.
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 243

Град
    София
    Да,наистина мисля,че вярата не променя нищо.И отново "да".Ако можех да бъда напълно осведомен щях да разделям хората на добри и лоши,защото ще имам основание за това.Разбира се,всичко това е чисто хипотетично.Мозъкът ми трябва да еволюира до неузнаваемост,за да побере количеството информация за 6 мнлрд. души.По практично ми се струва да го имам архивирано,и когато ми потрябва нещо просто прочитам досието.

Мега фен
    Не разбра въпроса ми. Нека го кажа по-ясно - Какво е добро и какво е лошо ? Дай ми определение за двете ?

Град
    София
    Тук ме хвана неподготвен.И все пак ще ти отговоря.
    1.Добро-за да счета едно действие за добро то трябва да е извършено безкористно,без задни мисли.
    2.Зло-зло извършено за лични облаги,тоест:
    -Ще ограбя пенсионера,защото колкото и да му е малка пенсията,аз ще живея по-добре.
    Един вид извършена от първичен егоизъм.

Мега фен
    Хм ,сигурно си се замислил ,не си стигнал до някакво подходящо заключение и си решил да отбиеш въпроса ми с клишета.
    Жалко.

Нека те попитам тогава нещо друго - ако единствено безкористните цели са 'добри' ,то приятелството и любовта какво са ?
    Нима хората не се обвързват едни с други единствено заради интерес - било то приятната компания ,това че си на разположение или сходните занимания ? Имаш приятели предполагам.

В допълнение - стремежът към власт и пари какво е ?

//
    Каза че умееш да извеждаш тези на ниво студент. Бих искал да го видя.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Тоест възприемаш ''първичните егоисти'' като зли хора? И че изобщо има добри и зли? Представи си един бездомник, който е раздал всичко, което има на бедните, и то без задни мисли, и без да иска нещо в замяна, той ли е идеалът за добър човек?
    А щеше ли да има разлика, ако не беше ограбил обикновен пенсионер, а богаташ например?

Мега фен
    Стигаа деееееееееееее исках да се поровичкам в на детето главата. Любопитно ми е как мисли , недей спойлва сега. После целият е твой

еми няма кво да правя и реших да се включа айде ровичкай се на спокойствие

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Хм ,сигурно си се замислил ,не си стигнал до някакво подходящо заключение и си решил да отбиеш въпроса ми с клишета.
    Жалко.

Нека те попитам тогава нещо друго - ако единствено безкористните цели са 'добри' ,то приятелството и любовта какво са ?
    Нима хората не се обвързват едни с други единствено заради интерес - било то приятната компания ,това че си на разположение или сходните занимания ? Имаш приятели предполагам.

В допълнение - стремежът към власт и пари какво е ?

//
    Каза че умееш да извеждаш тези на ниво студент. Бих искал да го видя.
    Не знам ти защо се обвързваш с хората.Не е и моя работа.Приятната компания не съдържа корист в себе си,стига да не експлоатираш събеседника си.
    Не си спомням да съм се обвързвал с някой с цел материални облаги,поради късмета ми (добър или лош),който е предотвратил срещата ми с т.н. "тежка действителност".Но,по темата-ако се обвържа с някой за пари,на въпросът дали е правилно според моя мироглед,може да бъде отговорено със "Зависи."И пак стигаме до много възможни случаи.
    А ти какво разбираш под власт-да си защитен,да имаш контрол над определена общност?Отново стигаме до "зависи".Отново зависи за какво е тази власт,тя дали ти се полага и каква е основната идея зад такова действие.

Последните два параграфа можем да си ги тъпчем много дълго време.И за да отклоня вниманието от мен ще ти задам въпрос:
    Щом хората се делят на "добри" и "лоши",кой е добър и кой е лош според твоето виждане?

Относно тезите-дай ми някаква тема на скайп/имейл.Тип есе.Пиши лично,аз ще ти дам връзка,ама нека да е утре.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Това, че ти е приятно с приятелите ти , не означава ли , че пак имаш облага от излизанията ви/комуникацията ви - получаваш вътрешно удовлетворение? Защото ако не ти беше кеф с тях, нямаше да излизаш с тях, защото нямаше да имаш нужда от тях, защото нямаше да ти доставят удоволствие ?
    И при т.нар. криза на едно приятелство ( за да не я споменеш с цел бягане ) не е ли пак същото - двамата усещат, че не си дават нужното , кофти им е , че е така, и се опитват/не се опитват да оправят нещата.
    Не, интересно ми е колко ще отричаш , че има безкористни деяния.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от RipTheChain
    1.Добро-за да счета едно действие за добро то трябва да е извършено безкористно,без задни мисли.
    -Ще ограбя пенсионера,защото колкото и да му е малка пенсията,аз ще живея по-добре.
    По случай това мнение .
    Представи си , че родителите ти са много бедни. Дават ти някакви пари , обаче с уговорката , че ако не ги ползваш за да се нахраниш , ще ги върнеш . Обаче, срещаш мъртво гладен беден човек.

1.Най-доброто е да ги дадеш на него, да му купиш храна , или да ги делите, нещо от типа . Обаче, ти , като добър син, очаква се от теб , вместо да гладуваш напразно, да ги спестиш тези пари и да ги върнеш вкъши, защото родителите ти също изнемогват. И ще им е кофти , ако даваш пари наоред-назад , при положение , че нямате .
    Т.е. , имаш вариант да помогнеш на бедния и да направиш кофти на родителите ти, или да ги излъжеш, което също е кофти.

2. Не храниш бедния, всички са щастливи , обаче той наистина е беден и си постъпил пак зле.

Значи, дай ми изход от тази ситуация, в която да си постъпил добре.

Защото, реално, каквото и да правиш, все на някой му е кофти накрая.

Да не си говорим за инстинктите , подсъзнание и т.н. , поне 9ти клас дано си минал, за да знаеш , че всичко се диктува от някакви задни мисли и желания, колкото и да не виждаш това.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Ами ако родителите му са добри хора ще разберат,че някой е имал още по голяма нужда от тези пари и всичко ще е окей
    Има разлика от това да си ЛОШ за някой и ЗЪЛ за всички

Ама защо изобщо възприемате хората като добри или зли?

Цитирай Първоначално написано от UNITED2
    Ами ако родителите му са добри хора ще разберат,че някой е имал още по голяма нужда от тези пари и всичко ще е окей
    Има разлика от това да си ЛОШ за някой и ЗЪЛ за всички
    Ама нищо, че те са лоши, това означава ли , че трябва той да ги кара да се чувстват зле, а ?

П.С: Ти ме кефиш , закачаш се нещо ;д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    аз ги нямам тези думи по принцип във възприятията ми , просто пробвам момчето и аз ;д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Памплона
    Ами злите хора ги възприемаме,като зли а добрите,като добри
    NomNomNom Ако родителите му са зли,той няма да даде парите на просяка защото ще го е страх да не го набият...
    А и това,че те ще се чувстват зле от добрината,която е направил детето говори още повече за това,че те са зли..

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    аз ги нямам тези думи по принцип във възприятията ми , просто пробвам момчето и аз ;д
    и аз направих такъв опит, ама въпросите ми бяха тактично заобиколени

Град
    Памплона
    Питайте мен аз няма да заобикалям
    Освен ако просто не се объркам тотално,щото съм на крачка от объркването,честно..

Освен ако просто не се объркам тотално,щото съм на крачка от объркването,честно..
    човек, ти си достатъчно объркан , имаш айсиктир 4ка . (айфон)
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Памплона
    човек, ти си достатъчно объркан , имаш айсиктир 4ка . (айфон)
    Имах обаче си го продадох,и сега ме е яд повече от всякога..
    Ако ше спорим за това дай да е на лични...

P.S - Ако силната вяра в Бог ще ми донесе iPhone 4 отново то съм готов на жертви Наречете ме зъл,лош,егоисти,материалис или както искате

Град
    София
    Ами и аз това ги питам???А ще ви помоля един по един,'щото така изнемогвам.5 човека по 20 въпроса...
    Аурис,кой въпрос точно заобиколих,дай го и ще ти отговоря.

Град
    София
    Това, че ти е приятно с приятелите ти , не означава ли , че пак имаш облага от излизанията ви/комуникацията ви - получаваш вътрешно удовлетворение? Защото ако не ти беше кеф с тях, нямаше да излизаш с тях, защото нямаше да имаш нужда от тях, защото нямаше да ти доставят удоволствие ?
    И при т.нар. криза на едно приятелство ( за да не я споменеш с цел бягане ) не е ли пак същото - двамата усещат, че не си дават нужното , кофти им е , че е така, и се опитват/не се опитват да оправят нещата.
    Не, интересно ми е колко ще отричаш , че има безкористни деяния.
    Имам облага,но не отнемам нищо.Може да речеш времето-ами аз не го/я карам да идва...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от RipTheChain
    По случай това мнение .
    Представи си , че родителите ти са много бедни. Дават ти някакви пари , обаче с уговорката , че ако не ги ползваш за да се нахраниш , ще ги върнеш . Обаче, срещаш мъртво гладен беден човек.

1.Най-доброто е да ги дадеш на него, да му купиш храна , или да ги делите, нещо от типа . Обаче, ти , като добър син, очаква се от теб , вместо да гладуваш напразно, да ги спестиш тези пари и да ги върнеш вкъши, защото родителите ти също изнемогват. И ще им е кофти , ако даваш пари наоред-назад , при положение , че нямате .
    Т.е. , имаш вариант да помогнеш на бедния и да направиш кофти на родителите ти, или да ги излъжеш, което също е кофти.

2. Не храниш бедния, всички са щастливи , обаче той наистина е беден и си постъпил пак зле.

Значи, дай ми изход от тази ситуация, в която да си постъпил добре.

Защото, реално, каквото и да правиш, все на някой му е кофти накрая.

Да не си говорим за инстинктите , подсъзнание и т.н. , поне 9ти клас дано си минал, за да знаеш , че всичко се диктува от някакви задни мисли и желания, колкото и да не виждаш това.

Давам парите на бедния,родителите ми не разбират и оставам гладен.
    А иначе,в момента съм 7-8 клас...А ако това се учи по психология-не благодаря,хората не са роботи,затова мисля,че няма добри и лоши хора.

Добре, малък си , но те бива .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Памплона
    Ееей,не е честно мислих да дам абсолютно същия отговор но помислих,че пак няма да ви хареса..

Мега фен
    Ами и аз това ги питам???А ще ви помоля един по един,'щото така изнемогвам.5 човека по 20 въпроса...
    Аурис,кой въпрос точно заобиколих,дай го и ще ти отговоря.
    Извини ме за отлагането - покрай въпросите ,които ти бяха зададени от останалите потребители ,разбрах отговора и изгубих желание да продължа.

не благодаря,хората не са роботи,затова мисля,че няма добри и лоши хора.
    И това ти мнение на какви основи почива ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си