Аз обичам много новите запознанства, не знам защо. Преди година и аз бях като теб - не говорех много .. най-много да си кажа името. Та тогава и не излизах много, затова не съм попадала в много такива моменти, каквито ти описваш. Според мен се срамуваш. А няма от какво . Хората да не би случайно да са на "по-високо от теб ниво" ?! Това е изключено. Наистина ти трябва самочувствие, но трябва сам да си помогнеш. Предлагам ти като отидеш в новото училище да се запознаеш с новите хора без да се срамуваш - просто НЯМА от какво. Ето например от вчера аз имам един нов приятел , с който ме запозна един пак нов приятел . И ето .. тоя сутрин ходих на кафе с тях. Просто не трябва да бъдеш затворен. Като отворят една тема се опитвай и ти да говориш, не само да мълчиш кът` пукал. Отваряй и ти нови теми за разговор, опитвай се да бъдеш забавен и просто ще свикнат с теб. Хубаво е когато кажеш нещо забавно, да гледаш как се смеят на това примерно, хубаво е да се смеете заедно. Да вършите простотии заедно. Просто трябва да намериш начин да не се срамуваш. Не си първия човек, на който давам мнение по тоя въпрос и тези съвети, но смятам, че това е правилното, което трябва да направиш. Пожелавам ти успех!