- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в кармата?
виж какво пише в Библията относно кармата:Първоначално написано от perfect_stranger
"Ако има човек ухо нека слуша. Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит(сиреч, това е закона на "звяра"/"666"/"кармата"). Тука е нужно търпението и вярата на светиите(т.е. при такова положение е нужно духовника/вярващия да има правилна(-та) вяра в истинският Господ Бог, а също и, всетърпение)." Откровение 13:9-10
никъде в Библията не е представен такъв "трети принцип на механиката", там има, например, просто предупреждение за това че ако някой причинява зло на друг(-и) човек(-ци) без да спре, така рискува да бъде "напляскан" от всеобщият Баща наричан Бог, Той не е просто механичен рикошет, но Все-Разумно Същество
едно е някакъв закон на механиката, а съвсем друго (е) Живият ВсеРазумен Господ Бог, как ти се вижда докато учените-човеци са с такъв огромен разум, (а) в същото време Бог да е само един глупав (механичен) рикошетен механизъм?! - например, по-добре ли би било ако вместо родителите да се отнасят към децата си разумно, просто поставят един глупав робот, който съвсем безмилостно да им причинява всичко, в което те грешат, който даже да им причинява злини каквито те не са си и помисляли?!Първоначално написано от perfect_stranger
Първоначално написано от commando1
Не искам да съм груба, но ти си фанатик. Ако да вярваш в дядо Коледа е атеизъм, то тогава половината, да не кажа и повече, хора в света са атеисти..
До колкото помня сме в 21-ви век и хората са малко по - напред с материала. Бурите не ги предизвиква Бог, гръмотевиците също!
Естествено всеки има право на мнение, но мисля че ти се опитваш да натрапиш своето. Окей разбрахме, че си мноооого вярващ, но не забравяй, че всеки има свобода на словото и на мисленето.
По темата: Не вярвам. Наистина има неща, при които нямаш контрол над началото им, но от теб зависи как ще свършат. ( Лични мнение )
Не вярвам в кармата. Вярвам в Божията справедливост и възмездие.
"На всеки според делата".
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
няма "карма", нито "самсара"(цикъл на прераждания), няма злопаметност/отмъстителност в истинкият Господ Бог, но има това че който човек причинява зло на друг човек, рискува да бъде санкциониран от Бог и то единствено с цел да спре/да престане да причинява зло, а не заради злопаметност/отмъстителност от страна на Бог
"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях(т.е. никой не се ражда грешен, и никой няма (никакъв) грях отпреди раждането си), нито на родителите му(т.е. нито пък е възможно да се роди грешевн поради грях на който и да било от съгрешаващите/грешниците), но за да се явят в него Божиите дела(т.е. но и въобще истинският Бог не счита грях чрез злопаметност от Негова страна, но сега просто е време(-то) този човек да бъде изцелен). Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден(т.е. докле Светлината е с вас/човеците); иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9: 1-7
Не съм казал, че Божието възмездие е заради злопаметност, а за да възтържествува справедливостта.Първоначално написано от npp
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
отговора ме не беше единствено към теб, но просто отговорих в темата като цяло, извинявай, чак сега го видях, без да искам съм кликнал бутон 'цитат' вместо 'отговор', оправих го, съжалявам за недоразумението
Не сакам да спорите...бийте се! Искам да виждам изпонападали зъби! Залозите при мен! Според мен цветето ще е по-агресивен, но нпп ще го победи с постоянство с ударите в главата! Но това е лично мое мнение!
Im back...
да ти кажа никак не е препоръчително някой да остане без зъби, бъди сигурен че не е приятно, а може би за немалко хора е било (и) непоносимо, по-добре е човек да си има всички зъби, доброто сдъвкване на храната е много важно - учил съм науката за хранене(-то) дълги годиниПървоначално написано от TheMightyNadenica
Нпп...започваш да ме кефиш...Първоначално написано от npp
![]()
Im back...
Интересно защо не подкрепи мнението си с цитат от Библията...Първоначално написано от npp
![]()
Вярвам в кърмата.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
ти си разбралаПървоначално написано от Concussion
- изненадан съм
насистина в Библията не се говори много за тези неща, и не са те най-важните, и дори може и без тях, но все пак чрез тях човек също може да се подсигури, ето защо Бог ги е съветвал да спазват хранителни пости и да се хранят с определени храни през времето на стария завет, на което не се набляга така в Новият Завет, защото Новият е много по-съвършенният
"И като повика народа, рече им: Слушайте и разбирайте! Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата(т.е. но неправдите, които произлизат от човешката вяра/духовност), то осквернява човека. Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите(т.е. че неправедните духовници) се съблазниха(т.е. се уплашиха/възнегодуваха) като чуха тая дума?" Матей 15: 10-12,
"Ето, давам ви власт да настъпвате на змии(т.е. дяволи(-те)/демони(-те)), и на скорпии(т.е. повреди(-те)), и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди." Лука 10: 19
ОК, кой друг ЗНАЕ че нпп е някакъв очилат, миришещ на коза, дърт негър от Харлем, който в замяна на хероин с лимонтозу eбe окаяни бели мъже и от 37 години не е спирал да trippin-ва на lsd, psp, rock и meth?
Всеки един негов пост просто го крещи този извод
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Имало такова нещо като съдба значи!
Току-що трейснъх npp (щото съм 133t haxorz pwnz joo!!), намерих му координатите и ги въдедох в google maps - това е заснето от колата на гугъл пред неговата къща:
http://bp3.blogger.com/_Un4NSTUHJrU/...0/P1020523.JPG
Не цъквай ако си под 18!
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
npp поне е учтив и винаги се старае да бъде добронамерен, въпреки обидите. Поздравявам те npp.![]()
Ти си някаква монахиня, предавам сеПървоначално написано от cvetemoe
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^ Не е така. Момичета не са толкова тъпи.
The Bird of Hermes
Обаче наистина не можете да отречете, че нпп радва...не се ядосва, тоест не го показва де...е може на пък да го прави...но факта, че не обижда му дава много точки преднина!
Im back...
И кое по-точно те радва в него?! Малоумието му...Голям праз че не обижда, то т'ва да му е кусура...
Еми аз губя уважение към всекиго, който почне да псува и обижда...това говори за слабост и въпреки това опитвайки се да накърни другия...
Е, че пише глупости - пише...но ми се струва, че го прави нарочно...
Im back...