- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Фотография vol.2
Защото някои сме начинаещи със слаба техника и имаме желание да се научим. Съвет + насока + критика - ок. Някакви обидни изказвания са нещо, което никога няма да разбера. Това убива желанието на човек да се занимава. Вместо да му помогнеш с нещо да стане по-добър, го сдухваш и демотивираш. Защо?
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Защото когато ти казват само "браво , добра снимка" и подобни , когато в реалност снимката е далеч от добра (баланс на бялото , преебан focus range , обекта които снимаш е скучен , на заден план в някои портрет се виждат неща , които изобщо не трябва да са там etc.) ти си внушаваш , че това което си постигнал е добро и ще продължиш да правиш снимки със същите грешки. Тези грешки ги правя и аз.
Едно от нещата на които дядо ми ме научи е , че техниката няма абсолютно никакво значение. Да вярно , може да имаш скъп Canon/Nikon без хубав обектив(повярвай ми , обектива има много по-голямо значение от тялото) за 3000лв. и да си снимаш цветя и други неодушевени предмети 24/7 , но я няма тръпката от това да снимаш на лента , след което да чакаш майка ти и баща ти да я дадът на обработка за да видиш как се е получила снимката ти...
P.S.Перфектна снимка няма - факт.
Последно редактирано от mjauz : 09-25-2012 на 22:07