- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Фотография vol.2
9 сутринта е, аз се хиля като кретен и се капя със закуската си, докато ви чета малоумния спор.
и единствения виновен тука е Je7! пич, как може да си отделяш от времето да спориш с такива хора
пост продукцията няма нищо общо със светлината. можеш да натиснеш контрастта, можеш да вдигнеш ниските и да изкараш няква разработка там и т.н., но то не променя осветлението - това няма да направи едно меко осветление рязко, нито обратното. няма да направи един равно светнат, мек кадър контрастен. бъркаш коренно нещата
давай да видиме кво не мога да направя с фотоапарат
като не се занимаваш с фотография, кви са тия глупости, които бръщолевиш?
моя фотоапарат не знам кви функции има пич, за мен е важно да снима Raw, да има напълно ръчен режим на работа и синхронизация с осветление до поне 1/160та. а такива камери има в диапазона 400 - 200 000лв. просто никой от вас не желае да снима на филм и да се научи да снима, никой не иска да направи тая година 12 готини кадъра, проявени и откопирани и да се научи кво прави, иска се предимно хаотично щракане.
като не те кефи светлината и нямаш изкуствено осветление - ми почваш да чакаш, да търсиш моменти, в които ествествената светлина ти върши работа. търсиш начини да я манипулираш - било т с огледа, бленди, екрани и т.н. има как да се манипулира и естествено осветление, но то НЕ СЕ "ЗАСИЛВА ИЛИ НАМАЛЯВА" ВЪВ PHOTOSHOP!.
бахти малоумния спор... очаквам да почнете да ми обяснявате, че им правите усмивките на хората с liquify
![]()