.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Въпрос за бързина

Здравейте
    Бихте ли споделили дали знаете упражнения за по бърз удар,а може и дори да не е удар, а само изтласкване на ръцете от начална позиция.
    Казаха ми да пробвам така
    заставам пред телевизора примерно и започвам да изтласквам ръката все едно хващам нещо върху телевизора и я връщам пак в начална позиция
    и това го повтарям доста пъти.
    Вие какво бихте казали
    Въпроса ми е малко нескопосано зададен,но не знам как по точно да се изразя.
    Благодаря предварително за помощта

Голям фен Аватара на FantaMen
    До колкото разбирам искаш бърз удар с ръка..Все едно тренираш бокс но движенията са ти придвидими и за това искаш по бързо да удряш....
    В Магазини за 2-ра употреба дрехи и т.н съм виждал да продават тежести за крака...използват се от спортисти за по голямо натоварване...Ти само че ще ги използваш за ръцете...Слагаш си ги и започваш да удряш (просто замахвай ако нямаш круша или нещто от рода) Прави го това в рамките на примерно 2-3 седмици.Накрая след това време пробвай да замахваш без тежестите ... повярвай ми ударът ти ще е като куршум Защото ще си свикнал с тежестите и свалиш ли ги ще се чустваш като перо..

П.п Въпросните тежести можеш да си ги направиш и сам...Просто малко плат пясък и си готов..Правиш си размер точно за китките ... изсипваш пясъка в плата (който вече си отрязъл и зашил по размер на китката ) и си готов ...
    Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"

Мега фен Аватара на Chacho
    Едвам гледам, но ако се разтърсиш назад (май доста назад) из форума, ще намериш тема за бързина на удара. Plyometrics и експлозивна сила са други две неща, за които можеш да разгледаш (в google)

Много хора тренират с тежести, но честно казано не вярвам да помагат толкова. Хилядите повторения на даден удар са за мен най-добрият начин.

Бързината зависи и от техниката.

Лека нощ!
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Леле за това не се бях сетил.
    Знам ги тези за краката.
    Тези дни ще си направя за ръцете,леле как не се бях сетил
    А нещо колко тежки да ги направя да кажеш....
    И много ти благодаря за идеята

Цитирай Първоначално написано от FantaMen
    До колкото разбирам искаш бърз удар с ръка..Все едно тренираш бокс но движенията са ти придвидими и за това искаш по бързо да удряш....
    В Магазини за 2-ра употреба дрехи и т.н съм виждал да продават тежести за крака...използват се от спортисти за по голямо натоварване...Ти само че ще ги използваш за ръцете...Слагаш си ги и започваш да удряш (просто замахвай ако нямаш круша или нещто от рода) Прави го това в рамките на примерно 2-3 седмици.Накрая след това време пробвай да замахваш без тежестите ... повярвай ми ударът ти ще е като куршум Защото ще си свикнал с тежестите и свалиш ли ги ще се чустваш като перо..

П.п Въпросните тежести можеш да си ги направиш и сам...Просто малко плат пясък и си готов..Правиш си размер точно за китките ... изсипваш пясъка в плата (който вече си отрязъл и зашил по размер на китката ) и си готов ...

Мега фен Аватара на Chacho
    2,5кг, може и повече, зависи как ще тренираш. Почвай от малко, за да не претовариш ставите.

За ръцете обикновено се ползват гири, но има и такива с пясък. 3к, 5кг

Все пак, това че като ги свалиш си по-бърз не означава, че и 20 минути по-късно ще се чувстваш по-бърз. И забавените движения не виждам как могат да се отразяват добре на белите мускулни клетки, дори и да е добавено съпротивление. Има методи във фитнес залата, има методи за собствено тегло, има и чисто ритане и шамарене, които според мен са много по-ефикасни.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на ZipFail
    И защо ти е да тренираш единствено за бърз удар ?

Поредната тема ала-бала...

Бързина или по-правилно експлозивност на удара може да тренираш и гониш едва след като си научил правилно да правиш самия удар !
    Това означава трениране, трениране и пак трениране...на удари
    След това идва ред на специфична физическа подготовка, която не е тежести за ръце, ами почва със силни и експлозивни крака...тежести за ръцете след няколко годинки стаж в залата, след няколкостотин тренировки и като за начало(ама чак тогава) - 500 грама.

айде и умната всички тука

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си