- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Бог ?
Не вярвам в бог.
Отделих около 15 минути за да прочета цялата тема. В момента се чудя как може някои хора да са толкова глупави.
Първото, което наистина ме заинтригува, така да се каже, бяха мненията на няколко човека, които постоянно повтаряха как всички атеисти, са глупави, неразумни, идиоти, хора пълни с предразсъдъци и, разбира се, изключително заблудени. Вие сериозно ли? Дори няма нужда да го коментирам.
Второ: Вярващи, повярвайте ми, че на атеистите сте им толкова странни и смешни с вманиаченото си вярване в нещо, което сте сигурни, че съществува, колкото и те на вас.
В крайна сметка защо трябва единият да съди другия за това, че вярва или не. Това е въпрос на личен избор.
Някой беше повдигнал темата за смисъла на живота. Защо трябва да има смисъл? Защо всяко нещо трябва да има смисъл? Защо, по дяволите, хората правят нещата по-сложни, от колкото всъщност са?
И защо ви е толкова странно, твърдението, че вселената е възникнала от нищото? Ами вашият бог от къде се е появил? Май че от същото място..
Лично аз мисля, че религиите и различните вярвания са породени от няколко неща: От това, че хората са минавали през трудности. Било им е нужно нещо, което да им помогне, на което да се опрат, което да обвиняват дори, че не вали дъжд или че няма храна. И от това, че когато хората са започнали да завладяват земи и народи им е било нужно по някакъв начин да ги обединят, за да е по-лесно да ги управляват. И в тия случаи най-удобно е да им насеят някакви вярвания, които с времето всички усвояват все повече и повече. При тях е било важно убеждението, не вярата сама по себе си.
Prettiness is the enemy of beauty - it cancels
out beauty's greatness, grandeur and presence.