- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Извънземни
Вчера мислех нещо и не знам дали изобщо е смисленоЧела съм, че слънцето не е една от най-големите звезди, тоест другите, които виждаме са най-вероятно по-големи от него. Следователно те би трябвало да привличат още повече планети (които са толкова малки спрямо отделната звезда и толкова далече, че е невъзможно да бъдат видяни с телескоп) и всяка звезда, която виждаме, е отделна слънчева система с планети и техни спътници, тъй като в цялата вселена има еднакви физични закони
. От толкова много звезди с толкова планети, не може поне на една да има условия за живот. Това прави съществуването на извънземни задължително. И нещо друго ми е интересно, християните и изобщо всички вярващи в бог вярвате ли и, че може да има живот извън нашата планета и ако е така, извънземните също ли са създадени от него и подчинени на бог? И те също ли отиват в рая или ада?
Е предупредих, че може да няма логика ама дай някво по-дълго мнение защо да няма извънземни.Първоначално написано от Concussion
![]()
В това което си написала има логика, самото изречение не е построено както трябва и е нелогично.А аз мисля че темата за извънземните много пъти е била обсъждана вече, и да има не мисля че това нас ни касае поне на този етап, все още няма доказателство за съществуването им, но съм склонна да повярвам че има ако някога такова се появи.
![]()
Абе и аз видях нещо нередно в тва изречение ама си викам айде няма нищоПървоначално написано от Concussion
иначе и аз съм чела доста такива теми, но по-скоро ме интересуваше въпроса към християните - и каква е връзката между бог и извънземните
Ами аз като запозната с това което вярват повечето християни мога да кажа, че те са на мнение че ако случайно има извънземни това е работа на бог и тях не би трябвало да ги касае. Също така "божиите синове" или ангелите, споменати в библията (Битие):Първоначално написано от ScarlettS
В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.
са смятани от много християни за нещо като извънземни.
Това разбирам аз, по-компетентните ако желаят да кажат.![]()
Да точно. Също така на света има много пари. Това задължително потвърждава че всички хора са богати.Първоначално написано от ScarlettS
П.п Открихме извънземните !
[vbox7]http://vbox7.com/play:f36e1297[/vbox7]
True story.
Исках да кажа, че на света има толкова звезди и планети, тоест поне на една от тях би трябвало да има условия за живот и съответно извънземни живеещи там. Каква е вероятността само и единствено на нашата планета от цялата вселена да има живот?Първоначално написано от bazingaaaa
въпросът не е до теисти и атеисти. познавам християни и атеисти които вярват че 100% има извънземни, както и vice versa
до човека си е това (както и до елементарно образование по въпроса)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
А защо си мислите, че единствените условия за живот са като нашите...? Все едно червея да си мисли, че единственото условие за живот е пръста и нищо друго...Наскоро беше открито условие на някоя си планета не на основата на вода, а на...дали на арсен...тука ще излъжа много яко...не помня...дори и по вестниците беше загатнато....
Im back...
По едно изчисление на едни физици може да има около 1 000 000 извънземни цивилизации само в нашата галактика.
Бог във всички е едно - провайдърите са различни.
СЪщото щях да напиша, само че много ме мързеше...Първоначално написано от TheMightyNadenica
True story.
Тук съм съгласна, не казвам, че трябва да са същите като нашите. Говоря за каквито и да било условия за живот, към които да могат да се приспособят изобщо някакъв вид същества/извънземни.Първоначално написано от bazingaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=Bcz4vGvoxQA
Коментарите са излишни.
Ето ти сравнение между Слънцето и въпросната :
http://www.youtube.com/watch?v=Lv7Zp...eature=related
И най-интересното :
http://www.youtube.com/watch?v=bXrXT...134&feature=iv
Естествено , че съществуват не една извънземна система
Ограмотете се малко.
Който не вярва означава ,че е много неук и комплексен човек
А предполагаеми планети с извънземен живот дори са открити..
Има планети с извънземни организми и ,,животни,, каквито никой не си е представял ... има и цивилизации по-развити от нашата
И пак казвам стига гледайте какво направила Перхонде в турския салам , а се образовайте малко
И ако никога не сте гледали дискавъри, нашионал джеографик - няма да ви стане нещо като ги видите тези канали
Но ако гледате Перхонде - има опасност да станете турски салами
Auriss, много интересни клипове особено на третото накрая като се проследява пътя обратно до земята![]()
Иначе четох вчера, че в момента са известни повече от 500 планети извън нашата Слънчева система, обаче за тях се знае само от колебанията в светлината на звездата, около която обикалят.
^да ,така е. Има открити планети ,но ги 'откриват' на базата на сянката ,която оставят върху дадена звезда. Това ,което Loveca каза е напълно погрешно. НЯМА как да установим дали има други планети с живот на тях при положение ,че дори не разполагаме с техниката да ги изследваме.
Нали знаеш при слънчево затъмнение как Луната застава отпред и скрива Слънцето. На този принцип виждаме планетите в други звездни системи ,с разликата ,че не "скриват" звездата ,а застават като малка точка отпред. И тъй като страната ,която виждаме НЕ е осветена ,няма как да видим каквото и да било. Ако си гледала вечерта към човек ,зад когото има лапма или някакъв друг източник на светлина ,знаеш за какво говоря - вижда се само силует.
Другият вариант е това ,което ти каза. И двата ,обаче ,не дават никаква информация освен за масата и размера.
Няма извънземни !
Човешката раса е единствена !
Отговорете ми само на 1 въпрос :
Защо,след като тази планета е ваша не е заселена само с вас,а с милиарди други същества,живяли стотици милиони години преди вас на планетата.От къде дойдохте вие ?
Как изпреварихте еволюцията си толкова бързо и се превърнахте в господстващ вид на тази планета,правейки неща непосилни за нито едно друго същество ?
Първоначално написано от ANNUNAK
Или НАТУРАЛНА Еволюция или НЯКОЙ е подпомогнал,.
Казах ПРЕДПОЛАГАЕМИ планети.Първоначално написано от Auriss
И гледай - има научни филми за това.
Ти не си човека , който да определя какво е вярно и какво e грешно.
Аурис, да именно.. точно за това ставаше въпрос, че просто няма как
да се съберат данни за тези планети и да се докаже дали там може да има живот или не.А онова, че виждаме неосветената част от планетата, чак сега като го обясни си го представих, иначе там където бях чела онова с 500 планети, пишеше, че проблемът е, че звездата свети по-силно от планетата и затова се търси начин да се блокира звездното сияние..
http://goodnews.actualno.com/news_101175.html
^
Тук казват, че са изчислили температурата на планетата и на нея даже можело да има условия за живот :/
^интересно е това в линка. Не бях запознат.
Само една вметка - планетите не светят ,а отразяват светлината ,точно както лунатаЯсно че го знаеш ,но просто си мисля ,че трябва да се обърне внимание на този факт когато се търси начин да се изолира 'източника' на светлина от планетата и да се 'игнорира' звездата ... което честно казано нямам идея как би могло да се случи. Получава се като да имаш огледало ЗАД крушка ,което да отразява директно към теб и да се чудиш как да видиш него ,без да те 'заслепява' крушката. Трудна работа ... ;d
^
Даа и аз така си мислех, ама там пишеше буквално ''звездата свети по-силно от планетата" и аз много се учудихиначе наистина и аз не знам как точно ще блокират светлината на звездата, амаа ще видим кво ще измислят..
Ама вие още на планети ли си играете ?
Там ли само търсят "великите" ви учени живот ?
По планетите ?
Знаете ли кои раси живеят на планети ?
Робските раси !
Най-нисшите твари !
Ако вие не отидете там-никога няма да ги откриете.Те нямат технологиите да се свържат с вас.Вие също.
Вие нямате и технологиите да отидете до там.
Смисъл никакъв.
Ние отдавна сме населили цели Галактики.
Някои от тях,както и мъглявините ги използваме и за енергиини центрове.
А около,или в самият център на Галактиките
е най-доброто място за пребиваване.
Между другото-защо учените ви крият
какво всъщност има в
центъра на Галактиките ?
Защо не ви покажат
снимки отблизо,за да видите какво
всъщност се крие там ?
Уф ,досаден си ми вечеАйде стига толкова - само се пречкаш.
![]()