.
Отговор в тема
Страница 22 от 85 ПървиПърви ... 121819202122232425263272 ... ПоследнаПърви
Резултати от 526 до 550 от общо 2103
    Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Какво ще кажете за фотоапарата samsung es9

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от seditowee Виж мнението
    Какво ще кажете за фотоапарата samsung es9
    Сапунерка ,като сапунерка
    maDamn

Повече от фен Аватара на Je7

малко офф-топик -
    Ако някой търси запазен ефтин ДСЛР с обектив - http://www.teenproblem.net/forum/sho...B8%D1%86%D0%B0

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    ^с какво освети обектите на последната снимка

Цитирай Първоначално написано от DisturbiaV Виж мнението
    ^с какво освети обектите на последната снимка
    с лунна светлина
    и може би няколко далечни улични лампи

Голям фен Аватара на mimsSss96
    صرف خدا ہی میرے بارے میں فیصلہ کر سکتے ہیں

Повече от фен
    Здравейте, ще си купувам фотоапарат полупрофесионален до 800-1000лв някъде, ако може да ми препоръчате някой ще съм много благодарна
    Edit: Харесах си Nikon D5100, някакви коментари за качеството и тн.?
    Последно редактирано от fogdog : 04-15-2012 на 12:35

Мнение? Снимани са с Olympus E-450 и Samyang 85mm f/1.4 (обектива е само с ръчен фокус и някои не са добре фокусирани обаче).

Христос воскресе!

Цитирай Първоначално написано от fogdog Виж мнението
    Здравейте, ще си купувам фотоапарат полупрофесионален до 800-1000лв някъде, ако може да ми препоръчате някой ще съм много благодарна
    За 1000 лв няма полупрофесионални апарати. D5100 принципно става, но помисли и какви обективи ще си вземеш (вероятно е да си надвишиш бюджета). Препоръчвам китовия 18-105mm + някое по-старо тяло (а защо не и втора ръка).

Цитирай Първоначално написано от fogdog Виж мнението
    Качеството си е на много високо ниво.
    Въпроса е, ти как смяташ да го използваш и дали ще е пълноценно.
    Важно е и да се запиташ дали ти трябва ДСЛР, щото в момента всеки 2ри си купува огледално-рефлексен апарат и се чуди после за кво му е....

Повече от фен
    Много благодаря и на двамата. Реших да го си взема с обектив 18-55mm, пък ще събирам пари за 18-105mm.
    Je7 прав си, повечето на мойта възраст си взимат я за някой кифленска фатасесийка, я защото и другите имат. Всъщност винаги съм искала да се занимавам с фотография и събирам парите за фотоапарата от доста време. Сего ще ме учи една семейна приятелка и живот и здраве лятото са ми намерили пас за Еlevation Festa да хода да снимам. Като си го взема и пощракам малко ще кача снимки за критика.

По-добре си вземи само тялото, но с 18-105мм. Вариант е да вземеш и D3100 вместо D5100, за да се вместиш в бюджета.
    Je7 е прав, почти всички на нашата възраст си купуват DSLR-и, мислейки че като щракат на Auto, снимките им изведнъж ще станат по-добри. А после са разочаровани като видят, че снимките са по-зле от тези, направени със сапунери.
    Ако нямаш проблем с английския, най-добре започни още отсега да учиш - в интеренет има предостатъчно материали. Разбери какво са блендата, скоростта на затвора, чувствителността (ISO), композиция и т.н., въпреки че първите две трудно ще ги контролираш, ако си със сапунер. Този сайт е добър: digital photography school.

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Някой може ли да ми препоръча фотоапарат, аз разглежадах и се спрях също на Nikon D5100, но нз кажете някави подобни по цена и качество.
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Daisy11 Виж мнението
    Някой може ли да ми препоръча фотоапарат, аз разглежадах и се спрях също на Nikon D5100, но нз кажете някави подобни по цена и качество.
    Вчера си го купих никона, чук е, ако имаш възможност няма да сбъркаш ако си го вземеш. Иначе единствено мога да те посъветрам да гледаш Nikon/Canon - като качество те са най-добрите. Един приятел има Canon EOS 550D, мога да кажа, че е доста доволен и все пак за мен никон са по-добри

Цитирай Първоначално написано от Daisy11 Виж мнението
    Като за начало ни сподели какво точно искаш да снимаш с този апарат и какъв ти е бюджета. Ето още модели от нисък и среден клас:
    D3100 - по-евтин, с по-лош дисплей (с по-ниска резолюция), малко по-лоша матрица, като цяло малко по-орязан от D5100.
    D90 - почти на същата цена, по-висок клас, макар и технологично стар. По-стара матрица, но много повече изведени бутони и врътки от другите два, ергономията му е много добра. Могат безжично да се управляват светкавици, да се ползват пълноценно по-стари (AF-D) обективи и т.н. Видеото му няма автофокус. Като цяло по-удобен за употреба.
    D7000 - доста по-скъп със сходни размери и ергономия на D90. Има същата матрица като D5100.
    Миналото лято и аз се чудих какво да си купя и реших да се спра на D90.
    За Каноните не мога да кажа нищо, но те нямат толкова добри евтини обективи. А като казах обективи - помисли и какви ти трябват, за да не се оплакваш повече, че не можеш да правиш хубави бокета, апарата ти няма толкова „зуум“ или подобни неща.
    Малко стрийт:

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Със сапунерката:

http://prikachi.com/images/659/4689659j.jpg
    http://prikachi.com/images/664/4689664g.jpg
    http://prikachi.com/images/665/4689665d.jpg

Критика..?

Може ли препоръка за полупроф. апарат държа на Канон, макс 900лв? Загледах Canon EOS 30д
    Аз снимам предимно пeйзажи, портрет и стрийт/urban
    Последно редактирано от ParadOx : 04-25-2012 на 14:59

Кастинг

На 30.04.2012 година пред фоайето на хотел ,,Дедеман Принцес“ ще се проведе кастинг за пълнометражен филм, който ще бъде публикуван в най-голямата страница за видеосподеляне YouTube.
    Всеки, който смята, че притежава артистични наклонности може да се яви на кастинга.
    За да заявите участие в проекта се обадете на
    тел.: 087/889 47 03.

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    Може ли препоръка за полупроф. апарат държа на Канон, макс 900лв? Загледах Canon EOS 30д
    Аз снимам предимно пeйзажи, портрет и стрийт/urban
    Интересно ми е защо държиш на Канон?
    Цитирай Първоначално написано от danitu Виж мнението
    Искам да попитам разбирачите с photoshop как да направя примерно снимал съм котенце в лицето и отзад се вижда примерно градинка и тази градинка да я как да се изразя "замагля" ако някой ме разбира http://prikachi.com/images/554/3694554Q.jpg пример
    Разбираме те, това не е замъглавяне, нарича се Depth Of Field (дълбочина на рязкост). Линк към уикипедия. Накратко зависи от няколко неща:
    1) разстояние до обекта - колкото по-наблизо е той до обектива и колкото фонът е по-далеч, толкова повече последният е извън фокус
    2) бленда - работи като човешката зеница - при по-голяма бленда има по-голям DOF и обратно
    3) размер на матрицата - тук преимущество имат пълноформатните и средноформатните апарати; с (турбо)сапунерки и телефони по-трудно се постига малък DOF.
    Най-често този ефект се постига, ползвайки по-светли обективи, тъй като с фотошоп е по-трудно и да се направи. Иначе става като маркираш с ласото частта, която да е извън фокус и оттам да зададеш Filters > Lens Blur. В новия CS6 има и Iris Blur, с който няма нужда от маркиране.

Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Най-често този ефект се постига, ползвайки по-светли обективи, тъй като с фотошоп е по-трудно и да се направи. Иначе става като маркираш с ласото частта, която да е извън фокус и оттам да зададеш Filters > Lens Blur. В новия CS6 има и Iris Blur, с който няма нужда от маркиране.
    По-добре с pen tool-a и после да добави малко feather, за да е по-точно селектирането.
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си