- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- А вас не ви ли дразни?
Пиша тази тема, защото се дразня на този факт и наистина не ми се иска да е така. Понеже забелязах, че и тук във форума я има тази тенденция, реших да направя една тема и да си изкажа недоволството.
От известен период от време забелязвам, че все повече и повече използваме английски думи вместо български в ежедневието си. Изрази като 'sad-ваш ли се', ' nice, a' и т.н. са доста срещани вече. Разбирам, че английският е навсякъде около нас - в училище, песните, рекламите по телевизията и радиото. Силно впечатление ми прави, че някои правят половината изречение на български, а другата на английскиНяма нищо лошо в това да знаеш някоя и друга дума в повече по чужд език, но това да заменяш своя собствен не го разбирам. Имаме толкова хубав език и от едното нищо го пренебрегваме. Просто ми е странно защо се получава така.
Не целя да обидя никой, просто не го доумявам защо така пренебрегваме своето.
"Sad-ваш" действително много ме дразни.Не е добре да се прекалява с английските думи.
Аз също се дразня от това,също се дразня и във форума някой като почне да се прави на англичанин!Целият ми телефонен указател е на български и един ми вика,че било много тъпо.Аз съм българин и съм горд с това и ще продължавам с кирилицата!
Това е най-тъпият порок, който имах.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Признавам си,че аз също го правя.Според мен , както аз и другите,го правим, защото е по различно.Мен лично ме влече различното,но не си позволявам да пиша по този начин във форуми,а това вече са си принципи и си зависи от хората![]()
Има разлика между това да си различен и да се правиш на различен. А е очевидно повечето защо го правят.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
А яко ли ти е цялото изречение на английски. U mad bro ?![]()
Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"
Всъщност това е изключително просташко. В днешно време всеки знае английски поне малко, тъй че като говориш с някви побългарени английски думи като "садваш" или "втф!?"не ставаш по-готин. Сега, честно казано и аз понякога говоря така, а още по-лошото е, че дори не мога да се сетя за думите на български, но се сещам на английски. Това също е много просташко. Хич не е cool, според мен.![]()
Все си мисля, че като попораснем ще си избием чуждиците от главата.![]()
Мен не ме дразниДаже харесвам Английския повече от Българския
![]()
Олее, да! Някой като ми каже "садна ли ся" и полудявам !!!Първоначално написано от Clotho
![]()
![]()
![]()
Човек няма право да ревнува това, което няма!
Dont wait for the perfect moment, take a moment and make it perfect! <33
и менПървоначално написано от LoveChocolate
![]()
Определено "садваш" ме дразни, но и аз го казвам, даже в някои случаи казвам цели изречения на английски - без да се усещам. Просто това ми е в главата.![]()
Мен ме дразни само,когато човекът,който пише,го прави едва ли не за да се изтъкне колко е добър и т.н.Обаче и това sad-ваш..абе има уникални подобни творения на някой 'разбирач'. А нямам нищо против btw,например.Улеснява общуването един вид.Но това става само за чата,абсурд е да тръгна да говоря така някъде навън сред познати и приятели.Да,понякога се изразявам на английски,но ние така си говорим,с изрази и си ни е забавно.
Иначе и аз понякога като говоря се бъркам.Започвам си нормално изречение и към средата обръщам нещо на АЕ..и като се усетя,вече всички около мен са леш долу от смях![]()
Но това се случва,когато имаш достатъчно знания и си достатъчно свикнал с езика
![]()
What is the right thing to do,when you realize you don't belong to anything around you? Face the problem? Or just run away?! .. [авторско]
Мен не ме дразни въобще, когато е в писмен вид. Кофти е само, когато някой започне да говори така. Получава се супер тъпо!
Аз в чатове, форуми и т.н. използвам българо-английския само, когато искам да подсиля ефекта на някоя шега примерно.
Тези wtf, omg, btw, aka, afk, brb, cuz, lol, msg и т.н. са често използвани както в английския, така и в българския и е хубаво, че думите и изразите имат съкращения.
И спря да се върти за миг земята..
Това, че ти идва на английски език, а на български не означава, че ти е бедна езиковата култура на родния език, а не че си гении по английски и за мен е белег на неначетност.
да..
кажи ми също така, че казваш
Текстово съобщение вместо СМС
Картинно съобщение вместо ММС
Мобилен телефон вместо ДжиЕсЕм
Дъска с колела вместо Скейт
Наблюдателна система вместо Камера..
има сигурно стотици англицизми в българския език. просто някоя ви дразнят заради смисъла, който носят със себе си![]()
Започни да четеш, например?
Не знам, ама ако видя още една тема направена от бивш седмокласник или бъдещ осмокласник, ще застрелям някого!
^ http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=411640 новичка и пресничка е
Първоначално написано от LoveChocolate
и мен..
напоследък по default си давам на английски...просто се случва...и на средата на изречението се усещам..оня ден с баба така и приказвах..
обичам българския, пиша сравнително правилно, но просто така се получава.. с уроци, песни,филми, кино, телевизия и т.н.
а и какво да направя като вече мисля даже на английски..![]()
![]()