- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Фотография vol.2
Не говоря за снимки с изкуствено осветление. Във форума не преобладават хора с техника на цена колкото среден годишен доход на малко семейство..
Прост любителски фотос направен на естествена светлина с апарат с повече функции от сапунерка и един wannabe-тийн, който има хоби. Светлината, в тоя случай, не винаги е исканата от снимащия и той ползва постпроцесинг. HDR е техника използвана от много хора по сайтовете, за да засилят ефекта, който оказва снимката.
Истински стойностните фотографи, за мен, предават история(съобщение) на гледащия, а не колко перфектна е снимката технически.
9 сутринта е, аз се хиля като кретен и се капя със закуската си, докато ви чета малоумния спор.
и единствения виновен тука е Je7! пич, как може да си отделяш от времето да спориш с такива хора
пост продукцията няма нищо общо със светлината. можеш да натиснеш контрастта, можеш да вдигнеш ниските и да изкараш няква разработка там и т.н., но то не променя осветлението - това няма да направи едно меко осветление рязко, нито обратното. няма да направи един равно светнат, мек кадър контрастен. бъркаш коренно нещата
давай да видиме кво не мога да направя с фотоапарат
като не се занимаваш с фотография, кви са тия глупости, които бръщолевиш?
моя фотоапарат не знам кви функции има пич, за мен е важно да снима Raw, да има напълно ръчен режим на работа и синхронизация с осветление до поне 1/160та. а такива камери има в диапазона 400 - 200 000лв. просто никой от вас не желае да снима на филм и да се научи да снима, никой не иска да направи тая година 12 готини кадъра, проявени и откопирани и да се научи кво прави, иска се предимно хаотично щракане.
като не те кефи светлината и нямаш изкуствено осветление - ми почваш да чакаш, да търсиш моменти, в които ествествената светлина ти върши работа. търсиш начини да я манипулираш - било т с огледа, бленди, екрани и т.н. има как да се манипулира и естествено осветление, но то НЕ СЕ "ЗАСИЛВА ИЛИ НАМАЛЯВА" ВЪВ PHOTOSHOP!.
бахти малоумния спор... очаквам да почнете да ми обяснявате, че им правите усмивките на хората с liquify
![]()
Така като ви гледам как се харесвате с тоя Je7 направо вземете се оженете.Той може да ти бъде идеалната съпруга, с всичко казано от теб се съгласява, а ти идваш да го пазиш от лошите батковци.
Загубих 30 минути да търся твои снимки, с 4000 поста се предполага да имаш, сбъркал съм.
Явно смяташ за голяма работа да щракаш по 10 000 в годината, от които да има няма 5-10 снимки, мързела е гадно нещо.
По върпоса какво мога- не видях нещо твое, за да кажа, но съм сигурен, че и 0.5% от нещата, които ще направя аз, ти дори няма да знаеш как.
Напомняш ми на хората, които знаят малко повече от останалите, по сто пъти го демонстрират, сякаш работят учители по рисуване.
Познавам професионалисти, нямаш нищо дори близко с тях, те казват веднъж, не повтарят една и съща история, за да могат всички да препрочитат скучните им коментари.