Отговор в тема
 Отговор в тема

Могат ли криви зъби да се изправят със скоби , а не с бреки и за колко време ще има ефект ?
Виж, всичко е много относително. Зависи колко са ти изкривени зъбите и най-вече да уцелиш на човек, който да си разбира добре от работата. Имам една приятелка, която като беше по-малка трябваше да носи скоби не, защото зъбите и бяха криви, а захапката. Зъболекарката и направила скоби, но не правилни и се наложи после да носи брекети, за да и се оправи захапката. Така, че първо се поинтересувай кои зъболекари (или ортодонти, ако не се лъжа е по-точно) са по-добри и за кои има доста добри коментари. И да ти кажа брекетите не са толкова страшни. Особено днес, когато можеш да си ги сложиш и от другата страна на забите, за да не се виждат или да си ги избереш почти прозрачни

Зависи също и на колко си години. Но избора на добър ортодонт е от най- голямо значение.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Да,има ефект но е по-бавен-към 3-4години и внимавай-ако ги носиш дълго образуват кариеси
It is necessary
to wrestle with me
you throw away, you throw away
but you can't help it
you've gone momentum
На твое място не бих слушал който и да било от форума,тъй като това не е акне,настинка или ожулено коляно.Говори със зъболекар за да няма неприятни изненади.
Ако има нещо - свиркай на ЛС.
Ако си над 16 няма как да носиш скобиСлед 16 г там костите ти са се втвърдили или там както искаш си го обясни и със скоби е невъзможно разместването на зъбите.
>>DjBelev<<
Откъде си?

Здравейте!Понеже съм нова и малко не знам къде да пиша .. и понеже видях,че тук има тема за кривите зъби ..не знам какво да правя на 17 съм а догодина ми е бала а имам един крив зъб и когато се усмихна все едно имам дупка дори ми се подиграват понякога малките деца и не мога да се усмихвам като хората постоянно навеждам глава..като бях малка отидох на зъболекар но видях кръв на един пациент и явно се уплаших и започнах да кашлям и не ме приеха за преглед и от тогава не съм ходила .. дори и нямам пломби ,но този зъб много ме измъчва..на моменти и ме дразни,а когато кажа на нашите ,че искам да го оправя те казват ,че нямат пари.. (но иначе естествено за цигари имат) както и да е мога ли понякакъв начин да го оправя било то с операция нещо просто искам хубава усмивка
Можеш...вадиш го и на правилното място слагаш изкуствен около 2000 лв. е ...А можеш и с апаратче по-скъпо е ,по-бавно става ,но си е твоят зъб...А може и с фасети,но ако ти е много крив зъба може и да е невъзможноПървоначално написано от ludetinkaaa

Благодаря !Ще видим какво ще каже зъболекаря..надявам се да го оправя !
Горните са си прави . При долните само 1 зъб е по-крив , другите много леко .
Най-добре иди при ортодонт, той ще види и ще ти каже кое е най-добре, аз съм патила от "големи" разбирачи, та бях на телчета, та после брекети (което е по-добрият вариант). Така че най-добре питай специалист.