- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- За педофилията в интернет ..
Да, така е. Но в едно семейство, ако изобщо не се слуша такава музика и не се гледа Планета нон стоп, шанса детето да слуша друга музика е много голям. Поне така си мисля...Първоначално написано от miminko
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Именно че всеки сам решава...ти като виждаш че като си показваш циците и че това се харесва на мъжете,дали няма да правиш като нея ако търсиш внимание?И всъщност каква мисъл може да удари едно 13 годишно лапе,за това кое е хубаво и кое не.Вижда какво правят каките-оп и аз ще правя така.
Ивета никой не говори за 17+ годишните дето слушат чалга и сами могат да вземат решение на кой да подражават.Говорим за подрасващите,които им се набива в главата.
Не ме карайте да поствам откъс от някоя чалгия,че тогава вече съвсем...
Чалга поведението и мисленето е резултат от проект целящ деградацията на подрастващите!!!!![]()
![]()
Мерси miminko че подкрепи тезата ми в началото.
Ти пак само ме цитираш колкото да има спор,също като в темата за хомотата преди време ако помниш.Първоначално написано от miminko
Само пишеш без да четеш какво пиша аз.Не съм казал че вина има САМО чалгата или че тя е най-големия фактор.Просто го споменах като фактор,което си е истина и е един от многото такива,които оформят характера на един тийн както изброих по-горе.
С предния си пост фактически се съгласяваш с мен,като не отричаш вредното влияние на чалгата.Права си семейството окзава по-голямо влияние,но никъде не съм ги подредил по степен,така че не знам за какво въобще спориш.
хах малка вметка: слушам чалга от както се помня ..Първоначално написано от Sh@d0w
вади си изводите ..
п.п. Забрави да се орбъщаш към мен по име по този начин!!![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Това пък какво трябваше да значи?Първоначално написано от Hilary_
Ok,не ме рейджвай.Първоначално написано от Hilary_
Peace.
Значи, че не е важна възрастта, а акъла, който трябва да притежава всяко дете, за да разбере, че не е нужно да ги копира ..Първоначално написано от Sh@d0w
А според мен акъл в началото се придобива най - вече от родителите и пак се стига до извода, че факторът "родители" е на първо място ..
Priceless .. <3
Не е баш така,разполагам с примери от живота,които говорят точно обратното.Имам съседка,чиито родители и двамата са лекари.Добри хора,скромни,не слушат чалга,не пиянстват абе перфектните съседи.Първоначално написано от miminko
Обаче дъщеря им е точно обратната противоположност.Сега ако ми кажеш че са фейлнали като родители ще се изсмея защото ги познавам много добре като хора,дори са ми помагали когато се е налагало.Не вярвам да са възпитавали дъщеря си в изкуството да бъде кифла,или пък пък че са нехайствали.В случая важна роля играе обстановката в която е попаднала момичето,нейните приятели и прочие.Така че родителите далеч не са най-важния фактор.
За мен това е държавата-ако имаше солидно наказание твърдо 30 години да кажем,дали щеше да има много педофили?
Окей минутките за самореклама приключиха,прочети ми поста под твоя...Първоначално написано от Hilary_
Щеше да ги има. Но нямаше да смеят да се показват така. По Бай Тошово време защо е можело да си излезеш в центъра на София посред нощ и да си спокоен, че всичко ще е наред? Защото някой посегне ли на някого или още по-лошо да извърши убийство, до няколко дни вече сякаш не е съществувал. Изчезва просто. Така всеки с елементарно чувство за самосъхранение ще премисли 50 пъти преди да направи нещо. Сега не е така. 6 месеца... пф. То и аз няма да се терзая много да убия някого, ако ми скимне. Нали ще загубя 2-3 години максимум в затвора и после пак ще си вилнея навън.Първоначално написано от Sh@d0w
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Добре ти като майка кажи какво би направила?Първоначално написано от miminko
Би ли забранила на дъщеря си да комуникира със съучениците си да кажем?Под предтекст че не и влияят добре?Нали знаеш че като забраняваш,само откъсваш детето от себе си.Направи ли са каквото могат да и обяснят,даже бяха спряли да и дават пари,защото си купуваше само парцалки.Но си хвана работа,за да изкарва пари и да се прави на самостоятелна.
Родителите са единия момент,другия е компанията в която попаднеш и прочие..много почнахме да се отклоняваме от темата ми се струва.
Чалгата си е пропаднала работа,няма какво да се спори по този въпрос.
След като нямаш какво да ми кажеш не прибягвай до плоски изрази.
Ако исках да си правя реклама, темата съвсем друго заглавие щеше да има ..![]()
Priceless .. <3
Родители, обкръжаваща среда, поп култура (тв, интернет, стилове музика) - за мен това са основните стълбове при формиране на характер, важни са всички, но всеки сам следва едното повече от другото.
За чалгата: аз слушам заради ритъма и заради някоя и друга стойностна (като на Деси Слава старите песни). Но примерно на Галена песента, където се пееше "DJ-ят ме издаде, кой пари ти даде", е там като си я пуснах да я чуя за сефте, я спрях след първия припев. Бях отвратен как зарибявките и палавите погледи са отвяни от това, че некое лигле сложило цифра на масата и оная веднага хлътнала... Нещо като светлата страна с малкото ставащи песни и тъмната - с колите парите и к*рвалъка
Дечица, елате да ви купя близалчициииии![]()
...
''Покажи ми сладка муцуункаа и ще има вътре и вънкаа....''Първоначално написано от Sh@d0w
Цитат!
![]()
За чалгата- и аз слушам,обаче не се влияя от нея.
Донякъде и родителите са виновни,да.Трябвало е да обяснят на детето някои неща.На мен са ми говорили 1-2 пъти нашите,но знаят колко по-напред от тях съм с комп.и няма смисъл,пък и съм голяма...Сега сестра ми навлиза в най-страшните години (11-12+;д) ии гледам да й обяснявам,карам й се,защото преди 1-2 г. я видях да си пише с 18-годишен и да го лъже,че е на 15 (явно за години ит.н. е използвала моите..) .Блокирах момчето и й се скарах,а на нея просто и било забавно да си пише с някой.Сега й проверявам скайп,фб,та дано скоро не видя нещо подозрително,че......
Но не са виновни и само педофилите.13-годишно момиче в днешно време разбира достатъчно,за да прецени,че не е нормално да пише на някакъв в обява,за да я отвори (е не го харесвам тоя израз,но е най-подходящ просто в тая тема ;х ) .Колко комплексиран и тъп трябва да си ,че да ти е приятно да си пишеш с такъв човек и да му слушаш разсъжденията,че и да обянява ''първия път ще ти отвори много врати в живота...''![]()
![]()
Ох много подробна станах...![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Хайде направете си един скайп чат 4мцата и се карайте там, а?
Хилари - това, че ти не си го направила не значи нищо в конкретния спор.
Относно темата, в днешно време е много лесно да зарибиш някое малко 12г момиченце/момченце. Не ме карайте да ви го доказвам и да правя експерименти.
Децата са доверчиви като цяло. Не можеш да му обясниш, че има разни чичковци дето искат да им направят нещо лошо (да ги порнат). То няма критериите по които да ги отсее. А на стотици които срещне един ще е педофил. Научаваш го да бъде внимателно, да не се доверява на непознати, да не ходи в къщите им, да не се качва в колите им... Чрез забрани не става, обаче.