.
Отговор в тема
Страница 13 от 85 ПървиПърви ... 3910111213141516172363 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 2103
    Здравейте!
    Първо искам да се преклоня пред творенията ви!Уникални са!
    Много се надявам тук да получа някакъв отговор,затова ще попитам.

Разполагам с фотоапарат тип сапунерка Olympus SP 310.

До този момент живях с идеята,че той не може да прави толкова професионални и красиви снимки,но снимките на Cucko правени със Сонито направо ме обнадеждиха.
    Като цяло апаратът прави много хубави снимки.Наситени реални цветове и въобще-добри са.Но не мога да постигна така наречният ефект Боке с дефокусирането на фона Какво ли не опитвах-със зуум,без зуум,с ръчните настройки,промяна на отвора-не става и не става.

Може ли да ми кажете какво точно да направя за да получа поне малко размазан фон с фокус върху обекта на снимане?

П.П.Не мога да си изпратя линка към подробните му характеристики,тъй като съм новорегистриран потребител.Но ако на някой му се занимава може да погледне в гугъл ревюто му

Макро? На теория портретния режим ти дава подобен ефект, ама... нали се сещаш... като няма настройка на блендата. Иначе- най-лесно- фотошоп.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Banned Супер фен

Senior Member Фен
    I'll seek you out
    Flay you alive.
    One more word
    and you wont survive.
    And I'm not scared
    of your stolen power.
    I see right through
    you any hour.

МОМИЧЕ СЪМ

Супер фен Аватара на RainbowGirl
    Добрее... за Коледа нашите ще ми купят нов фотоапарат. От доста време чета из форуми, статии и т.н., обаче още не съм си избрала модел. Марката искам да е Канон или Никон, може и Фуджи, Панасоник или Сони, но държа да е някоя от първите две марки. Трябва ми HD видео и чисти снимки с реални цветове и хубаво качество. Много искам да правя снимки, на които фокусът е върху един обект и фонът е замазан (не говоря за макро). Увеличението е препоръчително, защото ще ми трябва, ако искам да снимам някое насекомо или птица. А да, и макрото да е от сорта на 1-2-3 сантиметра. Но.. бюджетът е до 800 лева. За сега съм се спряла на няколко модела:
    Canon XS30 IS
    Nikon P500
    Nikon L120
    Fujifilm HS20

Ще се радвам да ми помогнете с избора. (:
    I'm still here bitches and i know everything !!!

Тери.. <33 ♥

нямаше как да не се изфукам:

МЕМ Студио © 2011 всички права запазени
    MEM Studio © 2011 all rights reserved

www.memstudio.com

_

Senior Member Фен
    Цитирай Първоначално написано от RainbowGirl Виж мнението
    Добрее... за Коледа нашите ще ми купят нов фотоапарат. От доста време чета из форуми, статии и т.н., обаче още не съм си избрала модел. Марката искам да е Канон или Никон, може и Фуджи, Панасоник или Сони, но държа да е някоя от първите две марки. Трябва ми HD видео и чисти снимки с реални цветове и хубаво качество. Много искам да правя снимки, на които фокусът е върху един обект и фонът е замазан (не говоря за макро). Увеличението е препоръчително, защото ще ми трябва, ако искам да снимам някое насекомо или птица. А да, и макрото да е от сорта на 1-2-3 сантиметра. Но.. бюджетът е до 800 лева. За сега съм се спряла на няколко модела:
    Canon XS30 IS
    Nikon P500
    Nikon L120
    Fujifilm HS20

Ще се радвам да ми помогнете с избора. (:
    Здравей. Значи разглеждах някои фотоапарати и се спрях на този http://photo-forum.net/index.php?APP...ARTICLE_ID=129 . Виж, разгледай го (малко по-надолу в страницата има и снимки), поинтересувай се, не знам за макрото обаче, трябва да провериш. Цветовете са доста добри, и се получава това задълбочаване на заден фон на снимката, което ти наричаш ''на които фокусът е върху един обект и фонът е замазан ''. Мисля, че е добра оферта, но за цената може и да излезне към 50 лева повече. А иначе за марката ако ти представлява голям проблем, съжалявам за което, мисля че този Samsung e добър.Успех в избора!
    Последно редактирано от SilverPoint : 12-02-2011 на 11:46
    I'll seek you out
    Flay you alive.
    One more word
    and you wont survive.
    And I'm not scared
    of your stolen power.
    I see right through
    you any hour.

МОМИЧЕ СЪМ

Senior Member Фен
    I'll seek you out
    Flay you alive.
    One more word
    and you wont survive.
    And I'm not scared
    of your stolen power.
    I see right through
    you any hour.

МОМИЧЕ СЪМ

Цитирай Първоначално написано от SilverPoint Виж мнението
    за втори път пускаш тези снимки и искам мнение за тях
    за мен са безпочвени, без да са мислени. не ми харесва, че въобще нямат концепция
    гледам ги и не знам защо си ги снимала, нищо повече не ми излиза в главата освен, че си щракала.
    пробвай да прочетеш малко неща за фотографията, да погледаш малко истинска фотография, пробвай да направиш нещо по-смислено и тогава искай мнения. просто мнението тук би следвало да е адекватно на снимките, а те не стават.

за всички, които питат каква сапунерка да си купят, за да се щракат със паметника на Съветската армия в Каспичан - пичове, просто отидете в магазин и питайте, ще ви помогнат повече, а темата за произведения ще е по-чиста и прегледна

Senior Member Фен
    Ами тогава ще се радвам да ми обясниш ТИ как да снимам хора, така че да ти излезе нещо в главата. Пуу да ви незнам в критиците, с определението ''тази снимка не струва'' не показваш колко разбираш от фотография. Нищо лично, ама ако ми дадеш по-подробно обяснение, а не да нападаш може би ще взема по- на сериозно коментара ти.
    I'll seek you out
    Flay you alive.
    One more word
    and you wont survive.
    And I'm not scared
    of your stolen power.
    I see right through
    you any hour.

МОМИЧЕ СЪМ

Ами тогава ще се радвам да ми обясниш ТИ как да снимам хора, така че да ти излезе нещо в главата. Пуу да ви незнам в критиците, с определението ''тази снимка не струва'' не показваш колко разбираш от фотография. Нищо лично, ама ако ми дадеш по-подробно обяснение, а не да нападаш може би ще взема по- на сериозно коментара ти.
    хах.. как да снимам хора, тва се учи много дълго време, нито може, нито искам в един пост да ти го обяснявам - казах ти. тези снимки не са издържани нито от към светлина, нито от към композиция, нито са заснети правилно чисто технически (скорост, експозиция).

казах ти - гледай малко снимки, прочети малко материал и тогава пробвай отново
    и след като вече имаш кадри, които са помислени, добре направени и има какво да видим в тях, тогава заповядай за мнение. за сега мнението е само едно и то е безразлично (а не атакуващо, както ти го разбираш)

Мега фен Аватара на Nestlee
    Град
    Града На Греха ..

Ръка не ми подавай сама сега ще стана,ще те убия само да ме съжалиш. Животът ме накара с всичко да се справям !

Senior Member Фен
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY Виж мнението
    хах.. как да снимам хора, тва се учи много дълго време, нито може, нито искам в един пост да ти го обяснявам - казах ти. тези снимки не са издържани нито от към светлина, нито от към композиция, нито са заснети правилно чисто технически (скорост, експозиция).

казах ти - гледай малко снимки, прочети малко материал и тогава пробвай отново
    и след като вече имаш кадри, които са помислени, добре направени и има какво да видим в тях, тогава заповядай за мнение. за сега мнението е само едно и то е безразлично (а не атакуващо, както ти го разбираш)
    Ясно е, че тук ти се занимаваш малко по-сериозно с фотографията. Но тук не всички са професионалисти, надявам се го разбираш.Вижда се, че съм начинаеща, но се опитвам все пак ... // http://prikachi.com/images/550/4103550n.jpg
    Последно редактирано от SilverPoint : 12-03-2011 на 13:43
    I'll seek you out
    Flay you alive.
    One more word
    and you wont survive.
    And I'm not scared
    of your stolen power.
    I see right through
    you any hour.

МОМИЧЕ СЪМ

Голям фен Аватара на stelit0
    така това е оригинала на снимката
    http://prikachi.com/images/211/4105211Z.jpg
    някакав опит с фотошоп :Д
    http://prikachi.com/images/228/4105228l.jpg
    фотоскейп...
    http://prikachi.com/images/234/4105234r.jpg

някакви мнения? и как да обработвам снимките..цветовете са просто супер нереални и смешни..
    Последно редактирано от stelit0 : 12-03-2011 на 19:29
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Аз едно време Харибо ядях, сега гледам Ескапелът е нашумял...

Цитирай Първоначално написано от stelit0 Виж мнението
    така това е оригинала на снимката
    http://prikachi.com/images/211/4105211Z.jpg
    някакав опит с фотошоп :Д
    http://prikachi.com/images/228/4105228l.jpg
    фотоскейп...
    http://prikachi.com/images/234/4105234r.jpg

някакви мнения? и как да обработвам снимките..цветовете са просто супер нереални и смешни..
    Пич, просто почети малко. В интернет има доста изписано на тема ретуш.
    порови се тук поне

Ясно е, че тук ти се занимаваш малко по-сериозно с фотографията. Но тук не всички са професионалисти, надявам се го разбираш.Вижда се, че съм начинаеща, но се опитвам все пак ... // http://prikachi.com/images/550/4103550n.jpg
    това, че не се занимаваш професионално по никакъв начин не оправдава качеството на произвденията ти. четене, гледане и много практика му е майката

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY Виж мнението
    нямаше как да не се изфукам:

МЕМ Студио © 2011 всички права запазени
    MEM Studio © 2011 all rights reserved

www.memstudio.com

_
    Иха. Супер са!!! Искам да мога да снимам така и мен да ме снимат така Честно, много са готини.
    Аз нямам кой знае какво д апусна първо, защото не съм снимала много отдавна и второ, защото всичко е в апарата ми.
    Everything changes, but beauty remains ...

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    ^^^
    Бургас <3

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    хора кажете някой сайт който е специално за лично творчество, снимки, рисунки...
    нещо като deviantart
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

flikr
    graphilla.com - нашенски истории, има добри
    koikoikoi.com - добър блог

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Недейте да се нахвърляте върху @wild_boy,за това че критикува.Няма как да ви каже ей така се снима и . .Има книги по фотография и т.н и дори да не си заитересуван конкретно във фотографията все ще прочетеш главните неща за това,което най-много те влече да снимаш,било то пейзаж,портрет или натюрморт,а започнеш ли веждъж да четеш и да снимаш и да видиш,че го правиш по-добре ще задълбаваш още повече.Поздравления за снимките @ wild ! Първата и третата ме граднаха.обожавам влизки портрети точно така кадрирани като в третата снимка!Работиш ли в студиото или има нещо като да си го наемеш да кажем за час?Гледала съм ти някъде девианта и е повече от яко -работите с фотошоп особено (стига да не те бъркам де)

@DisturbiaV:
    Никой не карам да изчете цели книги, в Интернет има достатъчно материали, които са написани четимо и сбито относно основните похвати във фотографията.

Работя в студио, да. Относно наемането му - дава се под наем при заявки.

а моят профил в deviantart е http://ducklin-th.deviantart.com

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Така и така говорите за портрети, може ли да ви чуя мнението за тези. =)
    http://prikachi.com/images/138/4110138O.jpg
    http://prikachi.com/images/142/4110142G.jpg
    http://prikachi.com/images/143/4110143L.jpg
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен
    Град
    <3
    Не ги слагайте тея надписи по снимките, че са ваши... грозно е. От тук само на wild boy ми харесват
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

@ShtrudeL, може някой да им открадне произведеняита
    Благодаря ти за мнението

тук почнах да качвам нови неща: http://delightroom.blogspot.com

Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser Виж мнението
    Иха. Супер са!!! Искам да мога да снимам така и мен да ме снимат така Честно, много са готини.
    Аз нямам кой знае какво д апусна първо, защото не съм снимала много отдавна и второ, защото всичко е в апарата ми.
    Благодаря

Едно от най-глупавите неща е да си държиш снимките на апарата - backup поне на 2 места (или RAID)
    Последно редактирано от WILD__BOY : 12-05-2011 на 19:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си