- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог ?
^ коментара ти успешно може да се изрази и по следния начин:
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Хахахаха много си оригинален, браво, браво, ти си супеееееееер.Първоначално написано от gandalfepi4
Да те моля да повярваш ли.
Кой разбира, да разбира.
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Разбрахме ти позицията. Хайде да спреш да бълваш простотии вече.
хубавицеееееПървоначално написано от Concussion
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Чакайте, искам и аз![]()
цветемое, еби се в г'ъза![]()
Гандалф4о, вашите са вярващи, баба ти всяка неделя ходи на църква, а пък ти на кой си се метнал такъв. Тц-тц-тц!![]()
Ами старая се да съм добър самарянин, ама се подавам на слабости и признавам си, ама важното е старание да имам.Първоначално написано от Concussion
Забравил си въпросителните моето момче, направи си услуга и ни лиши от присъствието си. Мисля че вече стигна лимита на досада, която можеш да причиниш.Първоначално написано от cvetemoe
Честно казано вече ми писна от религиозни смешници, които знаят всичко за живота че и отвъд.
Истината е че никъде в Библията вярата не е посочена за задължителна, но професионалната/сериозната вяра е дадена единствено за да се ползва от истинските духовници и сериозните вярващи, още от самото начало на "Закона"(сиреч, Св. Закон на вярата), в Библията са посочени две основни категории хора, първата е онази на духовниците и сериозните вярващи, а пък другата е онази на невярващите/нерелигиозните/неокултистите или казано накратко: онази на потребителите, първите там(т.е. в Библията) са наричани "юдеи", а другите "езичници", точно както няма защо всеки човек (да бъде задължаван) да става лекар, защото и по-малкият процент от човечеството, които са лекари, е достатъчен да обслужва здравно останалите човеци, така и няма нужда от това всеки да става духовник, защото и малкият определен от Бога процент такива са достатъчни за да обслужват Спасението на цялото човечество и дори цялата вселена, или, как ви се струва/вижда ако всеки човек (трябва да) стане/бъде президент, кмет, министър, или др. високи постове?!, ето защо Исус е избрал само неповече от 12 човека за (най-)главни духовни служители на Новият Завет
"Вие не избрахте Мене, но Аз избрах вас, и ви определих да излезете в света и да принасяте плод и плодът ви да бъде траен; та каквото и да поискате от Отца в Мое име, да ви даде." Йоан 15: 16
ние не знаме, ние знаме само толкова колкото Бог е сметнал за нужно да ни открие със словото Си.Първоначално написано от RagioL
Я погледни през средновековието например...Първоначално написано от cvetemoe
Im back...
Да не би да се стресира, че чак сгреши правописа?Първоначално написано от cvetemoe
...Първоначално написано от evropeiski
Знаем ли колко е лошо да се лъже пич? Сериозен съм. Ако си забравил пасажите от библията които оприличават лъженето като нещо лошо ще ти ги припомня, нямам проблем.
И не излизай с номера "Ще си бия чикии върху бебета, ще лъжа като евреин в джамия и ще крада уайрлес ама после ще кажа че съм опитал да не правя така значи всичко е наред"
ПС Дори и да беше вярно щеше да е ТОЛКОВА жалък опит да направиш каквото и да е било. Чак ти се чудя толкова ли ти харесва да лъжеш що ли
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Първоначално написано от cvetemoe
И странно защо всички си противоречите.
Не бог ви говори а Биг Брадър. И както в книгата дори не той ви говори, а вие самите.
СТРАННО и ИЗНЕНАДВАЩО но в момента в който нещо ви се иска да е вярно и то бива казвано не от вас, а от бог - тапата си вярва в прераждането, npp че бог е някакъв спящ ктхулху, eдиния е креационист, другия хомофоб, всички не се съгласявате за нещо за повече от 2-3 коментара, но БОГ го е разкрил на всеки поотделно, както и е разкрил правотата на индуси, мюсюлмани, евреи, шинтоисти, бушмени по голи задници - всичките ЛИЧНО бог/овете са ви казали това и онова и вие за това го знаете.
Същото както с хилядите религии, десетките църкви, десетките хиляди деномниации, милионите мнения измежду деноминациите и тн и тн и тн.
Aз мога да ви разбера глупостите. Сериозно, мога. Човешко е, все пак сме си тъпи маймуни.
Това което не мога да разбера е следното:
Как може някой религиозен (№1 )да се прави на литерат, НО след като му покажеш че книгата му е греши супер яко за история, геология, археология, биология, теология и какво ли още не...
да започва да регресира до позиция само на теизъм (№2)и започва да защитава изначалната си позиция с това че въпросният Θεός бил доказан следователно позиция №1 е вярна, НО...
когато започнеш да го притискаш откъде знае че въпросният бог е истински и защо аджиба да му се вярва на него, а не на другите билиони религиозни стигаме до позиция №3 - някакъв деизъм (№3)"Аз вярвам в това понеже в живота ми има някакви мъгляви, рядко ако изобщо споменавани, гъвкави "доказателства" за това че позицията ми е правилна" и следователно позиции №-а 1,2 & 3 уж са били правилни
А ВЕЧЕ когато наистина го настъпиш като червей с грайфер, когато спреш да използваш като инструмент за дискусия науките, философията, логиката и моралът и му кажем доброто старо [i]"Ми виж ей тези диви негра дето се разхождат по пишки казват че си говорят с боговете П'клищринджу и К
The Bird of Hermes
не че просто някаква книга, но именно правилната вяра е разкривала хиляди пъти на хиляди Светии Истината за Бог, и тя е че в цялата вселена няма друг Господ Бог освен един единственият Бог Отец плюс един единственият Исус Христос, и че няма друга Истина/Правда освен Тяхната, като все пак Тя е съвършенната, поради което и позната на всички Праведни независимо дали са вярващи или невярващи, защото и сред невярващите винаги е имало праведни люде, а всички останали богове/христосовци са фалшиви и въобще не са никакви богове/господари, нито пък словото им е Истинно/Праведно, но (е) лъжливо, правилната вяра винаги е разкривала това, имайки предвид че именно неправилната/погрешната вяра/духовност е грехът, за който се говори в цялата Библия, ева и адам последвали/започнали да упражняват именно неправедна вяра слушайки "другия" "бог" сиреч дявола, така че, няма никаква полза от другите богове/христосовци, нито пък от тяхното слово, нито пък си заслужава да им обръщаш внимание слушайки/следвайки ги
"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е (единственият) Христос(Господ)? той е антихрист, който(т.е. който действувайки по верчески/духовен път) се отрича от Отца и от Сина. Никой(т.е. никой духовник/вярващ), който се отрича от Сина(т.е. от Исус Христос), няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца. А колкото за вас, онова, което сте чули отначало(т.е. което сте Разбрали от/чрез правилната вяра), нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца. И обещанието, което Той ни даде е това - вечен живот. Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят; а колкото за вас, помазанието(т.е. "помазанието" на/от правилната вяра), което приехте от Него, остава във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило да правите. Дечица, и сега пребъдвайте в Него, та когато се яви, да имате дръзновение, и да се не посрамим пред Него в пришествието Му. Ако знаете, че Той е праведен, знайте, че и всеки, който върши правда, е от Него роден." 1 Йоаново 2: 22-29
[quote=gandalfepi4]А ти защо не ходиш да се факаш и не ме оставиш да си вярвам в П'клищринджу и К