли аз съм усмихнат или не кой ти каза как гледам аз?Просто не разбирам на къде биееш човече ???Исках да кажа друго говорех като цяло за обществото ! Питай вашиTе преди 20 години нямали ли са проблеми ???1000% са имали питай ги щастливи ли са били пак ще ти кажат ДА!!!А за това което каза че трябва да промениш себе за да промениш другите 100% correct!!! и наистина хората си слагат маски крият проблемите си което според мен е грешка защото така блокират помоща на най близките и на моменти не само крият проблемите си а крият себе си!
Ако наистина мислиш, че е възможно да не ти пука за пари, тогава живееш в някакъв супер измислен свят.Първоначално написано от GoInsane
хахахахахахах това е само на теория!!!Де живееш без тях е доста трудно но да живееш (главно)за тях повярвай ми няма добър ефект! Колко и да са важни никога не трябва да се'' навеждаш'' за тях щото някои може да е зад теб!
А трябва ли, когато имат незначителни проблеми да показват колко им е "зле" и постоянно да се оплакват на другите, на които им е значително по-криво. Е от това по досадно нещо няма, и мога да кажа че преди време не съм забелязвал такова нещо. Наистина имаше лицемерни хора и преди, обаче не бяха чак толкова много.. Сега като погледне човек някоя компания момичета например, много задружни, много верни една на друга, най-добри приятелки завинаги, сплотени, бла бла.. Изчезне едната за известно време и другите така започват да я хранят зад гърба й, че ти става жал за момичето. Далеч съм от мисълта, че всички са такива, виждам и много компании от верни приятели, но мисълта ми е, че за съжаление в последно време първите видове значително се увеличава. Просто времената се променят и отдавна мина периода, когато приятел означаваше нещо повече от снимка в някакъв списък във фейсбук..Първоначално написано от mArMaLaDkA
За първото със сигурност. Ценностите по-скоро са интерпретирани и украсени в чужда полза правила, които някога са били нужни, за да не се превърнем в животни, а сега вече не ни спират.Първоначално написано от BohemianRhapsody
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Първоначално написано от GunSnSteelflowers
You are so rightttttt..!!!
Точно така. Те са въведени от църквата, правителството и обществото, за да може да има контрол над действията и мислите. Всеки, който не е може да усвои тази илюзия се нарочва за ненормален, еретик, психичноболен и разните други вариации през вековете.Първоначално написано от GunSnSteelflowers
Само ш' те попитам за навеждането... Оставал ли си някога наистина без пари, ама не само ти да нямаш ми и касичката в лицето на родителското тяло също да е нула? Яко ли е (ако ти се е случвало) да ти се ходи супер някъде с цялата компания, ама да не може поради горепосоченото обстоятелство? И понеже предусещам отговора.... Ок ли ще си детето ти да го изпита един ден същото?Първоначално написано от GoInsane
Видимо и достъпно намирам за всеки това, че колкото по - простичко си живееш живота, толкова по - приятен е той. Не става дума да си кон с капаци, а да живееш на момента, защото така искаш сега, а не да се ограничаваш защото еди-какво-си. И да парите са най - важното, когато говорим за необходимост, за оцеляване. Ценности можеш да си позволиш тогава, когато знаеш, че поне хляба е сложен на масата.
Мисля, че хората трябва да отстъпят място на животните и растенията да си развиват съществуването.
Доволен ли си?
Вярно е, че сме плоски,ч е сме кухи лейки, но като се замислиш и преди е било така. Например семействата са гледали да женят децата си за богати половинки, за да живеят добре и изобщо не са прикривали намеренията си. Като чета Джейн Остин виждам как всяко семейство е изгаряло от нетърпение да разбере годишния доход на ергените и пр. А сега освен това просто добавяме и разгулния живот, безбройните връзки, но това е 21 век. Наистина и аз не съм съгласна с всичко случващо се, но очевидно така "еволюираме". Bad for us
Много вярно. А ние си мислим, че това се случва само в последния век. Каква заблуда. Преди са горели книги от страх, че хората ще поумнеят до толкова, че да не се поддават на манипулация. После пък това е станало прекалено явно и съмнително и дайте сега да агитираме всички да четат, за да се създаде илюзия за свобода на мисълта и идеите. Деградирали философи и "пастири на просвещението" проповядват измислен морал. Натъкнах се на тема за мнението на религията за секса. Създават се едни грешни ценности и църквата кара хората да си мислят, че живеят праведно и истински като се самоизмъчват - постят, въздържат се. С една дума в животите си те са по-заети с това да НЕ правят, от колкото да правят нещо. И така се събуждаш на 50 - не си ял месо, не си пушил, не си правил секс - и какво от това, постинал ли си нещо? Това е великата манипулация и кръгът се завършва и от влиянието на медиите, и от безхаберието на хората. Не е реално колко са навързани нещата.Първоначално написано от BohemianRhapsody
Sometimes I feel
Like I don't have a partner
Sometimes I feel
Like my only friend
Is the city I live in
The city of angels
Lonely as I am
Together we cry ..
Първоначално написано от babity
почва да ме дразни тва че всички или по точно голяма част се нахварлят варху автора!!!Няма да се обяснявам на теб нито на никoй друг за семейното ми положоние но щото така почна да имало е моменти когато мои приятели приемерно са си купували хубави дрехи а аз не можех имало е моменти в които мои приятели излизаха аз не защото бях с 2 лева и колкото до моите родители бачкат повече от 10-12 часа на ден за да живеем някакси нормално и край на тая тема!!!!!!! Няколко пъти казах че хората които наистина имат нужда от пари за храна и жизнени нужди правят каквото трябва за да оцелеят и са прави....Но аз говорех за пик**те на 15-16koito излизат с едни батковци със обръснати глави дебели с класическите анцузи това ли са ценностите или по точно това са нуждите да се поеб*м за да си покрием нуждите от хубави парфюми скъпи дрехи и така нататък защото не може да живеят по скромен живот точно за тоя стил хора говорех а не за хората със истински нужди...и нещо последно имам приятели които последното нещо за което живеят са парите!Живееят за момента не мислят за $$$ но просто винаги си имат достачно.....и един въпрос каква е тая злоба или по точна негативност или обсебеност към темите особенно със пари ???
Все още не разбираш
Нека ти го обясня по-просто - след 50 години ще си мъртъв. Какво значение има мнението ти в този конкретен момент ? Защо не живееш своя живот така ,както смяташ че е редно ,вместо да губиш време и енергия за чесане на езици ?
50 години....
Капиш ?
^ с тия удивителни авторът ми напомня на кюфтето :Д
REGGAE BOOM <3
ЕДНА от темите, който си струваше четенето.
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
ама ти сигурен ли си ???щото тука не се дава смисъл на темата а на удивитлените в отговорите ми и на даването на шанс на растенията,животните и всичко останало което нямаше връзка с темата![]()
Авторе, не могат да те излъжат, ако сам не го допуснеш.![]()
Може би там и тогава друга съм била ...
Прекрасна тема... Лично аз съм напълно съгласна с всичко казано от теб. Липсата на пари озлобява хората и ги кара да забравят ценостите си. Колкото и да твърдим, че парите не са най-важното, не е така...дори при лекаря да отидеш, за да ти обърне нужното внимание трябва да си платиш. Живота стана твърде материален, но за жалост това са децата на демокрацияа... Думи, като "Извинете", "Съжалявам", "Обичам те", "Сгреших" се използват твърде често и са загубили истинскят смисъл или някои от тези думи сме забравили да използваме... Тъжно, но това е факт...
Всичко има край,след като е имало начало...Само споменът остава вечен,само той идва,когато всичко друго вече си е отишло...