.
Отговор в тема
Страница 24 от 83 ПървиПърви ... 142021222324252627283474 ... ПоследнаПърви
Резултати от 576 до 600 от общо 2103

Hybrid View

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Някой може ли да ми препоръча фотоапарат, аз разглежадах и се спрях също на Nikon D5100, но нз кажете някави подобни по цена и качество.
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Daisy11 Виж мнението
    Някой може ли да ми препоръча фотоапарат, аз разглежадах и се спрях също на Nikon D5100, но нз кажете някави подобни по цена и качество.
    Вчера си го купих никона, чук е, ако имаш възможност няма да сбъркаш ако си го вземеш. Иначе единствено мога да те посъветрам да гледаш Nikon/Canon - като качество те са най-добрите. Един приятел има Canon EOS 550D, мога да кажа, че е доста доволен и все пак за мен никон са по-добри

Цитирай Първоначално написано от Daisy11 Виж мнението
    Като за начало ни сподели какво точно искаш да снимаш с този апарат и какъв ти е бюджета. Ето още модели от нисък и среден клас:
    D3100 - по-евтин, с по-лош дисплей (с по-ниска резолюция), малко по-лоша матрица, като цяло малко по-орязан от D5100.
    D90 - почти на същата цена, по-висок клас, макар и технологично стар. По-стара матрица, но много повече изведени бутони и врътки от другите два, ергономията му е много добра. Могат безжично да се управляват светкавици, да се ползват пълноценно по-стари (AF-D) обективи и т.н. Видеото му няма автофокус. Като цяло по-удобен за употреба.
    D7000 - доста по-скъп със сходни размери и ергономия на D90. Има същата матрица като D5100.
    Миналото лято и аз се чудих какво да си купя и реших да се спра на D90.
    За Каноните не мога да кажа нищо, но те нямат толкова добри евтини обективи. А като казах обективи - помисли и какви ти трябват, за да не се оплакваш повече, че не можеш да правиш хубави бокета, апарата ти няма толкова „зуум“ или подобни неща.
    Малко стрийт:

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Със сапунерката:

http://prikachi.com/images/659/4689659j.jpg
    http://prikachi.com/images/664/4689664g.jpg
    http://prikachi.com/images/665/4689665d.jpg

Критика..?

Може ли препоръка за полупроф. апарат държа на Канон, макс 900лв? Загледах Canon EOS 30д
    Аз снимам предимно пeйзажи, портрет и стрийт/urban
    Последно редактирано от ParadOx : 04-25-2012 на 15:59

Цитирай Първоначално написано от ParadOx Виж мнението
    Може ли препоръка за полупроф. апарат държа на Канон, макс 900лв? Загледах Canon EOS 30д
    Аз снимам предимно пeйзажи, портрет и стрийт/urban
    Интересно ми е защо държиш на Канон?
    Цитирай Първоначално написано от danitu Виж мнението
    Искам да попитам разбирачите с photoshop как да направя примерно снимал съм котенце в лицето и отзад се вижда примерно градинка и тази градинка да я как да се изразя "замагля" ако някой ме разбира http://prikachi.com/images/554/3694554Q.jpg пример
    Разбираме те, това не е замъглавяне, нарича се Depth Of Field (дълбочина на рязкост). Линк към уикипедия. Накратко зависи от няколко неща:
    1) разстояние до обекта - колкото по-наблизо е той до обектива и колкото фонът е по-далеч, толкова повече последният е извън фокус
    2) бленда - работи като човешката зеница - при по-голяма бленда има по-голям DOF и обратно
    3) размер на матрицата - тук преимущество имат пълноформатните и средноформатните апарати; с (турбо)сапунерки и телефони по-трудно се постига малък DOF.
    Най-често този ефект се постига, ползвайки по-светли обективи, тъй като с фотошоп е по-трудно и да се направи. Иначе става като маркираш с ласото частта, която да е извън фокус и оттам да зададеш Filters > Lens Blur. В новия CS6 има и Iris Blur, с който няма нужда от маркиране.

Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Най-често този ефект се постига, ползвайки по-светли обективи, тъй като с фотошоп е по-трудно и да се направи. Иначе става като маркираш с ласото частта, която да е извън фокус и оттам да зададеш Filters > Lens Blur. В новия CS6 има и Iris Blur, с който няма нужда от маркиране.
    По-добре с pen tool-a и после да добави малко feather, за да е по-точно селектирането.
    ...

Супер фен
    Град
    Germany

Боянски водопад. (:

Повече от фен
    ^ само първата не ми харесва
    момиче

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    И на мен първата не ми харесва. Виж как те гледа жално, ти си тръгнал да снимаш смъртта и. Мноо странно звучи, ама ..;д
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Мега фен
    Град
    <3
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

От близо.. (:

Град
    Long Beach, California

Голям фен
    Има много хубави снимки и аз като отдавнашен любител на това изкуство ще попитам кой с какво снима, защото ми се отвори възможност да си купя най-накрая апарат, та може да се каже, че събирам мнения, въпреки че съм се насочил вече ...

Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou Виж мнението
    Има много хубави снимки и аз като отдавнашен любител на това изкуство ще попитам кой с какво снима, защото ми се отвори възможност да си купя най-накрая апарат, та може да се каже, че събирам мнения, въпреки че съм се насочил вече ...
    Прецени и ни сподели какъв ти е бюджетът и какво ще снимаш, за да можем да помогнем
    Цитирай Първоначално написано от DifferentSoul Виж мнението
    Има доста интересни идеи и много добри снимки!! ^^
    Ето и моите .. http://manii17.deviantart.com/gallery/
    Мнение? Мислите ли, че мога да се занимавам с фотография?
    Еми ти и сега го правиш, като гледам Колегата по-горе е прав, прочети нещо, за да започнеш да правиш и фотографии, не само снимки
    Солниците

И едно портретче, ще се радвам на мнения, че съм още начинаещ в този жанр

Ето и няколко от мен:
    Изгрев над Волуяк

Залез над Алдомировци

Погановския манастир в Сърбия

Пак залез - ама къде точно съм го снимал ше ви излъжа..

Залез над Калотина

П.П. тази с билярда на Je7 е мнооого добра.

Град
    Long Beach, California
    Аз снимам с Canon 30d+ Canon EF 50/1.8 и сапунерка nikon l110 (малко Никон, Канон ... и Самсунг имам ама така се случи )

http://prikachi.com/images/257/4743257e.jpg

Повече от фен Аватара на Je7

Коментари?

Град
    Long Beach, California
    Хубави са, билярдът особено..
    С какъв апарат са правени?

Да не е спам http://prikachi.com/images/159/4745159h.jpg

Град
    Botevgrad
    Има доста интересни идеи и много добри снимки!! ^^
    Ето и моите .. http://manii17.deviantart.com/gallery/
    Мнение? Мислите ли, че мога да се занимавам с фотография?
    Лудостта, това е невъзможността да съобщиш мислите си на останалите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си