- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Фотография vol.2
Някой може ли да ми препоръча фотоапарат, аз разглежадах и се спрях също на Nikon D5100, но нз кажете някави подобни по цена и качество.
[♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]
Вчера си го купих никона, чук е, ако имаш възможност няма да сбъркаш ако си го вземеш. Иначе единствено мога да те посъветрам да гледаш Nikon/Canon - като качество те са най-добрите. Един приятел има Canon EOS 550D, мога да кажа, че е доста доволен и все пак за мен никон са по-добри![]()
Като за начало ни сподели какво точно искаш да снимаш с този апарат и какъв ти е бюджета. Ето още модели от нисък и среден клас:
D3100 - по-евтин, с по-лош дисплей (с по-ниска резолюция), малко по-лоша матрица, като цяло малко по-орязан от D5100.
D90 - почти на същата цена, по-висок клас, макар и технологично стар. По-стара матрица, но много повече изведени бутони и врътки от другите два, ергономията му е много добра. Могат безжично да се управляват светкавици, да се ползват пълноценно по-стари (AF-D) обективи и т.н. Видеото му няма автофокус. Като цяло по-удобен за употреба.
D7000 - доста по-скъп със сходни размери и ергономия на D90. Има същата матрица като D5100.
Миналото лято и аз се чудих какво да си купя и реших да се спра на D90.
За Каноните не мога да кажа нищо, но те нямат толкова добри евтини обективи. А като казах обективи - помисли и какви ти трябват, за да не се оплакваш повече, че не можеш да правиш хубави бокета, апарата ти няма толкова „зуум“ или подобни неща.
Малко стрийт:
![]()