.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 76
    Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Само да вметна че всеки сам решава дали ще слуша чалга или ще се опитва да живее и изглежда като певиците. (и по-точно като конкретния образ в клипа)
    Да, така е. Но в едно семейство, ако изобщо не се слуша такава музика и не се гледа Планета нон стоп, шанса детето да слуша друга музика е много голям. Поне така си мисля...

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Именно че всеки сам решава...ти като виждаш че като си показваш циците и че това се харесва на мъжете,дали няма да правиш като нея ако търсиш внимание?И всъщност каква мисъл може да удари едно 13 годишно лапе,за това кое е хубаво и кое не.Вижда какво правят каките-оп и аз ще правя така.

Ивета никой не говори за 17+ годишните дето слушат чалга и сами могат да вземат решение на кой да подражават.Говорим за подрасващите,които им се набива в главата.

Не ме карайте да поствам откъс от някоя чалгия,че тогава вече съвсем...

Супер фен Аватара на leadyflame
    Чалга поведението и мисленето е резултат от проект целящ деградацията на подрастващите!!!!

Град
    Някъде из София...
    Мерси miminko че подкрепи тезата ми в началото.

Град
    Някъде из София...
    MiroAndonow94, гаранция е, ако съм родител на място и вместо да и се карам за всичко говоря с нея, всичко е до отношението на родителите.
    Шадоу, мисълта ми е че има далеч по-оформящи фактори и хора, на които макар несъзнателно, подрастващите подражават много повече.
    Ти пак само ме цитираш колкото да има спор,също като в темата за хомотата преди време ако помниш.

Само пишеш без да четеш какво пиша аз.Не съм казал че вина има САМО чалгата или че тя е най-големия фактор.Просто го споменах като фактор,което си е истина и е един от многото такива,които оформят характера на един тийн както изброих по-горе.

С предния си пост фактически се съгласяваш с мен,като не отричаш вредното влияние на чалгата.Права си семейството окзава по-голямо влияние,но никъде не съм ги подредил по степен,така че не знам за какво въобще спориш.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w
    Ивета никой не говори за 17+ годишните дето слушат чалга и сами могат да вземат решение на кой да подражават.Говорим за подрасващите,които им се набива в главата.
    хах малка вметка: слушам чалга от както се помня ..
    вади си изводите ..

п.п. Забрави да се орбъщаш към мен по име по този начин!!

Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    хах малка вметка: слушам чалга от както се помня ..
    вади си изводите ..
    Това пък какво трябваше да значи?

п.п. Забрави да се орбъщаш към мен по име по този начин!!
    Ok,не ме рейджвай.

Peace.

Значи, че не е важна възрастта, а акъла, който трябва да притежава всяко дете, за да разбере, че не е нужно да ги копира ..
    А според мен акъл в началото се придобива най - вече от родителите и пак се стига до извода, че факторът "родители" е на първо място ..

Град
    Някъде из София...
    Sh@d0w, или аз не съм се изразила правилно, или ти не си ме разбрал. Ако едно момиче има добър пример вкъщи, води разговори с родителите си и и е достатъчно добре възпитано, чалгата няма да му повлияе. Децата, които правят каквото искат и са оставени на самотек се възпитават сами и взимат пример от телевизията. След като не искаш да спориш знаеш че никой не те задължава да отговаряш.
    Не е баш така,разполагам с примери от живота,които говорят точно обратното.Имам съседка,чиито родители и двамата са лекари.Добри хора,скромни,не слушат чалга,не пиянстват абе перфектните съседи.

Обаче дъщеря им е точно обратната противоположност.Сега ако ми кажеш че са фейлнали като родители ще се изсмея защото ги познавам много добре като хора,дори са ми помагали когато се е налагало.Не вярвам да са възпитавали дъщеря си в изкуството да бъде кифла,или пък пък че са нехайствали.В случая важна роля играе обстановката в която е попаднала момичето,нейните приятели и прочие.Така че родителите далеч не са най-важния фактор.

За мен това е държавата-ако имаше солидно наказание твърдо 30 години да кажем,дали щеше да има много педофили?

Град
    Някъде из София...
    Значи, че не е важна възрастта, а акъла, който трябва да притежава всяко дете, за да разбере, че не е нужно да ги копира ..

А според мен акъл в началото се придобива най - вече от родителите и пак се стига до извода, че факторът "родители" е на първо място ..
    Окей минутките за самореклама приключиха,прочети ми поста под твоя...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София

За мен това е държавата-ако имаше солидно наказание твърдо 30 години да кажем,дали щеше да има много педофили?
    Щеше да ги има. Но нямаше да смеят да се показват така. По Бай Тошово време защо е можело да си излезеш в центъра на София посред нощ и да си спокоен, че всичко ще е наред? Защото някой посегне ли на някого или още по-лошо да извърши убийство, до няколко дни вече сякаш не е съществувал. Изчезва просто. Така всеки с елементарно чувство за самосъхранение ще премисли 50 пъти преди да направи нещо. Сега не е така. 6 месеца... пф. То и аз няма да се терзая много да убия някого, ако ми скимне. Нали ще загубя 2-3 години максимум в затвора и после пак ще си вилнея навън.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    Някъде из София...
    А защо не са я откъснали на време от тази среда? Смей се колкото искаш, но явно не са били достатъчно добри и наблюдателни родители.
    За държавата си прав.
    Добре ти като майка кажи какво би направила?

Би ли забранила на дъщеря си да комуникира със съучениците си да кажем?Под предтекст че не и влияят добре?Нали знаеш че като забраняваш,само откъсваш детето от себе си.Направи ли са каквото могат да и обяснят,даже бяха спряли да и дават пари,защото си купуваше само парцалки.Но си хвана работа,за да изкарва пари и да се прави на самостоятелна.

Родителите са единия момент,другия е компанията в която попаднеш и прочие..много почнахме да се отклоняваме от темата ми се струва.

Чалгата си е пропаднала работа,няма какво да се спори по този въпрос.

След като нямаш какво да ми кажеш не прибягвай до плоски изрази.
    Ако исках да си правя реклама, темата съвсем друго заглавие щеше да има ..

Родители, обкръжаваща среда, поп култура (тв, интернет, стилове музика) - за мен това са основните стълбове при формиране на характер, важни са всички, но всеки сам следва едното повече от другото.

За чалгата: аз слушам заради ритъма и заради някоя и друга стойностна (като на Деси Слава старите песни). Но примерно на Галена песента, където се пееше "DJ-ят ме издаде, кой пари ти даде", е там като си я пуснах да я чуя за сефте, я спрях след първия припев. Бях отвратен как зарибявките и палавите погледи са отвяни от това, че некое лигле сложило цифра на масата и оная веднага хлътнала... Нещо като светлата страна с малкото ставащи песни и тъмната - с колите парите и к*рвалъка

Дечица, елате да ви купя близалчициииии
    ...

Мега фен Аватара на Biskfitka

Не ме карайте да поствам откъс от някоя чалгия,че тогава вече съвсем...
    ''Покажи ми сладка муцуункаа и ще има вътре и вънкаа....'' Цитат!

За чалгата- и аз слушам,обаче не се влияя от нея.
    Донякъде и родителите са виновни,да.Трябвало е да обяснят на детето някои неща.На мен са ми говорили 1-2 пъти нашите,но знаят колко по-напред от тях съм с комп.и няма смисъл,пък и съм голяма...Сега сестра ми навлиза в най-страшните години (11-12+;д) ии гледам да й обяснявам,карам й се,защото преди 1-2 г. я видях да си пише с 18-годишен и да го лъже,че е на 15 (явно за години ит.н. е използвала моите..) .Блокирах момчето и й се скарах,а на нея просто и било забавно да си пише с някой.Сега й проверявам скайп,фб,та дано скоро не видя нещо подозрително,че......
    Но не са виновни и само педофилите.13-годишно момиче в днешно време разбира достатъчно,за да прецени,че не е нормално да пише на някакъв в обява,за да я отвори (е не го харесвам тоя израз,но е най-подходящ просто в тая тема ;х ) .Колко комплексиран и тъп трябва да си ,че да ти е приятно да си пишеш с такъв човек и да му слушаш разсъжденията,че и да обянява ''първия път ще ти отвори много врати в живота...''

Ох много подробна станах...
    Шофирай разумно - стигни жив!

Хайде направете си един скайп чат 4мцата и се карайте там, а?

Хилари - това, че ти не си го направила не значи нищо в конкретния спор.

Относно темата, в днешно време е много лесно да зарибиш някое малко 12г момиченце/момченце. Не ме карайте да ви го доказвам и да правя експерименти.

Децата са доверчиви като цяло. Не можеш да му обясниш, че има разни чичковци дето искат да им направят нещо лошо (да ги порнат). То няма критериите по които да ги отсее. А на стотици които срещне един ще е педофил. Научаваш го да бъде внимателно, да не се доверява на непознати, да не ходи в къщите им, да не се качва в колите им... Чрез забрани не става, обаче.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си