- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Сцепена уста в краищата
Здравейте,
Преди няколко дни се върнах от море на което бях 11 дни, през които не съм си пазила здравето въобще (лично мой проблем, разбира се), и сега си търпя последствията. Имунната система ми е отслабнала и от няколко дни, като капак към афти и грип, ми се появи раничка в края на устата. Принципно знам че се появява при проблеми със стомаха, но такива нямам, може би да е от липса на някакъв вид витамини, незнам.. Тази сутрин даже ми се е подула леко бузата откъм страната на раната, изглежда доста гадно, мазах я с мед.
Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно бих била много благодарна да ми каже как се е оправил.![]()
Най-вероятно е афта..И на мен много пъти ми се е получавало така,но мисля че я мажех с някакъв крем..Питай в аптеките.
За афтите си вземи Елудрил.
Относно рагадите по устните ъгли си вземи витамини Б или хапвай коричките на филиите хляб.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не разбрах дали е от външната страна... Ако да - може да е сцепване или херпес. Ако е сцепване - мажи с Бочко, много помага, ако е херпес-имаше някакви лепенки, не се сещам за име, като питаш в аптека ще ти кажат.
А ако е от вътрешната страна-сигурно е афта...
Мда и аз съм така .. Не знам от къде е не е нито херпес нито афта.
Мяза на изпръхнало, имам от двете страни, леко червено.
Горе пишеше при проблеми с корема, стана вече 1 седмица ме наболява корема през 1 час и като изям нещо минава и след час, два пак ..![]()
Не обясних като хората, ама дано разберете ..
Не, не е афта нито херпес ами явно наистина е било липса на витамини, вече поминава, като че ли
още не съм си взела кремче и искрено се надявам да не ми се наложи. Едната мацка каза витамин Б, попрочетох за него и почнах да го приемам ии май наистина помага
Благодаря ви много
П.С. Ashenvale - На мен майка ми ми е казвала, че се получава при раздразнен стомах, от киселини и такива неща, може и от това да ти се е получило, за жалост незнам как да ти помогна ..