Цитирай Първоначално написано от 4y4u_g
Цитирай Първоначално написано от TheBee
4y4u_g,този модел не е от най-добрите..
А нещо друго пак тази категория да ми препоръчаш?

Иначе и на мен ми хареса най-много предпоследната.
Малко късно се включвам, виждам, преди месец сте го говорили, ама...

350Д е от най-добрите модели в категорията си и за времето си. Сега също не виждам причина да не го харесвате, освен ако не ви е "отеснял" по някакви професионални причини. Аз го смених преди по-малко от година. Защото имах съвсем конкретни практически причини по време на работа - затруднения при репортажи в трудни условия и съответно по-ниска успеваемост в такива от колеги с професионална техника (а 350Д си е entry level, пък и стар модел).

Но с него съм правил снимки, печелили конкурси на национално (и международно ниво, но за туй - след малко), снимки, които са публикувани в националната преса (абе и там може да влезе снимка, правена с телефон, ама не говоря за единичен случай, а за десетки, клонящи към стотици). Благодарение на 350Д си купих 500Д.

И (връщам се на международния ми успех, заради който влязох в темата да се похвалям малко) благодарение на снимка с 350Д, преди две години и 4-5 месецаправена, отидох за няколко дни в средата на тази седмица до Прага, без да плащам нищо от собствения си джоб, за да ми връчат 60Д като награда, пък той си е хем нов модел, хем по-висок клас. И на мен ми е донякъде важно да работя с такъв.

Защо се хващам за стар пост отпреди месец - не за да се заяждам, а за да поуча всички начинаещи - ако сега започвате да се развивате, не ви трябва повече от 350Д, например... или подобен Никон, Олимпус, Пентакс, Сони, каквото и да е. Такава машина има адски много възможности и можете да постигнете прекрасни резултати с нея. Проблемът е, че не се продават нови такива заради политиката на производителите. Но ако можете да се сдобиете такава, предпочитайте я за 300-400лв. пред нов 1100Д за 700-800-1000лв. или колкото там струват сега. Просто не се изхвърляйте абсолютно излишно. Оставете си другите пари за след време, като решите какъв обектив искате, освен базовите варианти.

Целта ми: да ви обясня, че нещо старо като 300Д, 350Д, никон Д40 и подобни... 1) няма да ви попречат да се развиете многократно над ниво снимане с компактно апаратче; 2) няма да ви лишат от качествени, т.е. красиви и добре изглеждащи (несравними с тези от компактните камери и ултразуум компактните камери) кадри; 3) няма да ви пречат да експериментирате и да упражнявате креативността си; 4) достатъчни са за печат в качество като онова на платната, които виждаме по моста до НДК, например... и т.н.

Отплеснах се. Новината със спечелилата снимка:
http://www.osce.org/cio/82470

Снимките ми от Прага засега можете да разгледате само на ФБ страницата ми тук:
http://www.facebook.com/media/set/?s...2427172&type=1

и тук:
http://www.facebook.com/media/set/?s...2427172&type=1

а скоро ще има и трети албум с хора...

Иначе... за тези, на които не им се гледат снимки във Фейсбук, ще гледам да се сетя по-късно да кача някои в ДевайънтАрт и да споделя линкове.

Мир