.
Отговор в тема
Страница 47 от 85 ПървиПърви ... 3743444546474849505157 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 151 до 1 175 от общо 2103
    Je7, ако не друго, то гледай поне малко кино де ....

халации и храхоляци

Цитирай Първоначално написано от fairyy1 Виж мнението
    Хайде и аз да се присъединя към вас в темичката ;д .. страшно много обичам фотографията .. за съжаление сега имам много малко снимки на този компютър, но ще качвам още от време на време
    ако са такива - недей. безсмислено е

Голям фен Аватара на fairyy1
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY Виж мнението
    ако са такива - недей. безсмислено е
    Ами всеки си има мнение .. аз си ги харесвам и просто реших да ги кача .. не съм тръгнала да ставам професионален фотограф и не знам какво ти пречат моите снимки. Както виждам в тази тема се качват всякакви снимки от които има и такива които не ми харесват, но не им казвам какво да качват и какво не. Но ти благодаря, че изказваш мнение.

а и човек се учи от грешките си хаха .. ще съм благодарна ако ми давате съвети

ти няма как да станеш професионален фотограф, докато си мислиш, че можеш да покаваш такива свои снимки
    да си фотограф на първо време изисква да можеш да определяш какво от това, което снимаш има стойност и какво не
    независимо дали тая стойност е за теб важна или за масата
    в тези ти снимки няма нищо, за което да се хвана и да кажа "тука става нещо"
    мисли преди да снимаш, мисли какво искаш да снимаш, защо ще го снимаш. всяко натискане на копчето трябва да е обосновано

ти няма как да станеш професионален фотограф, докато си мислиш, че можеш да покаваш такива свои снимки
    да си фотограф на първо време изисква да можеш да определяш какво от това, което снимаш има стойност и какво не
    независимо дали тая стойност е за теб важна или за масата
    в тези ти снимки няма нищо, за което да се хвана и да кажа "тука става нещо"
    мисли преди да снимаш, мисли какво искаш да снимаш, защо ще го снимаш. всяко натискане на копчето трябва да е обосновано
    Благодаря за съвета..ще го имам предвид

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    отдавна не съм слагала
    http://photo-forum.net/bg/index.php?...USER_ID=114818 не е пусната за гласуване,така че не прося гласове или нещо такова

http://photo-forum.net/bg/index.php?...USER_ID=114818

http://photo-forum.net/bg/index.php?...USER_ID=114818

Цитирай Първоначално написано от DisturbiaV Виж мнението
    ...
    малко контраст в лицето на мацката, за да изскочи повечко на преден план. така ми седи прекалено свуматично

^кажи ми смисъла или поне какво искаш да кажеш(покажеш) с тях...Просто нямам какво да се каже....

ако обичаш да снимаш детайли гледай снимки на макро и горе-долу се ориентирай поне по снимки,ако не ти се чете (което си е нужно)
    http://photo-forum.net/index.php?APP...&CATEGORY_ID=6

http://i.imgur.com/tMOCD.jpg нещо хич не ми се получи осветлението

Цитирай Първоначално написано от ChubbyBunny Виж мнението
    http://i.imgur.com/tMOCD.jpg нещо хич не ми се получи осветлението
    та ти осветявал/а ли си това?

Осветлението не се „получава“, а се прави (ако е изкуствено) или се търси и чака подходящото (ако е естествено).
    Някаква изоставена къща

Мега фен Аватара на xoxi
    WILD__BOY, какво точно не харесваш в черно-бялата снимка с детенцето на fairyy1?
    Любопитно ми е, понеже аз лично смятам тази снимка за единствената добра от тези, които е пуснала, но видях, че ти се изказа критично към всички снимки. Чудя се кое й е лошото на снимката, което не съм забелязала?
    И спря да се върти за миг земята..

^ Ако не си забелязала, той се изказва така за всички снимки. Вярно, че има такива без никакъв смисъл и не стават, но чак пък всички...
    Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.

та ти осветявал/а ли си това?
    Осветих само лодката с хората ( в смисъл, опитах се с фотошоп)

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    WILD__BOY, какво точно не харесваш в черно-бялата снимка с детенцето на fairyy1?
    Любопитно ми е, понеже аз лично смятам тази снимка за единствената добра от тези, които е пуснала, но видях, че ти се изказа критично към всички снимки. Чудя се кое й е лошото на снимката, което не съм забелязала?
    ми на мен определено не ми харесва нито ъгъл, нито кадровка. определено може да се малко черното и да стане по-сочен кадъра, така ми е доста измит.
    глезенът долу в дясно? ръката горе в дясно? ако не ги виждаш да ти ги оградя с кръгче?

Цитирай Първоначално написано от iBloodSucker Виж мнението
    ^ Ако не си забелязала, той се изказва така за всички снимки. Вярно, че има такива без никакъв смисъл и не стават, но чак пък всички...
    аз не се изказвам за всички снимки, има такива, за които дори няма да си позволя да се изкажа
    но все пак малка радост се таи у мен когато се сетя за няколко приятни неща, които съм виждал в темата

Осветих само лодката с хората ( в смисъл, опитах се с фотошоп)
    ако ставаше с photoshop нямаше да даваме по 30 000€ за генератори, осв. тела, рефлектори, бленди, негри и прочие...
    мисли кадъра как да го направиш, така че постпродукцията да е минимална. кажеш ли си "после ще го оправя на Photoshop" си развалил кадъра вече

айде като да не е без хич, ето един пейзаж от мен: изгрев

^ Еми WILD_BOY съжалявам, но аз не съм от тези, които дават по толкова пари, нито от тези, които се занимават сериозно. Като гледам тука се изживяваш като най-начетен и запознат с фотографията (не казвам, че има нещо лошо в това) и започваш да критикуваш снимки на начинаещи любители-фотографи, но с каква цел? Изобщо начина, по който се изразяваш кара останалите да се поизнервят и вместо да се вслушат в съветите ти, те ще почнат да спорят ...

^ Еми WILD_BOY съжалявам, но аз не съм от тези, които дават по толкова пари, нито от тези, които се занимават сериозно. Като гледам тука се изживяваш като най-начетен и запознат с фотографията (не казвам, че има нещо лошо в това) и започваш да критикуваш снимки на начинаещи любители-фотографи, но с каква цел? Изобщо начина, по който се изразяваш кара останалите да се поизнервят и вместо да се вслушат в съветите ти, те ще почнат да спорят ...
    някога аз така се научих да снимам
    и ако някой има желание, ще се вслуша
    както Йоан е написал - или изграждаш осветление, или използваш наличното

когато снимаш подобни случайни кадри се опитай да намериш интересното, нито езерото, нито лодката, сами по себе си са интересни, но в една добра комбинация, добра композиция, с добре уловен момент между хората на лодката и добре използвано налично осветление ще ти даде доста приятен кадър
    аз веднага се сещам, че бил я снимал точно от другата страна тая снимка по простота причина, че мога да си я направя по-контрастна, мога да вкарам повече светлина в обектива, дори и да халира (може и романтично да се получи)

имате някъв апарат в ръцете си, научете се какво може да прави тоя апарат, научете се как да ползвате тея преимущества

единственото, което различава фотографа от щракача е мисленето

Мега фен Аватара на xoxi
    ми на мен определено не ми харесва нито ъгъл, нито кадровка. определено може да се малко черното и да стане по-сочен кадъра, така ми е доста измит.
    глезенът долу в дясно? ръката горе в дясно? ако не ги виждаш да ти ги оградя с кръгче?
    Няма нужда а се хабиш и да ограждаш.
    Много добре ги виждам. Това е няма и минута работа.
    Това, че ти не харесваш снимката, съвсем не означава, че не е добра.

Голям фен Аватара на bog4eto
    Град
    София
    xoxi (и не само), защо човек споделя произведенията си с другите?
    Мнение.
    Ако искате някой да ви казва само и единствено колко невероятно изкуство създавате, то това е безсмислено. Хем питате за мнение, хем не искате истинското такова. Критиката е много хубаво нещо и човек трябва да се научи да държи, да си взима бележка, да гради, а не да се големее.
    Любим случаен кадър: http://prikachi.com/images/259/5289259J.jpg

Мега фен Аватара на xoxi
    Аз лично не видях в първият коментар на wild_boy към fairyy1 градивна критика.
    Да, хубаво е човек да получава различни мнения, но има разлика и между:
    "Не харесвам снимката ти, защото не е хубава."
    и
    "Снимката ти не е хубава, защото не я харесвам."

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bog4eto Виж мнението
    SisiStrange, прочети малко литература на тема "фотография", фотошоп на тоя етап с абсолютно нищо няма да ти помогне, даже напротив.
    Това сега го виждам, извинете за закъснението.

Може ли малко по-ясно по въпроса? Като по-точна критика, примерно? Честно казано, като за моя апарат и на неудобно за избиране на местоположение, светлина и движение на обектите място като зоологическата градина, мислех, че тези не са чак толкова лоши. /начинаеща съм, да спомена само
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си