- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пяна/лак преди къдрене?
Здравейте, съжалявам, че правя нова тема, но никой не ми отговори в другата за косата, а ми трябва съвет спешно!Наложи се утре да използвам машата и днес си купих термозащитен спрей на Сайъс...нищо чудно, че косата ми е толкова изтощена, откакто имам преса се изправях много често и сега за първи път си купувам нещо, което да ми предпазва косата от изгаряне...уоу, наистина съм зле!Та както и да е, наложи ми се утре да се накъдря с машата и нали, когато се къдриш първо й слагаш пяна или лак/като в моя случай, не за друго ами по-бързо е от пяната/ и чакаш косата да изсъхне и тогава почваш да къдриш, но сега да ви питам като се напръскам със спрея, той върши ли същия ефект като лака?Или отделно и лак слагам?Защото гледах едно видео, където момичето се пръскаше с термозащитен и после направо почваше...
Моля ви отговорете, трябва ми отговор до утре сутринта!
Липсва описателно заглавие.
kalpazanka
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
Еми то името си показва ТЕРМОЗАЩИТЕН,значи ти предпазва косата от топлината.Слагай него вместо лака.
лак след като завършиш прическата.
спрея ще предпази косата ти,а лак-а ще фиксира прическата ти .
Hostis Honori Invidia
wtf![]()
Наясно ли си, че като нанасяш лак или пяна преди да се къдриш, можеш да се сдобиеш с доста стабилен кичур в ръката???
На опаковките си пише да НЕ СЕ използва преди третиране с преса/маша.![]()
А защо изобщо си слагала лак преди това?![]()
Лакът е за фиксация СЛЕД къдрене/изправяне, а ТЕРМОзащитните продукти са за ПРЕДИ къдрене/изправяне ..![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Лак преди къдрене (може и изправяне) се слага на по-специални случаи, като абитуриентски бал, сватба или нещо такова, за което се очаква косата да държи двойно, че и тройно повече. Отделно след това се слага и накрая за фиксация. Не те съветвам да го правиш в ежедневието, защото много ще си изтощиш косата![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."