.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 49
    Голям фен Аватара на ScarlettS

Вярвате ли в кармата?

Преди смятах, че всяко наше действие има съответните последици, и всичко се връща. Докато го вярвах сякаш винаги наистина така се получаваше спрямо мен и спрямо хората наоколо.После реших, че просто когато съм правела нещо, което аз съм считала за "лошо" и съм се чувствала виновна, може би подсъзнателно сама съм правела така, че да се самонакажа чрез действията си, за да потвърдя пред себе си, че кармата е истинска.

Добра постъппка ли е например да направиш нещо добро, вярвайки, че непременно ще ти се върне и в крайна сметка ти ще спечелиш
    от това? Или пък когато нещо лошо се случи на някого, това би трябвало да означава, че си го е заслужил, което според мен е пълна глупост. Както и да е аз самата се отказах се да вярвам, че всичко се връща.
    Въпросът ми е, вие вярвате ли в кармата и че изобщо има някакъв такъв вид баланс или закономерност във вселената, и защо?

Повече от фен
    Това пак са сатанинските глупости на неверниците.
    Кармата е от Сатаната.

Бог е този които направлява живота ни.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Senior Member Повече от фен
    Град
    Пазарджик city
    Otgovora se krie w wuprosa ti

.После реших, че просто когато съм правела нещо, което аз съм считала за "лошо" и съм се чувствала виновна, може би подсъзнателно сама съм правела така, че да се самонакажа чрез действията си

bog e s tashacite mi ... !!! mi gi durji da ne padnat do zemqta e tam e bog !

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    Да, вярвам. И не смятам, че сам си го правя, защото понякога са ми се случвали неща, независещи от мен

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    nope
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен
    Кармата се намира в главите на болните мозъци и шепата олигофрени между които и вие се нареждате. Но няма какво да се учудвам, вие сте си олигофрени и тъпаци,то си е нормално за вас да си вярвате на глупостите.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Senior Member Повече от фен
    Град
    Пазарджик city
    Цитирай Първоначално написано от commando1
    Кармата се намира в главите на болните мозъци и шепата олигофрени между които и вие се нареждате. Но няма какво да се учудвам, вие сте си олигофрени и тъпаци,то си е нормално за вас да си вярвате на глупостите.

sushtata boza si i ti kato wqrwash w taq glupost narechena gospod bog isus i nekfi drugi tam

Повече от фен
    Чарлз Дарвин маймуната. Братчеда на маймуноподобните атеисти.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ако вярваш в кармата, едва ли си атеист

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Щом не вярваш в Бог, дори и да вярваш в дядо Коледа все си е атеизъм.

Град
    между три блата
    Понякога вярвам друг път ми се струва пълна глупост, зависи кога ме попиташ.
    "Veni, Vidi, Dormivi"

Мега фен Аватара на ZipFail
    100%.

И мюсюлманите са атеисти.

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    Вярвам.
    Може да няма карма,но много често се получава така,че като направиш нещо лошо на някого и после ти се налага и на теб да минеш през същото и разбираш какво наистина си му причинил и точно в такива моменти човек трябва да се учи от грешките си и да не ги повтаря.
    И все пак ако се държиш винаги добре с хората и се раздаваш,те също така ще се държат с теб.Логично..

Повече от фен
    Не вярвам в кармата, не вярвам в кърмата, нито в казармата, нито в катарахтата, нито дори в кавърмата (макар че обичам кавърма ) не вярвам дори в кантармата. Вярвам само и единствено в Господ Бог Иисус Христос.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от commando1
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Щом не вярваш в Бог, дори и да вярваш в дядо Коледа все си е атеизъм.
    Отново доказа тъпотата си!Атеизъм идва от теос-бог.Тоест,ако за мен Дядо Коледа е божество значи не съм атеист,тъй като вярвам в моя си Господ Дядо Коледа.Знам и какво ще ми отговориш,за това ще те изпреваря-аз мога да си вярвам в каквото си искам и не е нужно да съм наивен глупак като теб и да вярвам в тези измислени "всемогъщи" божества...

Мега фен
    всичко онова за нещото наричано "карма" е пълна сатанинска лъжа, това просто са лъжепророчества измислени от много мъдри лъжепророци, целта на дявола е да погубва хората/одушевените и ако може да ги затрие напълно, ето защо е и цялата тази дъндания около неща като "кармата", дявола и неговата армия от неправедни/лъжливи духовници дори успяха да превърнат част от лъжепророчествата си в реални факти - пазете се, много са опасни такива вероучения/вероизповедания/религии, в които се говори за "карма" или за подобни неща, това са най-вече вероученията/вероизповеданията/религиите от индийски тип, такива като: йога, кришнаизъм, шиваизъм, хиндуизъм, будизъм, сикхизъм, джайнизъм, ведантизъм, и пр., такива учения са крайно опасни

"Ако има човек ухо нека слуша. Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит(сиреч, това е сатанинският закон на кармата, който (закон) дявола се опитва да наложи на цялата вселена). Тука е нужно търпението и вярата на светиите." Откровение 13:9-10,

"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му(т.е. в истинският Бог няма/не съществува такъв грях, сиреч "карма"), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9:1-7

^ bist du geistlich behindert, oder was?
    REGGAE BOOM <3

Мега фен
    andst

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    ^ bist du geistlich behindert, oder was?

На мен ли ми се струва, или този коммандо затъпява всеки изминал ден?
    Im back...

Повече от фен Аватара на Anja
    Град
    Ruse, Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    На мен ли ми се струва, или този коммандо затъпява всеки изминал ден?

Не... не ти се струва само на теб...!

По темата: Не, не вярвам в карма, не вярвам в Бог, не вярвам във всякакви такива недоказани, измислени, промиващи мозъците на хората неща. Вярвам, че няма съдба, т.е. още с раждането ти да е предначертано какво ще ти се случи, а всяко следващо събитие в твоя живот напълно зависи от стечението на предишните. Не вярвам, че ако си сторил добро на някого, непременно ще получиш това добро в замяна. Не вярвам, че ако си сторил лошо, ще бъдеш наказан (доказателство са стотиците хора, избиващи деца, които дори не влизат в затвора и продължават да живеят на свобода.) И не ми казвайте, че дори да не са наказани приживе, лошите ще бъдат наказани след Смъртта им, защото това пък съвсем не го вярвам. След Смъртта си ще почиват в Земята, ще гният и после ще ги изядат червеи.

Ducky wenii Maimunchoo

Животът е такъв какъвто си го направиш..Живеем в реалността на нашите мисли.По-склонна съм да вярвам в това,отколкото че всичко е предначертано.
    - Никой не може да ти каже къде отива,а само къде се надява да стигне . (:

Мега фен
    с този начин на мислене и двамата сте по-праведни в сравнение с онези, които вярват в кармата, изключвайки онова, което anja казва по отношение на причиняването на зло и относно онова че всяко следващо събитие зависило напълно от предишните

Нпп Така както го казваш излиза че един християнин убиец е по праведен от мирен индус . Но стадния инстинкт на човека явно си казва думата и продължава да се вслушва в догмите само и единствено от страх . Ние сме си свободни да правим каквото пожелаем . И ако се държим грубо и нахално едва ли ще получим мил и лщбезен отговор .Карма има и във физиката дори само че я наричат трети принцип на механиката .кармата може да бъде преживяна , сега преживяваща се и неузряла - засъжаление не помня санскритските термини . Самия закон не се нарича карма а дарма но се пише (dharma) .Kармата е последицата от него най просто обяснено . Причина и слествие .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си