- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог ?
Бог не вярвам да има , но има някаква сила. Вярвам в съдбата и всеки има определена такава! Не знаеш , как ще те завърти живота... Личен пример с мен , бях много щастлив и на върха(за мен така се чувствах) , сега не мога да се похваля с това и не ми е никак лесно положението.
Религията , не само християнството , но и всички друго са една голяма конспирация. Тя създадена да вкара овцете в строя , защото ако всеки прави каквото си иска до къде ще стигнем?
Като я има всеки , ако тръгне да прави нещо лошо , ще се позамисли малко или много. Това е насаждано с години.
Ще вкарам малко хумор! Нали господ ни гледа отгоре , е как , нали земята е кръгла? Тези дето са отдолу , как ги вижда?![]()
Хора сигурен съм , че сте си задавали въпроса , как някой хора чуват господ , че им говори , дали това не е истината й им говори? Дали те са просветлените , а ние да ги мислим за луди?
Ами да ви кажа те наистина не са психично стабилни! Защо ли ?
Ами като им дадеш 2-3 хапчета дето трябва да пият , тези гласове спират , ако е божия реч , нали и след това ще го чува , няма хапчета-мапчета , но май се оказва психоза![]()
Ражда се дете и умира , какво е виновно то ? В момента се ражда , какво може да е сторило? С какво е заслужило? Това е само един пример , а колко други има.
Това е малко от мнението ми! На тази тема толкова може да се говори ,че не е истина , но според мен има повече доказателства и факти , че Бог не съществува. (дори като го пиша ми се иска да не е вярно , но май е така)
Едит: Живота е тук и сега и го живейте както искате вие самите , не си поставяйте стени. Не мисля даже ,че правя лоши неща(поне много лоши де) , но казвам остави това , че ако това-онова не правиш , ще намериш покой след този живот. Кой ми дава гаранция?Ами ако живота се окаже "падаш и умираш" и те заравят ей там като куче? Някой ще ми върне ли живота ? Така както аз съм искал да го изживея? И тоя , ония ти правят мръсно и те тъпчат да седиш там ли пак? Нищо да не правиш , да търпиш? Аз искам тук да ми е хубаво , ЖИВОТА да ми е хубав , не напразни обещания , където никой не е бил и никой не се е върнал и никак не е доказано.
и аз тва викам? да ги нахрани с 1 риба всичките деПървоначално написано от NomNomNom
![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
NightGuardian, за другото съм съгласна ама имам един въпрос: ако има съдба, която вече е определена, това означава ли, че изборите на един човек нямат особено значение? И че каквото и да правиш, животът си върви както е предначертано и не можеш да го промениш?
С кости или без костиПървоначално написано от fire_magic
![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Престанете да изтъквате тоя безумен аргумент, научете се че основата на християнството е стремежа към постигане на небесно царство е задгробния живот, така че когато някой умира, това не винаги означава че смъртта му е наказание към него.Първоначално написано от fire_magic
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
да бе , верно ли?Първоначално написано от Patriot
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Първоначално написано от commando1
Според мен-много точно казано!И аз съм на вашето мнение!
BELIEVE IN YOUR DREAMS..!!!!
тези твой избори са твоята съдба и ще те доведат точно до там , до където ти е писано.Първоначално написано от ScarlettS
![]()
Ами такава е основата на християнството, да. Това че ти да кажем си атеист и не вярваш, че това е така е друга тема. Но не можеш да използваш това като аргумент.Първоначално написано от NomNomNom
Значи смъртта е награда за тях ? Да им завиждаме значи ?
Не съм казал това. Можеш да прочетеш по-нагоре какво съм казал, но аз пък за всеки случай ще ти го повторя пак: Смъртта на един човек не значи непременно, че това е наказание към него.Първоначално написано от ZipFail
За всеки християнин водещ е стремежа към постигане на небесното царство, така че в смъртта няма нищо особено притеснително.
Така стоят нещата от християнска гледна точка.
Ами ако тези дечица не са имали никога възможността да разберат за християнството и да повярват в бог...?! Тогава не са християни и съответно смъртта е наказание.
![]()
Няма нищо притеснително в това да умреш от глад, докато стомашните киселини разяждат собствения ти стомах, така ли ? Доста ще да е милостив тоя бог..
А 90% от въпросните африкански деца умират преди да са имали възможността да разберат какво е християнството => отиват в ада. Това също не е наказание, така ли ?
Ако не беше грях, щяхте ли всички християни да се самоубиете и да се понесете към небесното царство?![]()
Не вярвам и докато не го видя няма и да повярвам![]()
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Глупости писани от човек, който не познава Християнството. Къде е казано, че всички, които не са християни ще отидат в ада? Виж, какво пише апостол Павел за езичницитеПървоначално написано от ZipFail
(понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си Римл. 2-14
И нека не забравяме, че точно християнски благотворителни организации заедно с правителствата на християнските държави помагат на гладуващите хора в Сомалия, страна с преобладаващо мюсюлманско население. А в същото време безбожници, които през целия си живот един път не са дали 10 стотинки на просяк непрекъснато изливат гнева си срещу Християнството и говорят, колко лошо е то.
Първоначално написано от Oton48
a сега да си спомним и че католическата църква е тази която е пряко виновна за заразяването със спин на стотици хиляди хора?
а да си спомним че най-голямата благотворителна организация е на безбожник(бил гейтс)?
боли ли?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
наистина лиПървоначално написано от Patriot
![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
1.Католическата църква има много програми за борба със Спин-а. А използването на презервативи е грях. И все пак не съм католик така, че тези неща си ги адресирай към папата.
2.Ми аз лично съм чел как Бил Гейтс пере пари чрез благотворителност. Но дори да оставим това Християнството е причина за много повече благотворителни акции, а атеизма не е причина за дарителствата на Бил Гейтс. Правителствата на Християнските държави непрекъсато помагат на гладуващите африканци за разлика от тези на КНДР, КНР, СССР и т.н.
3.Не, болка може да изпитам в реалния живот не от писане по форуми.
да.. вярвам в Бог.. това, че не можете да го докажете не значи, че не съществува.. много неща в тоя живот не могат да се докажат... а ако го няма Господ от къде идва примерно неугасващия (благодатния) огън в Йерусалим ?
И аз ще ти го повторя, не всички които са християни отиват в рая и не всички които не са християни отиват в ада.Първоначално написано от ZipFail
Когато някой човек е роден сред мюсюлмани например и няма никакъв начин да е разбрал и приел християнството, това се взема предвид и му се оценяват общочовешките качества.
А въпроси от типа на "Ако не беше грях това, щяхте ли да се самоубиете" са безумни.
Това е все едно да те питам, ако краставицата беше сирене щеше ли да я ядеш.
Да, щях..аз ям и двете по принцип![]()
Тоест ако е имал шанс приеме християнството, но не го е направил, не се гледат общочовешките му качества, а направо отива в ада, така ли?
Ами това са неща, които не са напълно регламентирани. Все пак в християнството нещата не са като правото, където всичко е формализирано.Първоначално написано от ScarlettS
Всеки отделен случай е конкретен, може някой да е бил заблуден, може да е объркан и т.н.
Бог най-добре знае, какво трябва да прави. Както прати на ниневийците пророк Йона така ежедневно дава на всеки човек по света една или друга възможност да се спаси. А, когато става въпрос за деца за себе си съм сигурен, че те винаги се спасяват.