.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 115
    Мега фен Аватара на babity

Колко ви е "издръжката"?

Много пъти съм коментирала с приятелки, че за да изглеждам и да се чувствам добре за месеца ми са нужни едни добри парички. Интересно ми е, да сравним коя колко и за какво дава, като можем да краднем идея от някоя, където се подстригва по - евтино на по - ниска цена или просто да споделим идеи за някои домашни процедури, от които можем да спестим, вместо да дадем прилична сумичка на козметичката, да речем. Та така... смятайте, какви са ви козметичните разходи за месеца, в най - груб вариант. И аз ще се разпиша малко по - късно.

Амии, не съм смятала точно колко пари харча за козметика за 1 месец. Попринцип козметиката, която си купувам ми стига поне за 2-3 месеца. Относно домашните процедури, ако и домашните маски спадат към тях мисля, че са по-добър и по-евтин вариант от купените, повечето от които са бъкани с какво ли не.
    "Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
    (Нанси Уичър Астор)

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.
    И аз не мога да кажа колко ми излиза само за козметика, понеже всеки месец си купувам различни неща. Понякога ми излиза по-скъпо, понякога по-евтино. Но честно казано не си и купувам особено скъпа козметика.
    Триковете за спестяване май всички ги знаем. Домашни маски, вместо купени. Да си направиш педикюр и маникюр сама или приятелка да ти направи. Имам приятелка, която не си купува ексфолианти, а ползва само утайка от кафе. И за тялото си и за лицето. Сама да си оформяш веждите. Ако не смяташ да сменяш прическата да си обереш връхчетата сама. Сигурно има и друго, за което не се сещам.

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

Guest
    проблем ми е само парфюмите. всеки месец си вземам нов и е колкото една козметика

Имах предвид задължителните неща, които всички си правите. Спестяването, ясно. Интересно ми беше как се движа с парите, в сравнение с другите.

Повече от фен Аватара на blueberryyy
    Ами нещото, за което харча пари всеки месец, е кола маската. Приблизително по 50-100 лева на весец, в зависимост от това колко съм използвала епилатор...
    Иначе няма други неща, за които харча пари ежемесечно, защото повечето неща ги използвам 2-3 месеца. Подстрижката също не ми е всеки месец.
    Аз също не си купувам ексфолианти, ползвам захар, защото чисти по-добре. Вместо лентички за черни точки си ги махам с желатин и прясно мляко.

Мега фен Аватара на Hilary_
    При мен всеки месец е различно. В някои се скъсвам от пазаруване на всевъзможни неща, други се кротвам.
    Това, което обаче съм харесала да си купя (от към козметика) възлиза на една доста прилична сума.
    Грубо ако след време почна работа за 500лв. (примерно) първите 3-4 заплати твърдо знам къде да ги вложа!! (:
    А за козметични процедури стига да имам парите бих ходила ежемесечно на кола маска, маникюр, педикюр, всякакви процедури свързани с лицето също! Много обичам да прекарвам времето си по такива места!

^Това имах предвид!

Аз всеки месец си "затварям" поне 50лв в залата за тренировки, като си прибавя и пътните и стават някъде към 100-120 лв. 20 лв са за козметичката ми, ако ходя на маникюр, и там оставям 20, макс 30лв месечно, подстрижката ми е евтина и не я правя всеки месец. Но почти всеки месец оставям и едни 30 до към 50 лв в козметика, 'щото постоянно е се купува нещо ново и евентуално някоя дрешка, ако я сложим пак в тези рамки и... направо ми се врътва акъла с мойте разходи.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Нямам мания за пазаруване като цяло, съответно и разходите ми за козметика са скромни. Лаковете ми са от евтинките, спиралата се ползва, докато едва ли не засъхне и не става, с очната линия е същото, а сенките ползвам, докато свършат или изтече срокът на годност. Червила и гланцове почти не слагам- събират прах и не купувам нови. Маникюристка/масажистка/козметичка не посещавам. Справям се с проблемите в домашни условия. Е, че нямам декорацийки по ноктите все някак го преживявам, но, да уточня- през по-голямата част от годината нямам право на маникюр. Посещавам фризьорката два пъти годишно.
    Слагам 30 лв на месец разходи.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Маникюр ,педикюр и веждите си ги оправям сама. Понякога ходя на кола-маска,но най-често и него си го правя сама. Моливи за очи купувам през два месеца. Очна линия също.
    За косата си купувам ,каквото трябва: шампоани ,лакове, балсами , сега съм си намислила да си купя термозащитен спрей. Също така всеки месец посещавам фризьор. Да кажем,че на месец харча около 30-35 лв.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

На мен всеки месец ми дават различни пари който харча всичките и нямам определен разход за месеца.

Мега фен Аватара на Infinity
    Не съм се замисляла честно казано ..
    Грубо :
    - фризьор - 20/50лв. в зависимост от това дали трябва да си правя кичури / на два месеца ги подновявам тях /
    - козметик х2 месечно - 40лв.
    - маникюр - не ходя често, най-много два пъти месечно - 30лв.
    - за козметика давам доста пари, средно около 100лв. месечно.
    - дрехи - зависи от сезона , но да кажем средно около 150-200лв
    .. това се сещам в момента, но може и още да има

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Като цяло почти не използвам декоративна козметика освен спирала, коректор и лакове за нокти.
    От бялата козметика всеки месец си купувам лосион за тяло, хидратиращ крем за лице и др. неща, които като цяло правят 20/30лв. месечно (на 2-3 месеца повече). Ходя да фризьор през 2-3 месеца и изобщо не е скъпо (6лв.). Кола маска си правя сама на 2 седмици на триъгълника, но за краката, ръцете и останалите части на тялото ползвам епилатор, а лятото за краката използвам бръснача понякога. Лакирвам се сама и това не ми излиза почти никакви пари.
    Шампоани, балсами, готови маски, душ гелове, сапуни и т.н. използваме общо с майка ми.
    За веждите ходя 1 път месечно на кола маска при козметичката, през другото време си ги пооправям сама.
    За дрехи... има месеци, в които дори не се купувам дреха, но пък има и такива, че в един ден мога да изхарча 100лв за дрехи.
    Друго не мога да се сетя в момента

ГРУБО казано на месец за козметика ползвам 50-60-70лв. А за дрехи, както казах, винаги различно. Като цяло гледам да не затруднявам много много нашите.

Голям фен
    Град
    В сърчицето на моето дяволче (sun)
    Хмм...

Продуктите за почистване на лице и тяло (кърпички за грим, тоалетно мляко, ексфолианти, скраб за тяло, шампоан, балсам, маски, лак за коса, душгел, крем за лице, олио за тяло и още някакви неща) ги взимам на 2-3 месеца, а може и повече, в зависимост от срока на годност на съответната опаковка и количеството.

Гледам да взимам по-големите опаковки, ако има, за да не ходя всеки месец до магазина, защото винаги се купува нещо, което не ти трябва реално - Да речем към 30 лв. средно за месец.

За декоративната козметика - ползвам само очна линия, спирала, балсам и понякога червило. Сенки рядко купувам. - 10 лв. на месец( опаковките пак стигат за по 2-3 месеца съвсем спокойно ползване.)

За маникюр и педикюр не давам почти никакви пари, защото си ги правя сама. Веждите - сама; подстригване - сама през няколко седмици връхчетата и веднъж на 2 месеца за 6 лв. ; боядисване на коса - сама и става идеална! ; епилатор за цялото тяло. - За всичко това давам около 25лв. +боята за коса, лак за нокти и ток за епилатора.

За дрехите е относително. Различно е. Понякога купувам доста за един месец, понякога - изобщо.

ОБЩО - закръглено е 70лв. на месец.
    МОМИЧЕ СЪМ!!!

Град
    Пловдив
    зависи имам ли си гадже или не

ако сама си се оправям на месец си купувам поне по чифт обувки,маникюра ми е 5 кинта на ходене + пътни го сложи 7 лева (в Асеновград е) х2 пъти на месеца-14 лева,с обезмосмяване се оправям сама вкъщи с епилатор или кола маска(2-3 лева мисля,че е),нямам карта за фитнес,защото ходя при баща ми и логично не ми искат подстригвам се на 2 месеца някъде,защото съм с къса коса и иска повече поддръжка-по 7 лева ми е само подстригването,иначе ако ми трябва прическа-20;за козметика пръскам пари постоянно,може би към 30-40 лева на месец,зависи си от сезона.отделно давам пари за цигари,по 10 лева на седмица ако се стискам;за излизане петък и събота през учебно време ми трябват към 40 за двете вечери,може и повече.иначе за дрехите е като козметиката-зависи от сезона,но постоянно си купувам нещо.

ако имам гадже,си спестявам горе-долу всички разходи

абе 200 лева ако се стискам наистина много ще ме оправят(това е за през учебната година).инае за да се чувствам аз добре-може би към 400
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Това ми е болна тема и на мен, просто ми е невъзможно да изчисля колко пари пръскам, но е очевадно, че става въпрос за някакви страхотни суми..
    Да се чуди човек какво толкова ми трябва .. възхищавам се на хората които успяват да се вместят в 100 лева на месец, при мен това граничи с научна фантастика .. което ми създава проблеми постоянно, но някак не ми се ще да се лишавам от моите си глезотийки .. ще видим до къде ще се стигне.

Ами получавам едни парички от мама,за цялата седмица,обаче често има моменти,в които си и спестявам естествено.Ама от нищо не се ограничавам,особенно от гланцове,толкова съм ги насъбрала,че само събират прах в кутията.Досега не съм открила някой,от който да съм казала "УОУ",ама ако продължа с тази скорост да купувам,може и да открия.Купувам си и абсолютно всякакви други простотии - спирали,моливи,сенки, (сенки не използвам често и те така си седят в кутията).Ходя и на разни процедури и какво ли не още,общо взето не ми стигат много,много,ама не мога да издера кожата на майка ми
    Wiz Khalifa
    Ke$ha
    Taylor Momsen
    (h) ;;

* Мъж,който не се влюбва често,обича силно !

Супер фен Аватара на zoreto
    като цяло не харча мн, гримове не ползвам и не купувам, шампоан/балсам / стимулант за коса или хининова вода към 10 лева на месец
    душ гелове и сапуни (особенно) прекалявам ,мн обичам сапунчета..
    дрехи/обувки според сезона ,ама не прекалявам
    гледам да не съм в тежест на родителите си

около 30-50лв на месец зависи дали купувам дрехи/обувки

Супер фен Аватара на Runaway11
    Аз съм ДОСТА скромно дете

Коректори, педри, ФДТ - не използвам.
    Вежди - сама ... Ползвам си епилатор
    Почти всеки месец си копувам нов продукт за лице - да кажем грубо по 15 лв за това отива.
    Отделно всичко за коса като кристали, балсами и тн са ми към 20-30 лв, много зависи от марките. Често е и по-малко
    На фризьор нямам определено време - грубо през 3-4 месеца и ми взима по 10 лв
    За моливи, балсамчета, сенки, лакове и такива дреболии понякога пръскам над 20 лв, но понякога почти нищо, но да кажем 10 лв
    За дрехи много зависи. Някои месеци не давам и стотинка, а други си копувам всичко наведнъж и даваме над 100 лева.
    Абе..без дрехи към 40-50 лв

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    По 3лв всеки ден,ако излизам не центъра или в Мол-а 5лв.
    За подстрижка - 10лв
    Маникюр - 15-20лв.
    Козметика - различно да кажем,че 20лв
    За дрехи - ако си харесам нещо,но някъде около 50-60лв (средно)

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Леле, като ви прочетох, аз съм баси разсипницата :X
    1 път на месец:
    - 20лв - измиване, подстригване и сешоар
    - 40лв кола маска цяло тяло
    - 20лв - педикюр
    - 20лв - шампоан
    - 5лв - рол он
    - 6лв - дезодорант
    - 15лв - паста за зъби
    - 2лв - лакочистител
    Постоянно:
    - хума /3-5лв/, етерични масла /станали са ми мания/ /20-30лв/, козметични трици за лице /2-3лв/, лак за нокти /поне 1 нов всеки месец, около 5лв/, спирала си купувам 1 път на месец и половина - два горе долу /30лв/ + още някви неща, ако си харесам и станаха около 200лв само за козметика, ужас
    дрешки не си купувам често, защото гардеробът ми прелива вече, но да кажем, че ако си купувам по една-две блузки на месец, стават + 50-100лв. За съжаление доста често купувам обувки, бельо и чанти... там не ми се смятат просто парите, защото ме заболява сърцето... поне още 100-200лв. Излизания, кафета, барове, дискотеки, таксита... още 200-250лв
    чак сега си дадох сметка колко пари харча ужас!!!

Козметик
    * Вежди - всяка седмица 5 лева /задължително/
    * Масаж лице + маска 20 лева
    * Почистване на лице 35 лева /задължително/
    Фризьор - веднъж месечно подстригване + боядисване+ измиване 45 лева
    Маникюр - 12 лева
    Шейпинг - 52 лева ми е картата /задължително/
    Фитнес - 40 лева /задължително/
    --------------------------------------------------------
    я,да видим,като дръпнем чертата...224 лева
    Е,и по-зле можеше да е бих могла да спестя още малко от фризьор,но боята ми пада доста бързо,а връхчетата цъфтят...Не мога да се боядисам сама,нито да си ги пострижа,така че...евентуално,ако ме боядиса някоя приятелка,но пък никак не ми се рискува маникюра е едно от нещата,които мога да си спестя при теееежки кризи /за разлика от другите/,но никак не ми се иска,защото не съм от сръчните и не ми се отдава.За шейпинг и фитнес - няма начин...по-склонна съм да погладувам за козметика ми трябват още около 30 лева /шампоани,балсами,гланцове, акива неща/ . Значи,крайната сума е 254 е,ако имаше начин,не бих имала против да си ги спестя,ноо...

Мега фен Аватара на xoxi
    Дали ще вържа и 10 лева на месец
    Косата - само шампоани купувам. Преди ползвах и разни глупости за подсилване и по-бърз растеж УЖ, но се отказах, защото намерих много по-ефикасен, лесен и евтин начин. А на фризьор ходя през 3-4 месеца вече, само за обиране на връхчета. Тънко минавам.
    Лице - веждите са ми оформени, никога не се е налагало да ги барам. Черни точки нямам, радвам се на доста изчистено лице като цяло. Гримове не ползвам, само спирала и то само когато става въпрос за официални събирания или нещо такова.
    Тяло - харча пари само за интимни и душ гелове и лосиони за след баня.
    Маникюр и педикюр - педикюр нямам, никога не съм харесвала. Мога да се похваля и с хубав и здрав маникюр, който не изисква много грижи. Сама си оформям ноктите, сама се лакирам. Веднъж само съм ходила на маникюрист и ми беше достатъчно да видя, че няма смисъл и от това.

Видях, че доста са споменали и дрехите, макар, че аз лично не ги причислявам към козметиката, но ще си кажа и за тях..
    Не пазарувам често, защото това е едно от най-неприятните ми задължение, но пък когато пазарувам, купувам много неща. Наистина много! Купувам от всичко по много и ми хвърчат луди пари. Може би давам толкова пари, колкото харчат всички за 1 година, като си купуват непрекъснато разни неща, с единсвената разлика, че аз купувам всичко на куп.
    Също харча повечко пари и за обувки. Кецове, кубинки.. Слабост са ми. Но и с това не прекалявам всъщност, имам чувство за мярка.
    И спря да се върти за миг земята..

Веднъж месечно:
    -шампоан,балсам,душгел - 15лв
    -дезодорант-5лв
    -ежедневки-4лв
    -паста за зъби-3лв

Веднъж на 2 месеца:
    -тоалетно мляко-2лв
    -пяна за коса-4лв
    -лак за коса- 5-10лв
    -крем за лице-3-4лв
    -лак/лакове за нокти -4лв
    -лосион за тяло - 5лв
    -хума-40ст.

2-3 пъти годишно:
    -спирала-20лв
    -лакочистител-2лв
    -очна линия 10лв
    -балсам за устни-1лв

1 път годишно:
    -кристали за коса-15лв
    -фондьотен-25лв

На козметик не ходя, обезкосмявам се с епилатор, оправям си веждите сама, маникюра и педикюра също.. просто гледам да се ограничавам с простотийките до минимум, понеже знам че има и по-наложителни неща

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Като цяло не пръскам всеки месец за козметика.Купувам големи разфасовки-примерно шампоан и маска по 1л. и ми стигат за половин година,че понякога и повече.Гланцове и такива неща си купувам 2-3 пъти в годината,защото не слагам всеки ден.Подстрижка правя на 2-3 месеца,маникюр и педикюр си правя в нас-умея го,колкото за мен си.За дрехи пари давам само сезон за сезон ако се нуждая от нещо.А ако сложим някои дребни неща,които си купувам и сложим и излизането по кафета общо на месец ми са 100-150лв,а иначе през учебно време разходите ми са повече близо 250лв на месец.Иначе догодина,като почна работа,ще почна и на масажи да ходя и на маникюр и някои козметични процедури за лицето,но на тоя етап без работа не мога да си го позволявам,гледам да не ущещявам нашите и да не съм в тежест.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си