.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 67
    Повече от фен Аватара на Audiophile

А вас не ви ли дразни?

Пиша тази тема, защото се дразня на този факт и наистина не ми се иска да е така. Понеже забелязах, че и тук във форума я има тази тенденция, реших да направя една тема и да си изкажа недоволството.

От известен период от време забелязвам, че все повече и повече използваме английски думи вместо български в ежедневието си. Изрази като 'sad-ваш ли се', ' nice, a' и т.н. са доста срещани вече. Разбирам, че английският е навсякъде около нас - в училище, песните, рекламите по телевизията и радиото. Силно впечатление ми прави, че някои правят половината изречение на български, а другата на английски Няма нищо лошо в това да знаеш някоя и друга дума в повече по чужд език, но това да заменяш своя собствен не го разбирам. Имаме толкова хубав език и от едното нищо го пренебрегваме. Просто ми е странно защо се получава така.

Не целя да обидя никой, просто не го доумявам защо така пренебрегваме своето.
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

"Sad-ваш" действително много ме дразни. Не е добре да се прекалява с английските думи.

Фен Аватара на stigmata
    Град
    bulgarian
    Аз също се дразня от това,също се дразня и във форума някой като почне да се прави на англичанин!Целият ми телефонен указател е на български и един ми вика,че било много тъпо.Аз съм българин и съм горд с това и ще продължавам с кирилицата!

Мега фен Аватара на LoveChocolate
    Град
    Велико Търново :)<3:)<3:)<3
    мен не ме дразни

Аве не се обеснявай ми бегай да си пишеш homeworka

Мега фен Аватара на Chacho
    Това е най-тъпият порок, който имах.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Признавам си,че аз също го правя.Според мен , както аз и другите,го правим, защото е по различно.Мен лично ме влече различното,но не си позволявам да пиша по този начин във форуми,а това вече са си принципи и си зависи от хората

Има разлика между това да си различен и да се правиш на различен. А е очевидно повечето защо го правят.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Не ме дразни, но не е и много приятно.

А яко ли ти е цялото изречение на английски. U mad bro ?
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

Всъщност това е изключително просташко. В днешно време всеки знае английски поне малко, тъй че като говориш с някви побългарени английски думи като "садваш" или "втф!?"не ставаш по-готин. Сега, честно казано и аз понякога говоря така, а още по-лошото е, че дори не мога да се сетя за думите на български, но се сещам на английски. Това също е много просташко. Хич не е cool, според мен.
    Все си мисля, че като попораснем ще си избием чуждиците от главата.

Мен не ме дразни Даже харесвам Английския повече от Българския

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от Clotho
    "Sad-ваш" действително много ме дразни. Не е добре да се прекалява с английските думи.
    Олее, да! Някой като ми каже "садна ли ся" и полудявам !!!
    Човек няма право да ревнува това, което няма!

Dont wait for the perfect moment, take a moment and make it perfect! <33

Цитирай Първоначално написано от Anonimka55
    Мен не ме дразни Даже харесвам Английския повече от Българския
    глас в пустиня

Град
    Plowdiw *
    Цитирай Първоначално написано от LoveChocolate
    мен не ме дразни
    и мен

Повече от фен
    Град
    Русе
    Определено "садваш" ме дразни, но и аз го казвам, даже в някои случаи казвам цели изречения на английски - без да се усещам. Просто това ми е в главата.

Мен ме дразни само,когато човекът,който пише,го прави едва ли не за да се изтъкне колко е добър и т.н.Обаче и това sad-ваш..абе има уникални подобни творения на някой 'разбирач'. А нямам нищо против btw,например.Улеснява общуването един вид.Но това става само за чата,абсурд е да тръгна да говоря така някъде навън сред познати и приятели.Да,понякога се изразявам на английски,но ние така си говорим,с изрази и си ни е забавно.

Иначе и аз понякога като говоря се бъркам.Започвам си нормално изречение и към средата обръщам нещо на АЕ..и като се усетя,вече всички около мен са леш долу от смях Но това се случва,когато имаш достатъчно знания и си достатъчно свикнал с езика
    What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]

Мега фен Аватара на iiordanova
    Не,не ме дразни.

Мега фен Аватара на xoxi
    Мен не ме дразни въобще, когато е в писмен вид. Кофти е само, когато някой започне да говори така. Получава се супер тъпо!
    Аз в чатове, форуми и т.н. използвам българо-английския само, когато искам да подсиля ефекта на някоя шега примерно.
    Тези wtf, omg, btw, aka, afk, brb, cuz, lol, msg и т.н. са често използвани както в английския, така и в българския и е хубаво, че думите и изразите имат съкращения.
    И спря да се върти за миг земята..

Това, че ти идва на английски език, а на български не означава, че ти е бедна езиковата култура на родния език, а не че си гении по английски и за мен е белег на неначетност.

да..

кажи ми също така, че казваш

Текстово съобщение вместо СМС
    Картинно съобщение вместо ММС
    Мобилен телефон вместо ДжиЕсЕм
    Дъска с колела вместо Скейт
    Наблюдателна система вместо Камера..
    има сигурно стотици англицизми в българския език. просто някоя ви дразнят заради смисъла, който носят със себе си

Ами аз какво да направя, че повечето неща ми идват първо на английски, а после на български..?

GIVE... but don't allow yourself to be USED..
    LOVE...but don't allow your heart to be ABUSED..
    TRUST... but don't be NAIVE..
    LISTEN... to others but don't lose your OWN VOICE.

anonymous708973
    Guest
    Започни да четеш, например?

Не знам, ама ако видя още една тема направена от бивш седмокласник или бъдещ осмокласник, ще застрелям някого!

Повече от фен Аватара на Audiophile
    ^ http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=411640 новичка и пресничка е
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от LoveChocolate
    мен не ме дразни

и мен..

напоследък по default си давам на английски...просто се случва...и на средата на изречението се усещам..оня ден с баба така и приказвах..
    обичам българския, пиша сравнително правилно, но просто така се получава.. с уроци, песни,филми, кино, телевизия и т.н.
    а и какво да направя като вече мисля даже на английски..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си