.
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 243
    И Джизъса си е историческа фигура, но не виждам защо хората трябва да го обиждат, свързвайки го с Християнството.

По темата:
    Вярвам в... да го наречем вселената, тъй като не искам да ме разберете погрешно. Но не и в религиозен bullshit. Кратък отговор на конкретния въпрос - твърдо не.
    ...

Кой е казал, че не е реална личност?
    Im back...

О не, не го казвам в отговор на думите ви, просто допълвам градивните коментари.
    ...

Мега фен Аватара на RagioL
    Възприемам Бог по скоро като енергия познание, съвкупност от всичко, а не като антропоморфно същество било то от мъжки или женски пол. Възприемам го като нещо без човешки емоции.
    А и Буда ако не се бъркам беше състояние, което всеки може да постигне, стига да го иска разбира се.Буда не означаваше ли пробуден от съня в който човечеството е потънал. Ако не се бъркам това беше смисъла и на будизма да се пробудиш, да станеш осъзнат.

Цитирай Първоначално написано от RagioL
    Възприемам Бог по скоро като енергия познание, съвкупност от всичко, а не като антропоморфно същество било то от мъжки или женски пол. Възприемам го като нещо без човешки емоции.
    А и Буда ако не се бъркам беше състояние, което всеки може да постигне, стига да го иска разбира се.Буда не означаваше ли пробуден от съня в който човечеството е потънал. Ако не се бъркам това беше смисъла и на будизма да се пробудиш, да станеш осъзнат.
    Радвам се, че на фона на религиозната помия има и хора с такъв тип виждания за света във форума.

Приготви се религиозните тролове във форума да те обвинят за сатанист, though...
    ...

Нищо ново под слънцето и преди са ме наричали сатанист.

Повече от фен Аватара на evropeiski
    мрън-мрън-мрън, кво сте заревали на седенката бе, будисти ли сте не ви знам кви сте.

Ами ти, какво на забавен ли се правиш, просветени християнино?
    В детската градина не ти ли обръщат вече достатъчно внимание? Това ли е християнската култура, това което не можеш го разбереш да му се присмееш или да се опиташ да го унищожиш? Светата инквизиция е доказателство за добротата на тази религия.

Да не говорим за останалите безсмислици, които я съпътстват.

Цитирай Първоначално написано от evropeiski
    мрън-мрън-мрън, кво сте заревали на седенката бе, будисти ли сте не ви знам кви сте.
    ауу,какво вулгарно поведение за един християнин

Мега фен Аватара на Concussion
    Това ли е любовта, търпението и мъдростта, които ти дава Господ?

Не, не, не...аз не съм вЪзмутен, аз съм възмУтен от разочароващото държание на вярващите чАда...
    Im back...

Светата инквизиция е доказателство за добротата на тази религия.
    Светата инквизиция мисля, че е дело на Католическата църква, а не на Православната.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Цитирай Първоначално написано от cvetemoe
    Светата инквизиция е доказателство за добротата на тази религия.
    Светата инквизиция мисля, че е дело на Католическата църква, а не на Православната.
    Извинявай забравих че сме на територията на Източно "Православната" църква. Тук божите служители не се отнасят чак толкова жестоко с тези, които не са удобни.

Да.
    Както казва Вернер Хайзенберг, първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог. Само твърде незрели и огорчени хора твърдят, че няма Бог, защото гледат на нещата от това както им е удобно и прекалено емоционално.

Цитирай Първоначално написано от justsimple
    Да.
    Както казва Вернер Хайзенберг, първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог. Само твърде незрели и огорчени хора твърдят, че няма Бог, защото гледат на нещата от това както им е удобно и прекалено емоционално.
    Само твърде незрели и огорчени хора могат да направят словосъчетанието justsimple...
    Im back...

Не вярвам в бог.
    Отделих около 15 минути за да прочета цялата тема. В момента се чудя как може някои хора да са толкова глупави.
    Първото, което наистина ме заинтригува, така да се каже, бяха мненията на няколко човека, които постоянно повтаряха как всички атеисти, са глупави, неразумни, идиоти, хора пълни с предразсъдъци и, разбира се, изключително заблудени. Вие сериозно ли? Дори няма нужда да го коментирам.
    Второ: Вярващи, повярвайте ми, че на атеистите сте им толкова странни и смешни с вманиаченото си вярване в нещо, което сте сигурни, че съществува, колкото и те на вас.
    В крайна сметка защо трябва единият да съди другия за това, че вярва или не. Това е въпрос на личен избор.
    Някой беше повдигнал темата за смисъла на живота. Защо трябва да има смисъл? Защо всяко нещо трябва да има смисъл? Защо, по дяволите, хората правят нещата по-сложни, от колкото всъщност са?
    И защо ви е толкова странно, твърдението, че вселената е възникнала от нищото? Ами вашият бог от къде се е появил? Май че от същото място..
    Лично аз мисля, че религиите и различните вярвания са породени от няколко неща: От това, че хората са минавали през трудности. Било им е нужно нещо, което да им помогне, на което да се опрат, което да обвиняват дори, че не вали дъжд или че няма храна. И от това, че когато хората са започнали да завладяват земи и народи им е било нужно по някакъв начин да ги обединят, за да е по-лесно да ги управляват. И в тия случаи най-удобно е да им насеят някакви вярвания, които с времето всички усвояват все повече и повече. При тях е било важно убеждението, не вярата сама по себе си.
    Prettiness is the enemy of beauty - it cancels
    out beauty's greatness, grandeur and presence.

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    ^^ Слава на Тангра

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Фен Аватара на sunity06
    Град
    гетото
    И аз не съм вярваща, айде сега религиозните фанатици да ме оплюят колко съм залупена (...не ти боже, на лъжците, на безчестните тирани, не ти идол на глупците, на човешките душмани!...). А съм и 100% сигурна, че и т.н. Бог ни ме иска, щом ме кара да съм пред припадък, дори само когато преминавам покрай църквата до нас. Предполагам, че има някаква всевишна сила, но тя е в самите нас, а това го е казал и Христо Ботев в "Моята молитва"(О, мой боже, правий баже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже,-мен в сърцето и в душата...).
    Забавно е да правиш невъзможното!

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от sunity06
    И аз не съм вярваща, айде сега религиозните фанатици да ме оплюят колко съм залупена.
    Аз съм вярващ, айде сега нерелигиозните фанатици да ме оплюят колко съм залупен.

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Това ли ca любовта, търпението и мъдростта, които ти дава Господ?

И аз не съм вярваща, айде сега религиозните фанатици да ме оплюят колко съм залупена.
    Аз съм вярващ, айде сега нерелигиозните фанатици да ме оплюят колко съм залупен.
    Да изповядваш някакви вярвания не е проблем, но да ги пробутваш на някой друг и да твърдиш че си по добър от него, ето това вече е досадно. Аз да не би да тикам своите вярвания в лицето ти?

Атеистите не се опитват да се налагат за разлика от религиозните типове...
    Im back...

още по-смешно ми става,като твърдят че света е на 5-6 хил.,на фона на научно доказани фатки,които сочат че Земята е на 4-4,5 млр.г....Религията е хубаво нещо ако хората я ползват като духовно стъпало в тежък момент от живота,но ако базираш целия си светоглед на 1 книга и се опитваш да наложиш другите да вярват в това,не изкарва извън развновесия,защото просто не мога да си обесня как може да има толкова ограничени и заблудени хора.

Цитирай Първоначално написано от playy
    Религията е хубаво нещо ако хората я ползват като духовно стъпало в тежък момент от живота,но ако базираш целия си светоглед на 1 книга и се опитваш да наложиш другите да вярват в това,не изкарва извън развновесия,защото просто не мога да си обесня как може да има толкова ограничени и заблудени хора.
    Защо мислите, а и виждам че успешно са ви е внушили, че вярата била за слаби хора или че вярата манипулирала хората да са в подчинение на властта и тем подобни заучени фрази. Извинявам се, но е точно обратното.
    Също вярата не се налага насила, тя е свободен избор на душата. Сам Бог зачита свободната воля, иначе в един миг всички би ни направил вярващи независимо дали го искаме или не.
    "Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)

Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
    Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си