.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 64 от общо 64
    и двете неща ти развиват мускулите, и двата спорта Са полезни. аз от септември почвам плуване с добавка сигурно два- три пъти седмично. хубаво е да съчетаеш и двете неща. така смятам и аз да направя успех !

Супер фен Аватара на zero
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel
    аз клякам много сковано ... и затва не мога да набера инерция, иначе ша изравня клека с тягата!
    някак си не ми натурално движението ...

пп: пълния клек ми е по-лесен, но правя частичен ... клякам докато бедрата ми станат успоредни на земята ... за да избегна контузии в колената. Втория начин е по-труден, щото веднъж трябва да спреш на гадно място и пак да тръгваш нагоре, доколкото при пълния клек имаш упора в долната точка и така по-лесно тръгваш нагоре....
    Пълният крак е по-труден -> пробвай да видиш с много килограми е трудно изправянето, а и пътя е по-дълъг

и двете неща ти развиват мускулите, и двата спорта Са полезни. аз от септември почвам плуване с добавка сигурно два- три пъти седмично. хубаво е да съчетаеш и двете неща. така смятам и аз да направя успех !

Мега фен Аватара на Chacho
    Хахахахахаха, gegomego ме разбива
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Цитирай Първоначално написано от firstdiesel
    аз клякам много сковано ... и затва не мога да набера инерция, иначе ша изравня клека с тягата!
    някак си не ми натурално движението ...

пп: пълния клек ми е по-лесен, но правя частичен ... клякам докато бедрата ми станат успоредни на земята ... за да избегна контузии в колената. Втория начин е по-труден, щото веднъж трябва да спреш на гадно място и пак да тръгваш нагоре, доколкото при пълния клек имаш упора в долната точка и така по-лесно тръгваш нагоре....
    Пълният крак е по-труден -> пробвай да видиш с много килограми е трудно изправянето, а и пътя е по-дълъг
    пробвал съм и то не един път спирането на една тежест точно преди крайната мъртва точка е много по-трудно ...
    затва трибойците пускат щангата до гърдите си и после я изтласкват на състезания и проби ..... а повечето от тях в тренировките си я пускат на 2 пръста от гърдите
    за пътя си прав, но почивката на мускула във втория случай е 0 сек!

пп: ако не използвате експлозивна сила (нар още ускоряваща или силова мощ) във вдигането (т.е. както правят бодибилдърите ... вдигат и пускат равномерно), моите писания не важат!!!! така и работната тежест е по-малка и мускулът се изморява по-бързо, защото е напрегнат за по-дълго време!

пп2: силата на един човек е сбор от различни видове сила! абсолютна, силова издръжливост, експлозивна сила, специфична сила, функционална сила ..........
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Супер фен Аватара на zero
    Много отклонихме темата, но съдейки по моят скромен опит върху лег пресата (не съм правил полу-клек) но като я правя нея до половината се чувствам много по-мощен отколкото кат мии падне товара отгоре иии аз да трябва да бутам.
    В крайна сметка, кой както е свикнал :]

Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от zero
    Много отклонихме темата, но съдейки по моят скромен опит върху лег пресата (не съм правил полу-клек) но като я правя нея до половината се чувствам много по-мощен отколкото кат мии падне товара отгоре иии аз да трябва да бутам.
    В крайна сметка, кой както е свикнал :]
    на машината има и други фактори ...

а до клека ... аз не мога да сваля задника много надолу (а съм виждал хора дет гъза им опира в петите) ... без щанга, с щанга просто не мога, аз клякам някъде 5санта преди долната мъртва точка, просто за да не се напрегнат колената (ползвам огледало)

полуклека е до 45 градусов наклон на бедрата!
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Мега фен Аватара на ZipFail
    Имам един брутално тъп въпрос който ме тормози от известно време..
    Защо да клякаш със 100+80кг собствена тежест е сравнително лесно, а да правиш лег преса със 180 е многократно по-трудно ? Движението е едно и също

anonymous546178
    Guest
    аз съм забелязъл точно обратното... на лег пресата мога да работя с по-големи килограми отколкото сбора на щангата и теглото ми

Мега фен Аватара на ZipFail
    Значи явно проблема е в мене

Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Имам един брутално тъп въпрос който ме тормози от известно време..
    Защо да клякаш със 100+80кг собствена тежест е сравнително лесно, а да правиш лег преса със 180 е многократно по-трудно ? Движението е едно и също
    поради размера на мускулите ... мускулите само на единия крак са ти по-големи и от двете гърди взети заедно

edit: в клека не влиза тежестта на цялото ти тяло!
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

anonymous546178
    Guest
    Лег пресата е по-лесно упражнение поради 2 основни причини..
    Първо, не тигаш тежеста вертикално нагоре, а я дигаш под ъгъл, следователно реалните килограми, които избутват краката са по-малки
    Всичко е много по-изолирано и статично и не хабиш потенциала на мускулите си, за да пазиш равновесие например (това ми е най-трудната част от клека, да запазя добро равновесие)

Ами на мен по принцип лег-пресата ми е доста по-лесна от клековете. клек правя със 100 за едно повторение и ми идва тежичко, на лег преса правя с 200 10 повторения. На лег пресата прилошава повече, заради положението предполагам, но като цяло ми е по-лесно за изпълнение, просто позата е по-удобна.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си