- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Русенски университет
Здравейте,
Интересувам се от специалността Стопанско управление, която се предлага там. Има ли някой приет или който ще кандидатства? Трудно ли се влиза, защото аз съм с тройки от дипломата, пък с 5.50 от матура ? Какво мога да очаквам от нея, тъй като се намирам в деликатна ситуация - трябва да разчитам единствено и само на себе си. Въобще много въпросителни относно предстоящият нов живот, на които знам е трудно да се отговори.
Не съм много информирана за самата специалност, но и аз самата кандидатствах в РУ сега. Точно за стопанско управление и публична администрация знам, че що-годе лесно се влиза. Изчисли си бала, за да имаш по-ясна представа.
Копирам ти информация от тазгодишния справочник на РУ:
Специалност СТОПАНСКО УПРАВЛЕНИЕ
Завършилите тази специалност придобиват знания и умения за: разработване на стратегии за развитие на бизнеса, иновационна политика, прогнози и планове; изграждане и прилагане на ефективни управленски структури и технологии; методи и техники за вземане на стопански решения; организиране, координиране и мотивиране на персонала; контрол, анализ и регулиране на бизнеса; работа с програмни продукти за бизнес дейности. Те придобиват професионалната квалификация “бакалавър по стопанско управление” и могат да работят като мениджъри на всички равнища или специалисти в отдели по маркетинг, снабдяване, борси, като бизнес-референти на фирми, независимо от големината и от предмета на дейността им.
Да, наясно съм с дадената информация от сайта като цяло. Само че минималните балове от миналите години не могат да се намерят никъде. Както и да е, сега ще видим. Хем се надявам да вляза, хем не искам да се влиза лесно, та дебилността да е намалена до минимум.
Незнам дали не съм сбъркал с първото ми желание. Писах стопанско, а на второ маркетинг. Знам, че в маркетинга се влиза най-трудно. Надявам се разликата между двете да не е огромна и да се водят от по реномираните.
Честно казано не знам къде се влиза най-трудно. Моите първи желания са Европеистика и глобалистика, Европеистика и многостранно управление и МИО. Нататък съм писала и маркетинг, и публична администрация, и стопанско управление, но те са ми така да кажа като резерва.
Знам, че в инженерните специалности влизат лесно, защото имат недостиг на хора там.![]()
В Русенския университет най - реномираните специалности са инжинернитедругите като Маркетинг и т.н. до колкото съм запознат по - лесно се изкарват
за Русенския университет имаше един лаф "Лесно се влиза, трудно се излиза" (с диплома) и това въжеше за инжинерните специалности.
а иначе за маркетинговите съм чувал че доста по лесно се изкарват, особено ако няма Съпромат![]()
Преди по-малко от месец завърших РУ, специалност Европеистика.
Това за "Лесно се влиза, трудно се излиза" е мит. Да, записват се 50 човека и накрая завършват 20, но не е защото е трудна програмата. Просто някои решават, че не са искали точно това, започват работа и не им е до университета, преместват се в друг университет или направо в чужбина. Влизането е лесно, както и излизането(с диплома). Трябват минимални усилия. Със стопанското управление съм имал общи предмети, както и колеги с които съм се запознавал на "8-ми". Каквото са ми споделяли, е че като цяло има и гадни предмети, но са преодолими. Катедрата Бизнес и Мениджмънт е доста развита и често се организират кариерни форуми или срещу между работодатели и студенти само за специалности от тази катедра. Както и понякога излизат конкурси за стаж в Областна Администрация, но отзивите от тези стажове са доста противоположни. Някои са доволни, други не. Общо взето, това е което знам за стопанскотоДано съм ти бил полезен.
Мерси за отговора, колега. Това за срещите с работодатели не го знаех и звучи обещаващо.
Русенският университет е всичко друго, но със сигурност не е обещаващ...
е те всяка година ги дигат.
аз започнах с такса 135 и завърших на 180..
Дааа ... Миналия семестър таксата ми беше 123лв.,а сега е 190лв. ... Гадове![]()
Някой ако ползва фитнеса, може ли да каже как е и колко е картата (за студенти) ?![]()
Наистина някой да каже за фитнеса ,че аз следващата година като завърша ще кандидатствам там.Първоначално написано от Musee
Магистрална минцуфайка спира варненска чайка,
лафчета свежарски бута за една десятка, майка…
Така е,защото много вдигнаха таксите тази година ... Моята е вдигната с 67лв.Ако продължават така докато завърша сигурно ще съм минала 500лв.
![]()
Записах се с Предучилищна и начална училищна педагогика. Семестърът ми е 153 лева и наще бяха много щастливи, защото очакваха повече..
Лорейн, във Варна във ИУ една съученичка записа Информатика и семестърът й е около 300 лева, но по принцип е една от най-скъпите специалности.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
На мен ми прави впечатление дори в центъра в Русе на кафе да седна, че е по-евтино, отколкото във Варна. Абе не знам, ама чудят се вече какво да измислят.. и без това образованието в България като цяло е пародия...
В Русе са по-скъпи за да си избият парите за новия корпус
А за таксите - пак не са много високи.Една позната си е в Силистра с Аграрна икономика,задочно и семестъра й е 420лв.,а едва от месец учебното заведение е със статут "университет",а преди това беше колеж ...![]()
Зори, ти направо ме разби![]()
![]()
о0о вярвай ми аз бях 100 пъти по шокирана![]()
Фитнеса е смешен. Може да запишеш "Фитнес" като спорт и да си ходиш максимум два пъти в седмицата. Дори да искаш да си плащаш, няма как поне в университетксия, защото винаги е пълен. Общо взето тези, които записват "Фитнес" като спорт са алкохолиците, защото там могат да си наваксат със съня от предната вечер. Лежанката е много удобна.