- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в кармата?
Преди смятах, че всяко наше действие има съответните последици, и всичко се връща. Докато го вярвах сякаш винаги наистина така се получаваше спрямо мен и спрямо хората наоколо.После реших, че просто когато съм правела нещо, което аз съм считала за "лошо" и съм се чувствала виновна, може би подсъзнателно сама съм правела така, че да се самонакажа чрез действията си, за да потвърдя пред себе си, че кармата е истинска.
Добра постъппка ли е например да направиш нещо добро, вярвайки, че непременно ще ти се върне и в крайна сметка ти ще спечелиш
от това? Или пък когато нещо лошо се случи на някого, това би трябвало да означава, че си го е заслужил, което според мен е пълна глупост. Както и да е аз самата се отказах се да вярвам, че всичко се връща.
Въпросът ми е, вие вярвате ли в кармата и че изобщо има някакъв такъв вид баланс или закономерност във вселената, и защо?
Това пак са сатанинските глупости на неверниците.
Кармата е от Сатаната.
Бог е този които направлява живота ни.
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Otgovora se krie w wuprosa ti
.После реших, че просто когато съм правела нещо, което аз съм считала за "лошо" и съм се чувствала виновна, може би подсъзнателно сама съм правела така, че да се самонакажа чрез действията си
bog e s tashacite mi ... !!! mi gi durji da ne padnat do zemqta e tam e bog !
Да, вярвам. И не смятам, че сам си го правя, защото понякога са ми се случвали неща, независещи от мен![]()
nope
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Кармата се намира в главите на болните мозъци и шепата олигофрени между които и вие се нареждате. Но няма какво да се учудвам, вие сте си олигофрени и тъпаци,то си е нормално за вас да си вярвате на глупостите.
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Първоначално написано от commando1
sushtata boza si i ti kato wqrwash w taq glupost narechena gospod bog isus i nekfi drugi tam
Чарлз Дарвин маймуната.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Братчеда на маймуноподобните атеисти.
![]()
Ако вярваш в кармата, едва ли си атеист![]()
Щом не вярваш в Бог, дори и да вярваш в дядо Коледа все си е атеизъм.Първоначално написано от ZipFail
![]()
![]()
![]()
Понякога вярвам друг път ми се струва пълна глупост, зависи кога ме попиташ.
"Veni, Vidi, Dormivi"
100%.
И мюсюлманите са атеисти.
Вярвам.
Може да няма карма,но много често се получава така,че като направиш нещо лошо на някого и после ти се налага и на теб да минеш през същото и разбираш какво наистина си му причинил и точно в такива моменти човек трябва да се учи от грешките си и да не ги повтаря.
И все пак ако се държиш винаги добре с хората и се раздаваш,те също така ще се държат с теб.Логично..
Не вярвам в кармата, не вярвам в кърмата, нито в казармата, нито в катарахтата, нито дори в кавърмата (макар че обичам кавърма) не вярвам дори в кантармата. Вярвам само и единствено в Господ Бог Иисус Христос.
![]()
Отново доказа тъпотата си!Атеизъм идва от теос-бог.Тоест,ако за мен Дядо Коледа е божество значи не съм атеист,тъй като вярвам в моя си Господ Дядо Коледа.Знам и какво ще ми отговориш,за това ще те изпреваря-аз мога да си вярвам в каквото си искам и не е нужно да съм наивен глупак като теб и да вярвам в тези измислени "всемогъщи" божества...Първоначално написано от commando1
всичко онова за нещото наричано "карма" е пълна сатанинска лъжа, това просто са лъжепророчества измислени от много мъдри лъжепророци, целта на дявола е да погубва хората/одушевените и ако може да ги затрие напълно, ето защо е и цялата тази дъндания около неща като "кармата", дявола и неговата армия от неправедни/лъжливи духовници дори успяха да превърнат част от лъжепророчествата си в реални факти - пазете се, много са опасни такива вероучения/вероизповедания/религии, в които се говори за "карма" или за подобни неща, това са най-вече вероученията/вероизповеданията/религиите от индийски тип, такива като: йога, кришнаизъм, шиваизъм, хиндуизъм, будизъм, сикхизъм, джайнизъм, ведантизъм, и пр., такива учения са крайно опасни
"Ако има човек ухо нека слуша. Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит(сиреч, това е сатанинският закон на кармата, който (закон) дявола се опитва да наложи на цялата вселена). Тука е нужно търпението и вярата на светиите." Откровение 13:9-10,
"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му(т.е. в истинският Бог няма/не съществува такъв грях, сиреч "карма"), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9:1-7
^ bist du geistlich behindert, oder was?
REGGAE BOOM <3
andst
Първоначално написано от antifashionshit
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
На мен ли ми се струва, или този коммандо затъпява всеки изминал ден?
Im back...
Първоначално написано от TheMightyNadenica
Не... не ти се струва само на теб...!![]()
По темата: Не, не вярвам в карма, не вярвам в Бог, не вярвам във всякакви такива недоказани, измислени, промиващи мозъците на хората неща.Вярвам, че няма съдба, т.е. още с раждането ти да е предначертано какво ще ти се случи, а всяко следващо събитие в твоя живот напълно зависи от стечението на предишните. Не вярвам, че ако си сторил добро на някого, непременно ще получиш това добро в замяна. Не вярвам, че ако си сторил лошо, ще бъдеш наказан (доказателство са стотиците хора, избиващи деца, които дори не влизат в затвора и продължават да живеят на свобода.) И не ми казвайте, че дори да не са наказани приживе, лошите ще бъдат наказани след Смъртта им, защото това пък съвсем не го вярвам. След Смъртта си ще почиват в Земята, ще гният и после ще ги изядат червеи.
![]()
Животът е такъв какъвто си го направиш..Живеем в реалността на нашите мисли.По-склонна съм да вярвам в това,отколкото че всичко е предначертано.![]()
- Никой не може да ти каже къде отива,а само къде се надява да стигне . (:
с този начин на мислене и двамата сте по-праведни в сравнение с онези, които вярват в кармата, изключвайки онова, което anja казва по отношение на причиняването на зло и относно онова че всяко следващо събитие зависило напълно от предишните
Нпп Така както го казваш излиза че един християнин убиец е по праведен от мирен индус . Но стадния инстинкт на човека явно си казва думата и продължава да се вслушва в догмите само и единствено от страх . Ние сме си свободни да правим каквото пожелаем . И ако се държим грубо и нахално едва ли ще получим мил и лщбезен отговор .Карма има и във физиката дори само че я наричат трети принцип на механиката .кармата може да бъде преживяна , сега преживяваща се и неузряла - засъжаление не помня санскритските термини . Самия закон не се нарича карма а дарма но се пише (dharma) .Kармата е последицата от него най просто обяснено . Причина и слествие .