Понеже май всички днес са много изнервени и искат да набият някого, аз ще се опитам да те успокоя, макар че, наистина, това което пишеш е малко тъпо.

Така, днес е 16.08, а ти каза, че е трябвало да ти дойде на 11.08, следователно предполагам, че през юли ти е дошло на 11 и затова мислиш, че и през август ще стане така. Но не е задължително да ти дойде на същата дата, на която ти е дошло предишния месец, просто защото още явно си малка, а и няколко дни разлика е нормално. Не се притеснявай, дори да не ти дойде този месец - пак ще е нормално (особено ако си спортистка), на мен ми се случваше в началото. А колкото до морето, наистина е много неприятно да си неразположена и да искаш да се къпеш. Когато на мен ми се случва така, пия хапчета - КалциумФосфо С. С тях ще ти спре най-много на втория ден от приемането им. Имат си листовка, всичко е описано както трябва, кога, как и по колко да се приемат. Безвредни са. Продават се без рецепта. Във всяка аптека. Казвам ти това, защото разбирам притеснението ти за тампоните, макар че и девствените момичета могат да ги ползват.

А колкото до превръзките, ако все пак опреш до там, поискай пари от баща си и сама си купи. Няма нищо срамно в това, напълно нормално е.

Извинявай за дългия пост, ако има нещо друго - питай.

И не - мастурбацията няма нищо общо с менструацията.