- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог ?
^ будистите са атеисти тъпак![]()
това което описа е почти едно към едно оригиналните думи на иисус и истинските християни![]()
ми просто - да живееш до толкова добре до колкото можеш и да оставиш света по добър от колкото си го заварил.Първоначално написано от zein100
не звучи зле нали?
ми МНОГО зависи кретенчето ми, много зависи.КАКВО ще стане Ако Исус е прав?
виждаш ли - според ТВОЯТА религия полудивият евреин който никога не е използвал тоалетна хартия а си е бърсал задника с камъни е казал или не е казал определени работи
резултата са тридесет и осем ХИЛЯДИ официални деноминации в момента - ако си от грешната отиваш в ада
шансът е много по-малък от процент нали го осъзнаваш това?
ами какво ако мохамед е прав?
ами какво ако б
Здравей, ето и моето мнение :Първоначално написано от MilanowPz
1. В библията пише, че тя е божието слово, чрез което Бог разкрива себе си и това , което е извършил и върши.(Тъй като не съм религиозен можеш да разчиташ, че не съм предубеден в нещата които говоря и се стремя да търся и известявам само истината).
В библията Бог описва себе си като личност извън пределите на времето, пространството изобщо над всякакви категории които някога са ни били познати.Той няма край, няма начало и няма как разберем в пълнота неговата същност, за това е важно да не взимаме прибързани решения относно Бог.
2.В библията Бог заявява, "Бог е дух" ... Той може да бъде навсякъде едновременно по различен начин, щом "държи цялото творение в ръката си".Ние не можем да го видим понеже Бог е Свят. В библията пише че никой никога не е виждал Бога приживе.
Моля те приеми този съвет, пробвай да попиташ сам Бог дали съществува или му се помоли да ти се разкрие, трябва само мъничко смелост и искренност![]()
В какъв смисъл да му се разкрие?! Какво да пита Бог дали съществува, той трябва сам да повярва. Някакъв знак ли трябва да му даде? Тези неща са духовни, човек трябва да повярва сам, не да му се покажат някакви чудеса и свръхестествени знаци и от това да си направи извод, че Господ съществува.Първоначално написано от vascomusic
по тази логика няма никаква разлика дали вярваш в нещо измислено или не нали?Какво да пита Бог дали съществува, той трябва сам да повярва.
^
Ами всъщност те повечето до голяма степен знаят, че е измислено, но искат да вярват и това ги устройва... или възприемат бог като нещо абстрактно - като например доброто в хората и разни такива.
Аз лично не вярвам в този Бог,който Библията описва и по-точно Стария Завет.Ква е тая любов братче,всяка 2ра глава някой заколил някого,2ри изнасилил не знам си кого,3ти избили не знам си кви народи... абе само кланета в тоя Завет...
За мен Бог е енергията,която съществува във всички нас,т.е всеки човек е Бог и творец и не мисля,че трябва да се ограничава в рамките на някакви ценностни системи на 1 книга,а трябва да се води по собтсвените си критерий и принципи.Естествено 1 книга като Библията може само да ти помогне,но не и да вярваш сляпо на всичко казано в нея и едва ли не да очакваш награда в задгробния живот.
знам. просто исках да видя как concussionката ке отговориПървоначално написано от ScarlettS
Защо отговаряш вместо вярващите те как приемат това, в което вярват и какво ги устройва? Доброто и лошото в хората си ги има, вярата в божество е съвсем друго нещо.Първоначално написано от ScarlettS
Ами в конкретния случай, Гандалф, според мен, няма значение дали вярваш в нещо измислено или не. Доколкото съм чела мненията ти, си по-запознат с някои от принципите на християнството дори от някои християни, човек или вярва или не вярва, много лесно би било да помолиш Бог да ти се яви на сън, примерно, или да ти прати някакъв друг знак и ти да повярваш, че съществува.
тогава да станем пастафарианци - толкова по-забавно е ^_^Ами в конкретния случай, Гандалф, според мен, няма значение дали вярваш в нещо измислено или не.
сериозно - ако няма значение защо не това? хората пак биха били по-добри И не биха казвали че религията им им казва да мразят педали, негра, жени, да си убиват децата, да пазят педофили, да трепят доктори и тн
я дефинирай "някои". по голямата част от християните дори не са чели библията (не цялата, а изобщо) тъй че май изобщо не съм по-на ти с религията от "някои" християни самоДоколкото съм чела мненията ти, си по-запознат с някои от принципите на християнството дори от някои християни,
(но само си виря чурката с това де, игнорирай го ако искаш)
тогава защо толкова малко знаци? по принцип не бих имал проблем с това, но когато алтернативата е "гори завинаги" бих предпочел поне един мейл или sms братчечовек или вярва или не вярва, много лесно би било да помолиш Бог да ти се яви на сън, примерно, или да ти прати някакъв друг знак и ти да повярваш, че съществува.
А, това е най-жалкото, че има толкова много "християни", които дори си нямат на идея какво всъщност представлява християнството и не са отгръщали друга Библия, освен тази с картинките... Какво да ти кажа... аз нямам толкова опит и знания за другите религии и не искам да влизаме в някакъв спор, щото най-вероятно ще ме обориш, но според мен, човек не вярва в Господ, за да не гори в ада един ден... има нещо друго. А знаци колкото искаш, но сам трябва да ги откриеш. За това беше и отговорът ми към vascomusic.Първоначално написано от gandalfepi4
Не. Просто всяка религия си има Бог(Богове), няма как да се събрали на едно място и всеки да си контролира хората, които вярват в него.
отностно "нещото друго" съм съгласен - така се става деист, натуралист, пантеист, спинозист и тнспоред мен, човек не вярва в Господ, за да не гори в ада един ден... има нещо друго.
но тези позиции и не пречат на атеизма нали?
според мен за да вярваш в нещо божествено понеже си вдъхновен от красота и търсиш смисъл е достойно малко или много.
НО ако тръгнеш да изповядваш религия (определен начин за почитане на персонификация на божественост) ти ТРЯБВА да го правиш по различни причини
ако смятам че има бог понеже съм почуствал нещо и твърдя че за това не ми трябват доказателства - ок
ако смятам че има бог и че той се казва мардук или митра или озирис или зевс или тор или едно от имената на абрахамския бог или някое от източните божества и тн И твърдя че за това не ми трябват доказателства - това не е ок
защо? защото със същия успех и пича с друга религия може да каже същото и рано или късно се оказва че докато си режете главите и се замеряте с ракети в името на бог и двамата сте прави
...
а все пак щеше и да е готино да стане така нали?
за вяра в божественото не ти трябва много, за вяра в конкретен бог ти трябват pics ... оr it didn't happen
Не, аз говоря конкретно за християнството. За истинските, вярващи християни, а не тези които просто се водят такива, въпросът за вечността не стои по този начин. Те не искат да отидат на място наречено Рай, където на тях да им е хубаво и само да си почиват, да речем (това са пълни глупости), вместо това да отидат в ада на вечни мъки, истинският християнин не вярва в Господ защото го е страх че иначе ще бъде изпратен в ада един ден. Нали, те пак искат да отидат на небето, а не на другото място, но не заради някакви материални облаги. Те просто искат да прекарат вечността с Бог, както тук на тази Земя са се стремили "сърцата им" да бъдат близко до него, така копнеят за вечен живот в неговото присъствие. И съответно, който не е искал да се доближи до Бог през земния си живот, отива на място, отдалечено от Бога, единствено в присъствието на този, чийто път е избрал да последва, а това е мъчителното за вярващите, това е огъня, който ще мъчи душите им. Това е, в което вярват по-голямата част от християните.Първоначално написано от gandalfepi4
А за доказателствата, зависи ти какво разбираш под доказателства за съществуването на Бог, снимките всеки може да ги фалшифицира и да си измисли какво ли не, пак казвам че тези неща са духовни.
No true Scotsman fallacyПървоначално написано от Concussion
Imagine Hamish McDonald, a Scotsman, sitting down with his Glasgow Morning Herald and seeing an article about how the "Brighton Sex Maniac Strikes Again." Hamish is shocked and declares that "No Scotsman would do such a thing." The next day he sits down to read his Glasgow Morning Herald again and this time finds an article about an Aberdeen man whose brutal actions make the Brighton sex maniac seem almost gentlemanly. This fact shows that Hamish was wrong in his opinion but is he going to admit this? Not likely. This time he says, "No true Scotsman would do such a thing."
—Antony Flew, Thinking About Thinking
Те не искат да отидат на място наречено Рай, където на тях да им е хубаво и само да си почиват, да речем (това са пълни глупости),
сигурно искат другата опция тогава?
олеле, парадокс!вместо това да отидат в ада на вечни мъки,
сигурно музиката горе им харесва повече простоистинският християнин не вярва в Господ защото го е страх че иначе ще бъде изпратен в ада един ден. Нали, те пак искат да отидат на небето, а не на другото място, но не заради някакви материални облаги.
глупости - бог е всеприсъстващ според библията. той е дори и в адаТе просто искат да прекарат вечността с Бог, както тук на тази Земя са се стремили "сърцата им" да бъдат близко до него, така копнеят за вечен живот в неговото присъствие.
глупости, повечето християни са католици. нали се сещаш? вярват че има и отделен ад за абортирани деца и тн?И съответно, който не е искал да се доближи до Бог през земния си живот, отива на място, отдалечено от Бога, единствено в присъствието на този, чийто път е избрал да последва, а това е мъчителното за вярващите, това е огъня, който ще мъчи душите им. Това е, в което вярват по-голямата част от християните.
твоята позиция се нарича анихилизъм и е измислена от мартин лутър. просто не е вярна. както казва джизъс в библията "грешниците и невярващите ще бъдат хвърлени в огнено езеро където ще има плач и скърцане със зъби"
иначе как ще обясниш описанието на човека който е в един доста традиционен ад (горене, мъчене, писъци, изнасилване и тн.) в библията?
и пак казвам че за да си натуралист, деист, пантеист, спинозист и тн НЕ ТИ ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВАА за доказателствата, зависи ти какво разбираш под доказателства за съществуването на Бог, снимките всеки може да ги фалшифицира и да си измисли какво ли не, пак казвам че тези неща са духовни.
съгласен съм с теб
разногласието ни идва от там че ако направиш следващата стъпка - дадеш на това божествено присъствие име и история и нрави и традиции - ТИ ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА
иначе откъде знаеш че е яхве ами не ашера все пак?
ПС "снимките могат да се фалшицират" da fuck? ами ако се простне гигантска библия от диамант, с превод на всички езици, която леко левитира и излъчва вечна светлина кой ще каже че е фалшифицирано доказателство? някой който вярва в анунаците ли?
Дадох за пример снимките, тъй като съм виждала какви ли не снимки и измишльотини с разни "духове", включително такива с "Исус", но те не могат да бъдат никакво доказателство че Господ съществува. Това с гигантската диамантена Библия звучи добре, но тогава би било много лесно всички да повярват, че има бог, нали? Не става така. Човек сам трябва да потърси Бога, не да му се просват някакви свръхестествени доказателства от небето. И въпреки това, пак ще има хора които да не повярват и да кажат че е дело на човек. Което ми напомня на един библейски цитат, точно от частта с богаташа, който отиде в ада (предполагам нея имаш предвид):Първоначално написано от gandalfepi4
30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.
А аз въобще не отричам ада и горенето и физическите мъчения. Казвам само, че за много християни не това е плашещото, а че няма да прекарат вечността с Бог. Да, Бог е всеприсъстващ, но т. нар. "ад" е завинаги отдалечен от всичко свято и божието присъствие.
Като си разложил така изреченията ми на няколко части наистина звучи парадоксално, но се надявам че си разбрал какво имам предвид с цялото мнение.
съгласенПървоначално написано от Concussion
да. това защо да е проблем?Това с гигантската диамантена Библия звучи добре, но тогава би било много лесно всички да повярват, че има бог, нали?
кой ти каза? къде го прочете?Не става така.
както на онези хора които са писали библията ли? бог явно няма НИКАКЪВ проблем да се явява наляво и надясно през онези времена и изведнъж като излизат фотоапаратите вдън земята попада.Човек сам трябва да потърси Бога, не да му се просват някакви свръхестествени доказателства от небето.
защо може на мойсей да си покаже гъза даже (ако искаш цитат казвай), а на мен и един мейл да не ми прати?
все още не разбирам защо това трябва да е проблемИ въпреки това, пак ще има хора които да не повярват и да кажат че е дело на човек.
АХА а преди часове само казваше на някой да не говори за вярванията на други.Което ми напомня на един библейски цитат, точно от частта с богаташа, който отиде в ада (предполагам нея имаш предвид):
30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.
как смееш да проявяваш такава наглост?!Ти пък кой си, че да определяш дали някой може да вярва или да не вярва в нещо?!
аз си казвам - ако ей сега получа идентичен мейл и смс във всичките ми пощи и двата телефона който е адресиран от бог и ми разкрива детайли от живота ми които и шпиони не биха могли да знаят ще повярвам.
сега какво?
лъжа ли?
ТРЯБВА да лъжа нали? все пак не съм повярвал на мойсей. КАК СМЕЯ да не вярвам на човека, който според историци говори за несъществуващи места и събития, как смея да не вярвам на един от стотиците тъпаци от това време които са говорили с тоз и онзи бог нали?
много нагло копеле трябва да съм аз нали?
защо да вярвам на мойсей или на другите убийци и изнасилвачи от стария завет, особенно когато ТВОИТЕ сърелигиозници толкова пламмено го отричат и наричат тривиален и иррелевантен?
или просто цитата беше чат-пат уместен и реши да го постнеш без да му мислиш много много? ако е така няма проблем
така ли? щото ми се стори че написаА аз въобще не отричам ада и горенето и физическите мъчения.
сторило ми се е че си го написала просто. моя грешкаТе просто искат да прекарат вечността с Бог, както тук на тази Земя са се стремили "сърцата им" да бъдат близко до него, така копнеят за вечен живот в неговото присъствие. И съответно, който не е искал да се доближи до Бог през земния си живот, отива на място, отдалечено от Бога, единствено в присъствието на този, чийто път е избрал да последва, а това е мъчителното за вярващите, това е огъня, който ще мъчи душите им.
Казвам само, че за много християни не това е плашещото, а че няма да прекарат вечността с Бог.
къде го пише това?Да, Бог е всеприсъстващ, но т. нар. "ад" е завинаги отдалечен от всичко свято и божието присъствие.
ако говориш за онази шеговита част с ада и рая - да разбрах теКато си разложил така изреченията ми на няколко части наистина звучи парадоксално, но се надявам че си разбрал какво имам предвид с цялото мнение.
просто мисля (и написах защо смятам така) че грешиш
Не.
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
Първоначално написано от chrisffo
![]()
Нямаше логика..Беше любов! <3
Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]
От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s
мааааааа .... разбира сее, че ............. НЕ ... вярвам само в МЕН![]()
Всички ме мислеха за мръсна гад , а аз бях просто човек от малък град !
По-добър от вас путки съм и по-НАДУТ! По - мотивиран, по - запален, пълно буре с барут! Пълен кош с идеи, пълна раница с теми! Пълен с рани, пълен с рамки и граници строшени!
Вярвам, че има нещо там, има някой който ни е създал, но определено тва не е христос или буда! За мен БОГ е раса, някой който ни е подпомогнал да се развием и да сме това което сме днес, ама чак библии, 7 дни, бръмбари и пясъчни бури .. надали
^ Само да знаеш че Будата е човек. Будистите не го почитат като бог, по дефиниция будизма в чиста форма е атеистична религия.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
То остави Буда...че не знае за него - не знае! Ами и Исус да ни е създал...що за необразованост...ето защо викат на християните неверници - защото възприемат пратеника за своя бог...
Im back...