.
Отговор в тема
Страница 7 от 10 ПървиПърви ... 345678910 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 243
    Цитирай Първоначално написано от 00kk11
    религии има за да ги е страх хората от нещо и да не е пълен хаос
    Хаос има на всякъде, дори и в главата ми!
    Религиите разделят хората според тяхната вяра, но това Не означава, че не е хаос наоколо. Пример: мюсюлманите, които се опитват да взривят всичко останало, което се отличава от религията им. Хаос сред религиите.

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София
    "Вярвам в Господ, но не като едно цяло, не като стареца в небето. Вярвам, че това, което хората наричат Господ е нещо във всички нас. Вярвам, че Исус, Мохамед, Буда и всичко друго е истина, просто преводите са се объркали." - Джон Ленън

Няма как да не се съглася с това твърдение.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ има, помисли за пет минути само.

отделен въпрос е че буда не е, не е почитан като и никога не е претендирал да е бог или богоподобен.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4

отделен въпрос е че буда не е, не е почитан като и никога не е претендирал да е бог или богоподобен.
    Напълно подкрепям твърдението на Ленън. Няма какво да мисля, мислила съм доста. Мисля, че Господ наричаме доброто у хората. Какъвто и човек да си, все има добро в теб. Не вярвам, че Господ е създал Земята и всичко в нея.
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

^ ми тогава не може да вярваш и в това което казва ленън нали?

как така мухамед който "лично" създава корана в оригинал от директните думи на ангел "пообърква" посланието до толкова че да казва "бог създава земята, повечето хора ще бъдат измъчвани вечно и ако видиш християнин на улицата го бутни грубо и аллах е конкретна личност с конкретни характеристики" от изначалното "бог не е създал земята и всичко на нея, всичко ще мед и захар, обичай всички и аллах е някаква метафизична, антропоморфна персонификация на някакво обективно добро"

същото и с християнството и юдаизма

не става така майна

или вярваш в една, или в никоя; не може да кажеш че напълно противоречиви по послание и обвиняващи се една друга в лъжи и ерес книги или учения са все вярни

още повече че съм готов да си обръсна скортума ако си чела дори и библията, камо ли корана или някои източни текстове (особено след изказването за буда)

Град
    София
    ^ Няма и не искам да споря с теб. Това е моето мнение. Ако сега тръгна да ти обяснявам защо съществуват различни "разновидности" на учения и богове, защо Господ, Аллах и Буда и всички други се различават, ще ми отнеме 2-3 страници.
    Момиче съм!

Цитирай Първоначално написано от TheBeatles

Напълно подкрепям твърдението на Ленън. Няма какво да мисля, мислила съм доста. Мисля, че Господ наричаме доброто у хората. Какъвто и човек да си, все има добро в теб. Не вярвам, че Господ е създал Земята и всичко в нея.

Я ми кажи кое е доброто у хората...
    Im back...

^ мнението ти би ми било интересно - аз самият мислех като теб преди много време

ако ти се занимава можеш да минеш на лично, в конкретния случай не споря злобно както обикновено

само пояснявах. но ако наистина не ти се занимава fine, живей си

^ мнението ти би ми било интересно - аз самият мислех като теб преди много време

ако ти се занимава можеш да минеш на лично, в конкретния случай не споря злобно както обикновено

само пояснявах. но ако наистина не ти се занимава fine, живей си
    Щом искаш на лично...по-добре дай скайп или нещо от сорта...инак на лични е тегаво...
    Im back...

говорех на момето

говорех на момето
    Ооо...много се извинявам...надявам се да ми бъде простено, преподобни алфе...
    Im back...

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    говорех на момето
    Ооо...много се извинявам...надявам се да ми бъде простено, преподобни алфе...
    за кво става въпрост в тая дълга тема?

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Всички са агностици, някои просто се правят на интересни.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie
    Всички са агностици, някои просто се правят на интересни.
    Става въпрос, за един човечец, които не е сигурно дали съществува, не е сигурно даже, че е човечец, не се знае дали не ни се смее от високо . Или пък дали не вярваш в това нещо, което по горе се опитах да обясня! А дано съм те просветлил в темата, защото ти не можа да си направиш труда да прочетеш заглавието на темата ...
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Град
    Това, което описа се нарича агностицизъм. Да ти намеря дефиниция?

* Силен агностицизъм (също наричан „твърд агностицизъм“, „затворен агностицизъм“, „стриктен агностицизъм“ или „абсолютен агностицизъм“) се отнася до схващането, че въпросът за съществуването или несъществуването на Господ или божества и естеството на крайната реалност е неизвестна поради нашата естествена невъзможност да докажем каквото и да е преживяване без използването на друго субективно преживяване. Силен агностик би казал „Аз не мога да знам дали Господ съществува или не, но ти също не знаеш“.

* Слаб агностицизъм (също наричан „мек агностицизъм“, „отворен агностицизъм“, „емпиричен агностицизъм“ или „темпорален агностицизъм“) - схващането, че съществуването или несъществуването на което и да е божество е неизвестно, но не е непременно неузнаваемо, затова човек трябва да се въздържа от заключение докато/ако не се появи доказателство. Слаб агностик би казал: „Аз не знам дали някое божество съществува или не, но може би някога когато разполагаме с повече доказателства ние може да открием нещо“.
    Пръски мозък се сивеят

Град

* Силен агностицизъм (също наричан „твърд агностицизъм“, „затворен агностицизъм“, „стриктен агностицизъм“ или „абсолютен агностицизъм“) се отнася до схващането, че въпросът за съществуването или несъществуването на Господ или божества и естеството на крайната реалност е неизвестна поради нашата естествена невъзможност да докажем каквото и да е преживяване без използването на друго субективно преживяване. Силен агностик би казал „Аз не мога да знам дали Господ съществува или не, но ти също не знаеш“.

* Слаб агностицизъм (също наричан „мек агностицизъм“, „отворен агностицизъм“, „емпиричен агностицизъм“ или „темпорален агностицизъм“) - схващането, че съществуването или несъществуването на което и да е божество е неизвестно, но не е непременно неузнаваемо, затова човек трябва да се въздържа от заключение докато/ако не се появи доказателство. Слаб агностик би казал: „Аз не знам дали някое божество съществува или не, но може би някога когато разполагаме с повече доказателства ние може да открием нещо“.
    Това за мене ли е ? Че да почвам да го чета, защото ако не е за мен да не си правя труда .
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Баба Диско Парти"!
    "На бай Тико внук му" -

Град
    За теб е. Нали ми каза, че не съм си направила труда да прочета заглавието. И аз ти показвам какво имам в предвид, когато казвам, че всички са агностици.
    Пръски мозък се сивеят

Град

* Силен агностицизъм „Аз не мога да знам дали Господ съществува или не, но ти също не знаеш“.

* Слаб агностицизъм „Аз не знам дали някое божество съществува или не, но може би някога когато разполагаме с повече доказателства ние може да открием нещо“.
    Не са много точни ... , първият "силният агностицик" не е отрекъл напълно теорията, че господ не съществува, но просто казва, на този етап на ответния, че и той не знае. Т.е не отрича на 100%, че господ съществува, и че господ не съществува. Просто казва, че той не знае, и ти също не знаеш, но не е отрекъл, че съществува или не съществува на 100%.

Второто също не е много точно ... това, че си ги копнал от Wikipediata, не е доказателство, че си навътре в нещата ... и ни оценяваш кой какъв .. и пък смисълът на темата не е този, но както и да е ....

Вторият вид агностицизъм, също не е точен той може да не знае, дали някое същество съществува или не, но не е сигурен, че някой друг няма такива сведения. Малко объркано стана ама, мисля, че общият смисъл се схваща.
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Баба Диско Парти"!
    "На бай Тико внук му" -

Град
    Копнах го от уикипедията, защото ме мързи да пиша. Агностицизма са повече вида. Просто реших да копирам, точно тези два. По принцип в религията съм навътре. Не съм християнин, не съм и агностик. Правя се на интересна, като вярвам в словото на ЛаВей, който отрича съществуването на Бог и на Дявол. (също като Агностичния атеизъм) Просто е доказано, че по-голямата част от света са агностици.
    Пръски мозък се сивеят

Голям фен Аватара на ScarlettS
    агностицик

a в дявола вярвате ли?

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

Град
    а в задгробния живот вярвате ли ?
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Баба Диско Парти"!
    "На бай Тико внук му" -

Цитирай Първоначално написано от dark_angel3
    Мрете, чеда мои, мрете, срещнете Всевишния :Д. Патриот, да ти кажа, не знаеш нищо за атеистите и техните тези. Пляскате си наизуст, най-вече кондом, аа командо, извинявай. Прочели нещо и готови да наливат акъл на другите. Когато ми покажете налични доказателства, не само суха материя, за всичките глупости, които се изписаха, тогава ще повярвам.
    ---------------------------------------------------------
    мъничък въпрос да се замислиш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    какъв е смисълът,човешко съзнание от нищото да се роди?..за да живее !?..за да да се върне обратно в нищото ?? какъв смисълът е на живота тогава ?

КАКВО ще стане Ако Исус е прав?
    zhgt

Цитирай Първоначално написано от MilanowPz
    Цитирай Първоначално написано от commando1
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    Ако не знаех, че си трол, сигурно щях да реша, че си малоумен :D хората колко неща изписаха, ти най-гордо заяви, че не ги четеш, защото са писани от атеисти, но дори без да четеш ти установи, че вярваме във вампири, карма, духове и тн :D
    В най-общи линии вярвате във всичко стига то да не е свързано с Бога.
    Хората (атеистите) изписаха един куп простотии и лъжи,нямам желание да чета нещо което е написано от неграмотници със селски маниери.
    Всъщност атеистите не могат да представят никакви аргументи за теориите си а просто си изливат комплексите.

nedei da govorish bez da znaesh .. ne e samo che ne wqrwame w gospod .. ami i w dqwola ne wqrwame .. ne wqrwame w takiwa neshta ... vampir .. ima tolkowa sekti .... i kakwi li ne prisajdaniq na zubi .. piqn jivotinska kruw i kakwo li ne .. tfa sa IZGUZICI ....

kak se e suzdal sweta li ... da si chuwal za fizicheski i himicheski haos .. ??? qwno ne si .. emi procheti malko !!!!!!
    ------------------------------------------------------------------------

мъничък въпрос да се замислиш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    какъв е смисълът,човешко съзнание от нищото да се роди?..за да живее !?..за да да се върне обратно в нищото ?? какъв смисълът е на живота тогава ?

КАКВО ще стане Ако Исус е прав?
    zhgt

Голям фен Аватара на Stan4o123
    Град
    Sofia
    Добре де,ами ако вярвам в бог,но не както е описан в Християнството,по-скоро в Будизма?Аз смятам,че бог трябва да се търси отвътре,не отвън.Отивам ли в ада,въпреки,че не правя "лошо" на останалите?Аз мисля,че нашите души са част от цялото,т.е. от този "бог",който е светлината и любовта,и сме на този свят,за да изживеем и открием себе си,за да можем да почуващваме щастието да сме завършени...и се прераждаме докато това не стане,т.е. умишлено се отделяме от "бог",за да можем пак да се завърнем при светлината.Адът е на земята,това е състояние на душата,не на тялото,толкова много празни хора има,точно те са попаднали там,но това не означава,че са загубени завинаги...просто трябва да осъзнаят защо живеят!
    Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си