.
Отговор в тема
Страница 11 от 85 ПървиПърви ... 7891011121314152161 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 2103
    Повече от фен Аватара на Je7
    Цитирай Първоначално написано от innaaa
    втората е интересна

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Цитирай Първоначално написано от monitta
    Супер!

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    ^последната си я представям черно-бяла

ехоо . . някой по моят въпрос ??

^ може - биват... същите скучни обекти/теми като в повечето снимки тук, заснети по все пак по-интересен начин - т.е. имаш си фотографски подход.

Последната седмица от мен:
    http://quenia.deviantart.com/art/Vit...%2F341410&qo=3
    http://quenia.deviantart.com/art/G-R...%2F341410&qo=1
    http://quenia.deviantart.com/art/G-R...%2F341410&qo=2
    http://quenia.deviantart.com/art/Vit...2F341410&qo=23
    http://quenia.deviantart.com/art/Vit...2F341410&qo=15

Инак... продължавам да си издирвам амбицирани за модели хора, както и ситуации, в които мога да снимам интересни хора - в крачка. Хора с много сериозно желание да се учат (и смятащи, че бих могъл да им дам нещо, разбира се), могат да ми пишат.

Можете да ме следите и във ФБ:
    http://www.facebook.com/ManolDonchevPhotography
    пък!

Супер фен Аватара на RainbowGirl
    Пуснах тема в "Информационни технологии", но никой не пише в нея. Затова ще помоля вие да ми препоръчате фотоапарат с хубаво качество на снимките (макрото също да е добро) и HD видео с автофокус. Предпочитам Никон и Канон като марки, но не пречи да препоръчате и някои други. Не мога да дам повече от 800-900 лева.
    I'm still here bitches and i know everything !!!

Тери.. <33 ♥

Мега фен
    Град
    <3
    В никакъв случай не си хвърляй парите за сапунерки, щом можеш да дадеш ДО толкова. Вземи си някой хубав DSLR втора ръка.
    Разгледай базара във фото-форум, хората си пазят такива неща и са точни. : )
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    http://www.prikachi.com/images/713/4024713n.jpg
    Само като видях как ми я вади прикачито и ми стана лошо, доста нереални цветове
    http://www.prikachi.com/images/953/4024953L.png
    Нощна
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

Повече от фен Аватара на Je7

Голям фен Аватара на Mirage3
    Аз разбрах, че няма да се занимавам професионално с фотография, не ме бива за това. Но все пак искам да си купя нов фотоапарат, с който да изкарвам що годе добри снимки и поне да има разлика със стария. (Samsung PL51) Цената да е до 500 лв., но ако си заслужава наистина и до 600 сигурно ще се изтърпи. Въпреки това не можем да си позволим толкова скъп фотопарат. Ето галерията ми от снимки (имам 2 фотосесии с много снимки, на едната стигат до 80...) http://sunny1212.deviantart.com/gallery/29945691 Можете да се абстрахирате от ника ми.
    Разглеждала съм доста модели на Никон и Канон, но не мога да избера сама подходящия. Може би, ако разгледате типа на снимките ми ще ми предложите нещо...

Цитирай Първоначално написано от RainbowGirl
    Пуснах тема в "Информационни технологии", но никой не пише в нея. Затова ще помоля вие да ми препоръчате фотоапарат с хубаво качество на снимките (макрото също да е добро) и HD видео с автофокус. Предпочитам Никон и Канон като марки, но не пречи да препоръчате и някои други. Не мога да дам повече от 800-900 лева.
    има за 899 лева ,Canon 1100D в технополис.Виж го,може да ти хареса.Не мисля,че е толкова лош за цената си .Nikon D3100 също е горе долу същия и не е толкова зле,мисля,че цената е почти същата .За аматьори е доста добро начало.

Мега фен
    Град
    <3
    Nikon D3100 е 1050лв.
    Най-евтиния от тая серия, но в никакъв случай не е лош.
    с още 500-600 лв отгоре е D90, който ми е мечтаа, но има много да си мечтая за него. С още пък 1000+ е д7000, който е машина, НО... можем да си говорим до безкрай
    D3000 пък е нещо от сорта на 999лв, но много ясно, че всеки би взел 3100...
    4XCOKИ

eто малко и от мен:

Иронично, но почти винаги препоръчваме на наинаещите или запалените любители да си вземат ДСЛР на старо, заедно с някой базов обектив... Само че как да изберат такъв и да са спокойни, че ще работи? Аз съм спокоен, ама защото години съм следил какво се случва и съм купувал/продавал чрез базара на фото-форум. И сега съм си обявил Канон 500Д и в началото исках цена от 750, а сега съм я смъкнал до 620 + обектив със стабилизация... работата е ... в момента всичко продава и е подходящ момент да купувате, ако има кой да ви помогне с избора. Да ви вдъхне увереност, че няма лошо да не е от магазина... Някои хора си предлагат гаранция и действително са ползвали апаратите малко - проверимо е/видно е... (моят си е доста ползван, аз затуй съм го пуснал на цена като за един-два модела по-стар все едно)...

Ама - това е - Можете да имате стар ДСЛР за 400 - 500 - 600лв или да вземете нов за 900 - 1000, а можете и да пръснете тия пари за турбосапунерка, която... за имащите ДСЛР не е вече добър вариант, просто знаем каква е разликата. Моят съвет - ако няма да е ДСЛР, избирайте нещо до 250-300лв и не трошете повече пари за глупости. Производителите се чудят какво да обявят като екстра, за да продават по-скъпо нови моделчета...

Често чета (да става и за макро)... ами, едно компромисно решение при ДСЛР-ите е макро леща, каквато аз навремето съм си купувал за обектива... доста странно се снима с нея, но пак прави по-добри неща от компактен апарат. Ама трябва да се внимава, че всяка леща си има резба с определени милиметри, както и всеки обектив - трябва да са съвместими.
    пък!

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Mirage3
    Аз разбрах, че няма да се занимавам професионално с фотография, не ме бива за това. Но все пак искам да си купя нов фотоапарат, с който да изкарвам що годе добри снимки и поне да има разлика със стария. (Samsung PL51) Цената да е до 500 лв., но ако си заслужава наистина и до 600 сигурно ще се изтърпи. Въпреки това не можем да си позволим толкова скъп фотопарат. Ето галерията ми от снимки (имам 2 фотосесии с много снимки, на едната стигат до 80...) http://sunny1212.deviantart.com/gallery/29945691 Можете да се абстрахирате от ника ми.
    Разглеждала съм доста модели на Никон и Канон, но не мога да избера сама подходящия. Може би, ако разгледате типа на снимките ми ще ми предложите нещо...
    Недей да кривиш и да режеш така снимките. Особено тези с котенцето. Но иначе имаш хубави идеи и някои добри попадения. =)
    ^^^
    Бургас <3

за съжаление нямам професионален фотоапаратт иии .. немога да правя снимки с хубаво качество ... и пък сегашния ми фотоапарат му пада батерията страшн бурзо и ми е по удобно с телефон ..

Супер фен Аватара на Anf3tamin4o
    Град
    От =МърЗеЛаНдИя=
    http://www.prikachi.com/images/521/4032521o.jpg
    http://www.prikachi.com/images/522/4032522U.jpg
    Jazz festival 2011 @ Bansko
    резолюция 5200 х 3400
    Много ме мързеше и все още ме мързи и едва-едва написах това отгоре.
    My Face

^
    ^
    Че защо ти е "професионален апарат"? Някакви професионални изисквания ли не покриваш? Изобщо недей да съжалявам и да се притесняваш за качеството, дерзай с каквото имаш и се кефи...

п.п. и аз нямам "професионален" апарат
    пък!

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от quenian
    ^
    ^
    Че защо ти е "професионален апарат"? Някакви професионални изисквания ли не покриваш? Изобщо недей да съжалявам и да се притесняваш за качеството, дерзай с каквото имаш и се кефи...

п.п. и аз нямам "професионален" апарат
    Някои хора искаме да се развиваме. И не ми приказвай по бабешките вечеринки, че като имаш сапунерка за семейни снимки, можеш да постигнеш всичко с нея и на професионално ниво, дрън та пляс. Разбира се, че техниката ограничава. Отдавна спрях да вярвам само в "който си го може си го може с каквото може"... Ако искаш кола, защо не си вземеш една лада, щото по тая логика и тя върши същата работа като последен модел БМВ (да те кара от едно място до друго).
    Айде, ааайде не така.
    4XCOKИ

глупаво е да си мислите,че човек с талант може да постигне всичко.
    слагаш професионален в скобки,но ако помислиш ,ти колкото и да си талантлив,никога не можеш да направиш снимки/видео на качеството на някой,който има професионално оборудване .
    това е все едно да ми дадеш Red Epic ,пълно ама пълно оборудване за снимане на филми ,аз ще представя един списък .. нещата ще стигнат до 200-300 хиляди.
    трябват ми горе долу няколко седмици за да знам главните неща.
    Ти вземи Тарантино и му дай една камерка,без да му даваш нищо друго,а на мен ми дай цялото оборудване и после да направим филм 2мата с тарантино и да видим на кой ще бъде по-добър..лол
    това че можеш нещо,не значи,че си Хари Потър и можеш и с един апарат,дето за нищо не става да превърнеш нещо в шедьовър само защото ' имаш талант ' .. лол ..не става така ;о така че стига си говорил как е ненужен професионален апарат и т.н

Remember remember the fifth of November
    Gunpowder, treason and plot.
    I see no reason why gunpowder, treason
    Should ever be forgot...

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    you're weird
    i like you

Голям фен Аватара на 4y4u_g
    Напълно съм ЗА че може да се намери свястна техника втора ръка. Аз се доверих на един човек точно от този форум и останах много доволна.Макар че не разбирам кой знае колко от ДСЛР и все още го разучавам въпреки,че съм му собственица от 3-4месеца, човека се оказа много точен.Дори се бях спряла на друга обява /от друг форум/ и той ми писа сам да ми предложи неговия апарат,което ми се стори доста подозрително,но разпитах по интернет как да го тествам,прати ми го и вече си щракам смело с него. И така...мисълта ми е ,че с малко късмет и новобранец може да случи на добра техника.А ,ако има и кой да помага и да дава съвети при огледа е още по-добре.

Не спамвам

http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля

^ Добро изпълнение.

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL

Някои хора искаме да се развиваме. И не ми приказвай по бабешките вечеринки, че като имаш сапунерка за семейни снимки, можеш да постигнеш всичко с нея и на професионално ниво, дрън та пляс. Разбира се, че техниката ограничава. Отдавна спрях да вярвам само в "който си го може си го може с каквото може"... Ако искаш кола, защо не си вземеш една лада, щото по тая логика и тя върши същата работа като последен модел БМВ (да те кара от едно място до друго).
    Айде, ааайде не така.
    Точно така, ако е в изправност, и Ладата ще ме закара там, където искам да снимам - автомобилът е средство за придвижване и нищо повече Останалото е вървене, носене на умора/студ, търпение, пак търпение и отдаденост. Не да можеш всяко райско кътче да заснемеш от джама на БМВ-то/Ладата... Карам колело предимно, между другото.

Не бъркайте ДСЛР с професионален апарат. И аз постоянно повтарям, че ти трябва ДСЛР, за да се развиваш и да се учиш да снимаш сериозно. И статив за много повече разнообразни ефекти и ключов в някои ситуации. После и разнообразни обективи ще поискаш, ако се запалиш. Няма лошо. Ама е неадекватно, когато някой се оплаква, че няма професионална техника и това го спира. Да е професионалист ли? Може би. Ок, който е решил да става професионалист, да започне да си събира про- техника. Аз пак бих препоръчал - стар модел за 300 лв. и всичко останало за обективи. По възможност каечствени. А такива за начално ниво се намират също под 200 лв.

Да, аз също завиждах на колегите край футболното игрище, когат ми се отдаде възможност да снимам мач - те просто бяха оборудвани адекватно - за десетки хиляди. Но аз с моята смешна машинка, която сега продавам за 5-6 стотачки, постигнах прилични резултати и мои снимки от тази случка пак стигнаха до публикация в някой спортен раздел на някой вестник. Това удовлетворяване на професионална нужда ли е? Аз бих казал "Полу-". Идеята ми е - не се тръгва задължително с професионална техника. Година и половина съм се развивал и със сапунерката, преди да ми вдъхнат достатъчно увереност, че заслужавам по-добро. Сега се развивам към "Цял" професионалист. Може и да увяхна по пътя. Ама преди това съм изминал доста.

И аз страдам от същото - "нуждата" за техника, ама аз съм много затънал вече. Питай някой близък и загрижен за мен човек, обаче, колко имам тая "нужда", колко е реалистична и т.н. За щастие повечето скъпа екипировка, която досега съм събрал, съм си я спечелил. Иначе нямаше да имам пари да я купя/ нито семейството ми има пари да ми я купи. Те навремето са ми купили първия ДСЛР на старо за няколко стотин. Благодарен съм за този старт и знам, че не могат да следват докрай манията ми. Понеже сега имам нужда от обективче за 2700 пари, за да мога да застана долу-горе прилично между спортни репортери... ще си кажат - "абе туй става като за начинаещ". Разбирате ли накъде отива това "професионално"? Вече за там ли сте? Желая ви го в бъдеще, но засега се съмнявам, че зад всеки подобен на по-рано коментирания от мен пост, стои това.
    пък!

Цитирай Първоначално написано от lightcameraction
    глупаво е да си мислите,че човек с талант може да постигне всичко.
    слагаш професионален в скобки,но ако помислиш ,ти колкото и да си талантлив,никога не можеш да направиш снимки/видео на качеството на някой,който има професионално оборудване .
    това е все едно да ми дадеш Red Epic ,пълно ама пълно оборудване за снимане на филми ,аз ще представя един списък .. нещата ще стигнат до 200-300 хиляди.
    трябват ми горе долу няколко седмици за да знам главните неща.
    Ти вземи Тарантино и му дай една камерка,без да му даваш нищо друго,а на мен ми дай цялото оборудване и после да направим филм 2мата с тарантино и да видим на кой ще бъде по-добър..лол
    това че можеш нещо,не значи,че си Хари Потър и можеш и с един апарат,дето за нищо не става да превърнеш нещо в шедьовър само защото ' имаш талант ' .. лол ..не става така ;о така че стига си говорил как е ненужен професионален апарат и т.н
    Колко грешиш само... Първо, можеш да постигаш адекватно качество, което да има успех, без перфектното професионално оборудване. "Професионално" слагам в кавички (това са скобки), защото разбирането за професионално тук е много размито. Пак ще питам - професионалните ви ситуации ли го изискват вече? Може би на някои, но не на всеки. Аз попадам в професионални ситуации, редом с опитни професионалисти, но работя с нисък клас техника предимно (говоря за миналата година по това време, сега съм поъпгрейдвал някои части от екипировката до среден клас).

Второ, професионалист от класата не на Тарантино, ами на българските режисьори или оператори, дори с телефон , шъ скъсат всеки с пълно оборудване и 2-3-4 седмици, ако щеш 2-3-4 месеца опит и трупане на знания. Пък сравнение с Тарантино не знам дали осъзнаваш колко е смешно. Да, разбирам какво си искал/а/ да кажеш, ама е далеч от истината. Техниката ще помогне да надвиеш може би някакви мними профита - с такива е пълно. И аз съм от тях :P

Трето, аз ако не съм Харли Топър, има такива, които са. Аз мога с боклук и много усилия + опит + измъчена креативност (всъщност е заменена с мислене, ама не е същото) да направя шедьовърченце, лично такова, за мое удовлетворение и на кеф на приятели... А тези с вродена и развивана по естествен път креативност най-малко ги спъва техниката. Шедьовърът е идея, както и идеята как да я изпълниш със смешни средства, почти никакви. А 99,9% от притежаващите професионална техника и снимащи професионално са само професионалисти, не гении. И имат добри попадения, не шедьоври.

Четвърто, не мисля да се съгласявам с "айде стига си ми говорил еди-какво си", защото имам какво да ви казвам и никой няма да загуби от това. А който се замисля, може и да спечели. Защото "стига глупости" не е аргумент и не ме убеждава в глупавостта на моите глупости. В тях някой ще намери и капка мъдрост.

Аз не ви призовавам да млъквате, напротив - дерзайте. Спорете. Творете. Съберете си и професионалната техника, щом ви влече.

Ама ще застанете ли твърдо зад позицията "Нямам професионална техника, следователно не съм достоен да поствам в тийн форума - темичката за фотография... Ще ми се смеете." Ами... не е така. Не твърдя, че авторът наонзи пост е казал точно това. И не му забранявам да има желаната техника. Ама го успокоявам, че най-важно е да снима. С това, което има в момента. И ще се развива.

http://manoldonchev.wordpress.com/ga...m-carousel-163
    Ай да пусна нещо за размисъл - репортаж отпреди година и нещо - за мен технически качеството е зле. Т.е. не е перфектно и искам по-добро, но става за гледане. Носи смисъла. Снимано е с комплект, който 2008 ми струваше 600 + 170, а миналата година дадох част от него на изплащане на приятелка, да кажем за под 300лв. тялото. А една от тия снимки също ми е спечелила 300лв. (и публикации в 2-3 вестника около още 20 :P - е те там е професионализЪмът :P)
    пък!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си