.
Отговор в тема
Страница 6 от 10 ПървиПърви ... 2345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 243

Hybrid View

Мега фен Аватара на ZipFail
    И къде в Библията го пише това, само да ми покажеш ?

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    И къде в Библията го пише това, само да ми покажеш ?
    Кое?

И аз ще ти го повторя, не всички които са християни отиват в рая и не всички които не са християни отиват в ада.
    Когато някой човек е роден сред мюсюлмани например и няма никакъв начин да е разбрал и приел християнството, това се взема предвид и му се оценяват общочовешките качества.

А, когато става въпрос за деца за себе си съм сигурен, че те винаги се спасяват.

Е тея двете простотии...

Виж сега Библията не е и няма как да бъде сборник с отговори на всички въпроси, които интересуват човечеството. Има си Свещено Предание, Вселенски събори, произведения на Светите Отци и т.н. Това, което написах за децата е мое лично мнение на базата на много прочетени книги и разговори с мои приятели богослови и свещеници. Другото нещо не съм го писал аз, но ще си позволя да кажа, че то е в пълно съответствие със следните два цитата.

Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. Мат. 21-7

понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си Римл.2-14

Ами кво стана с:
    Да нямаш други богове, освен Мене.
    Помни съботния ден, за да го светиш.
    Не прелюбодействувай.

Що ми е струва, че мюсюлманите нарушават тея заповеди ?

И да, предполага се, че шибаната книга на създателя на вселената, която трябва да направлява живота на 6 милиарда души, не би трябвало да съдържа пропуски. Особено като става въпрос 10 милиона деца годишно.

То и много от християните не спазват една или друга Божа заповед, ама не е речено, че ще отидат в ада.

А целта на Библията е да даде духовни насоки на хората, а не да задоволява нечие любопитство.

Окей, разбрахме. Явно е над достойнството на Библията да с занимава с разни умиращи от глад деца, щото все пак на кой му пука, еби го. Все пак Библията трябва да се концентрира над по-важни неща.

Като например как да се третира жена в цикъл.
    "When a woman has a discharge of blood, which is her regular discharge from her body, she shall be in her impurity for seven days, and whoever touches her shall be unclean until evening." -- Leviticus 15:19-20

Или какво да правиш с лицевото си окосмяване.
    "Ye shall not round the corners of your heads." -- Leviticus 19:27

Или как да пасат овцете.
    "Don't let cattle graze with other kinds of Cattle" --Leviticus 19:19

Наистина доста по-важно от съдбата на страдащите и умиращите от глад, логиката е неуспорима.

Ако научиш това няма да промени живота ти, нито ще помогне на децата, а само ще задоволи любопитството ти. В Библията е казано, че може езичници да се спасят, не виждам никаква логика това да не важи и за малки деца, които напрактика не са извършили съзнателно и един грях.

@Zip Fail как може да разсъждаваш толкова плоско. Не може всичко да написано тотално точно и за всеки конкретен случай да има отговор.

Това като и на земята, по принцип убийството е престъпление, но ако след това се установи например, че човека е бил луд, направил го при самозащита или пък е било по непредпазливост може да бъде оправдан.
    "Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от Patriot
    @Zip Fail как може да разсъждаваш толкова плоско. Не може всичко да написано тотално точно и за всеки конкретен случай да има отговор.
    зип, ти наистина си ебати тъпака - тая книга к'во, да не би бог да я е писал?

в нея има стари митове от някои народи, малко изродени истории за йешуа и доста политическа агенда на църквата. това не ти ли стига?!

във всяка дрислива книжка мое да намериш божествена мъдрост, всеки ред от която те кара да коленичиш със сълзи в очи, навсякъде можеш да намериш лек за всички болести или знание недостъпно дори и за нас, камо ли пустинните изнасилвачи които са я писали

баси плоското мислене
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Цитирай Първоначално написано от Patriot

Това като и на земята, по принцип убийството е престъпление, но ако след това се установи например, че човека е бил луд, направил го при самозащита или пък е било по непредпазливост може да бъде оправдан.
    Защо убийството да е престъпление?
    Im back...

Всички сме ти чели малоумните разъждения по темата по 10 пъти, можеш да си ги спестиш тоя път

Всички сме ти чели малоумните разъждения по темата по 10 пъти, можеш да си ги спестиш тоя път
    Ммм...питам патриота!
    Im back...

Град
    Пазарджик
    Ами кво стана с:
    Да нямаш други богове, освен Мене.
    Помни съботния ден, за да го светиш.
    Не прелюбодействувай.

Що ми е струва, че мюсюлманите нарушават тея заповеди ?

И да, предполага се, че шибаната книга на създателя на вселената, която трябва да направлява живота на 6 милиарда души, не би трябвало да съдържа пропуски. Особено като става въпрос 10 милиона деца годишно.
    Защо мислиш,че това са пропуски?Тези закони са дадени на Мойсей и тези,които ги спазват са еврейте,същото важи и за другите два пасажа които си показал.Те са от книгата Левити-книга в Стария Завет и тези закони,които са писани там трябва да се спазват само от евреите,тъй като те имат завет с Господ.Ние сме новозаветни християни,вярваме в Исус Христос и в това,че Той е нашата изкупителна жертва и ние нямаме нужда от това да спазваме всички тези закони.Ще ме попиташ "Ами ние тогава от къде да знаем какво да рпавим и какво да не рпавим?"След като Исус се възкачи на Небето,Господ изпрати Святия си дух и той живее в нашите сърца.Когато ти си изпълнен с духа на Бога не е нужно някой да ти казва какво да рпавиш и какво не трябва-ти го усещаш от вътре.Ако ти си покаян християнин,не е възможно ти да си способен да нагрубиш някой,да крадеш,да убиваш и т.н.Самия дух не ти позволява.Затова,ние,новоз ветните християни не живеем по закон а по убеждение.

Що се отнася до Библията,някой горе каза,че тя не е писана от Бог.Тук грешиш,приятелю.Библията е писана в период от 1400 години и Бог е използвал негови пророци да я напишат,но нито едно изречение,нито една дума дори не е измислена от човека ("Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, изобличаване, изправяне и назидаване в правдата, за да бъде Божият човек съвършен и способен за всяко добро дело"Второто Послание към Тимотей 3:16.)Едно доказателство за мен е,че ако прочетете първата страница на Библията и после отворите на последната,стилът на писане е един и същ.Думите и изразите,начинът на писане е абсолютно 1:1.Това означава,че е писано от една личност.Бог е този,който е давал мъдрост и знание на пророците си за да я напишат.Ето и друго доказателство:Ако приемем,че Библията е книга,писана по самоинициатива на хора с техни си историй,мъдрости и поучения и няма нищо общо с Бог.Като се има в предвид силата на тази книга и влиянието,което тя указва,до сега тази книга можеше да бъде променена по какъвто начин ние хората искаме,можеше да бъде променена от организаций за да бъде използвана за техните цели и сега тези текстове щяха да са съвсем различни от това,което са били в началото.Но ето тук идва интересното,в Близкия изток и на други места са намирани ръкописи,някои от които дори са писани на кожи.Текстовете са сравнени и искам да ви кажа,че тези ръкописи,писани преди хиляди години и тази Библия,която ние в момента знаем са абсолютно 1:1 по съдържание.Това само потвърждава факта,че Библията не е просто книга,съдържаща митове на разни държави,поучения,притчи и историй от 1001 нощи,това е словото на Бог,неговото писмо към нас,наръчника и пътеводителя ни,който,като го четем,можем да сме сигурни,че тези думи са от Божието сърце към нас и никога не трябва да се съмняваме в достоверността им.Думи,които Той не е позволил да се изменят през вековете за да се облагодетелстват дадени организаций а по божествен начин ги е съхранил и това,което той е казал на пророците си рпеди хиляди години,достига и до нас,защото в Библията пише,че Бог е същия вчера,днеска и завинаги и той никога няма да се промени.Той ни обича като негови синове и дъщери и всеки ден,той показва огромната си милост и любов към нас като ни подканва да се приближаваме към него и да го познаем.Той е нашия небесен баща а както пише в писанието: "И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! "(Матей 7:11)Бог ни обича,и всеки ден той ни очаква с протегнати ръце да се завърнем към Него и да предадем животите си на него,тъй като не забравяите,този живот не е наш.Той е дар от Бога и както ни го е дал така и може да го вземе.Както виждате здрави,прави мъже и жени си отиват всеки ден,докато има баби и дядовци,които едва кретат,немогат нито да ходят,нито да виждат нито да чуват,но Господ още не ги е прибрал.Трябва да разберем,че ние не сме независими..Хитлер,Сталин,Л енин..все имена изградили империй но къде са сега?Нима те са по-велики от Създателя си и са го надживели?Всеки един от тях е в гроба и това потвърждава факта,че колкото и да си велик,каквото и да си постигнал в живота си,дори целия свят да е в ркаката ти,ти не си независим от Господ.Той винаги ще държи живота ти в дланта си.Твой избор е дали ще му го рпедадеш и ще го следваш или ще закоравиш сърцето си,докато накрая Господ не го вземе сам..

Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.(Матей 5:18 ) Мисля,че точно това и става

АЗ вярвам в Бог ,защото човек ,за да бъде щастлив трябва да вярва в нещо ,да има надежда от някой ,да се надява на помощ ,така че не виждам нищо лошо да вярваме в Бог

^ по твоята логика аз не съществувам... браво, много умно
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ по твоята логика аз не съществувам... браво, много умно
    А я ме определи аз дали съществувам, че гледам си навътре в матрЯла, че не можах да се самоУпределА кАм коя кЪтегориА спадАм .

Инак, по темЪтЪ, вярваш ли в себе си към аФтора ?
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Град
    Kazanlak

Re: Вярвате ли в Бог ?

Цитирай Първоначално написано от MilanowPz
    Аз лично не вярвам в Бог.
    1.Той от къде се е създал , за да създаде нас хората и животните
    2.Къде е ?? Като има такива технологии и хората ходат на луната , но там на "небето " никъде няма бог
    3. Има сила но тя не е Божия , това е вярата ни в нас и психиката ни !!

Айде религиозните да ме разубедят , ако могат !
    Правилно мислиш
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Аз Вярвам!
    Животът е твърде кратък.Изживей го навреме! ^^ <3

Aбе що толкова хора пишете "Вярвам"?

Мислете си че като го капитализирате възможно най-много е по-вярно ли, или така му е по-гот на бог, или просто за тази конкретна вяра смятате че е по-правилно да се пише с ей такова в - В?

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    Aбе що толкова хора пишете "Вярвам"?

Мислете си че като го капитализирате възможно най-много е по-вярно ли, или така му е по-гот на бог, или просто за тази конкретна вяра смятате че е по-правилно да се пише с ей такова в - В?
    Човеко Вярвай

-----------------------------
    По темата. Ами има сила. Но тя не е каквато я представят . Не е бог. АЙН ЩАЙН така е мислил.

            ▲
    да Ⓑ Я̢͍̥̞̱̳͒ͭ͆̏͜р̨͈͈̩͇̻̜͐́̐̃̓в̫̣̳̬̦̪̦̥̏̓ͣ ɐM?
           ▲       ▲

що бе?

Banned Мега фен
    какъв е този анунанцки език;

Град
    Haskovo
    религии има за да ги е страх хората от нещо и да не е пълен хаос

Цитирай Първоначално написано от 00kk11
    религии има за да ги е страх хората от нещо и да не е пълен хаос
    За хаоса може да поспорим...
    Im back...

Правила за публикуване