Цитирай Първоначално написано от Luidgie
Това, което описа се нарича агностицизъм. Да ти намеря дефиниция?

* Силен агностицизъм „Аз не мога да знам дали Господ съществува или не, но ти също не знаеш“.

* Слаб агностицизъм „Аз не знам дали някое божество съществува или не, но може би някога когато разполагаме с повече доказателства ние може да открием нещо“.
Не са много точни ... , първият "силният агностицик" не е отрекъл напълно теорията, че господ не съществува, но просто казва, на този етап на ответния, че и той не знае. Т.е не отрича на 100%, че господ съществува, и че господ не съществува. Просто казва, че той не знае, и ти също не знаеш, но не е отрекъл, че съществува или не съществува на 100%.

Второто също не е много точно ... това, че си ги копнал от Wikipediata, не е доказателство, че си навътре в нещата ... и ни оценяваш кой какъв .. и пък смисълът на темата не е този, но както и да е ....

Вторият вид агностицизъм, също не е точен той може да не знае, дали някое същество съществува или не, но не е сигурен, че някой друг няма такива сведения. Малко объркано стана ама, мисля, че общият смисъл се схваща.