.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 115
    Мега фен Аватара на Colouring
    Малеее...лошо ми става като ви чета.
    На козметик не ходя:
    -веждите си оправям сама
    -за краката не ходя на козметик,ползвам си епилатор
    -лакирам се вкъщи-маникюр и педикюр
    -на спа процедури не ходя.. от време на време си правя някакви домашни маски просто.

Не си купувам всеки месец козметика.Шампоан сменям през 1-2 месеца,душ гелове и др неща за баня-пак така..От гримовете ползвам само спирала,очна линия,пудра много рядко и някой гланц най-много да си купя.Парфюми не харча излишно-и те ми стигат за дълго време.Пък и не пръскам много пари за тях... безсмислено ми е.
    За дрехи също не мога да кажа точно.Някой месец си купувам повече неща,зависи какво ми трябва.Но хайде да кажем,че си купувам по 1-2 парцалки средно.

Цитирай Първоначално написано от bloodyF

значи (не съм смятала) даваш примерно 200 лева за боклуци, обаче 3 лева за храна!???! т.е. месеца го караш на 4 бутилки минерална вода....ХАХАХАХАХАХ ЕПИК ФЕЙЛ

Очевидно родителите й купуват храната, и подозирам че тези пари ги дава всеки път.

И хайде моля ви, не се излагайте!
    Това, че някой не дава пари за козметика не е повод да му се подигравате, а това че ги дава - още по-малко.

BloodyF, хубаво е че не си деградирала, но това не означава, че хората, които могат да си позволят да се поглезят с хубава козметика са. Ако родителите им са с възможности, защо да не харчат тези пари, като не са в тежест на никого? Или всеки трябва да харчи като теб, независимо колко може да си позволи? Ти не беше ли пускала снимки на сомалийчета в тема за кожено палто? Не обичам форумните разправии, но този коментар е един от най-абсурдните, които съм виждала някога..

anonymous708973
    Guest
    Вероятно bloodyF има предвид, че не е нормално да се дават 400-500 лева за издръжка на непълнолетна пикла. Ако е пълнолетна - още по-добре, да си ги изкарва сама. Щото ако семейството е тричленно, стават по 1200-1500 за.. дайте да не се лъжем... не толкова нужни неща.

Какво като могат? Това не значи, че трябва.
    Точно днес майка ми обясняваше на една приятелка как би искала да си вземем чистачка, която да чисти основно веднъж в седмицата, но как това няма да е възпитателно за мен и сестра ми. Еми, права е. Щото нито тя, нито аз искаме един ден да съм 25 годишна пикла, която не може една риза да изглади, една манджа да сготви или да изчисти прилично.

Както и да е, отклонихме се от темата.

Нямам против харченето на пари за каквото човекът си реши. Имам против, когато тия пари не ги е изкарал той.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Нямам против харченето на пари за каквото човекът си реши. Имам против, когато тия пари не ги е изкарал той.
    Защо? Освен ако не е в тежест на родителите си, разбира се, но предполагам, че родителите използват дори по-скъпи. Ами не смятам, че е правилно майката да се маже с Ла Мер, а дъщерята - с Нивея. Сигурно ще кажеш, че е възпитателно?
    Има хора, за които парите, които цитира, не са проблем, това не прави децата им деградирали или пикли и т.н. И не виждам какво общо има чистачката, никой от писалите не е казал дали чисти, глади и готви.

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    В последно време съм се запалила по домашно приготвена козметика и разходите значително се свиха (добре, че е градинката на баба).
    Не ходя на кола маска-оправям се с епилатора, но обмислям лазерна епилация. Ходя на 3 месеца на фризьор, взима ми 8 лв., все пак е в кварталния салон, нищо особено. Маникюр си правя сама, безцветен заздравител и изрязани нокти, понякога лак с телесен цвят. Веждите също си оправям сама. За дрехите съм пестелива, както казва мама чичо Скруч
    Сетих се, че скоро гледах интервю с Дорис Дилова (мис плеймейт) и тя с голяма гордост каза, че дава по 1500 лв. месечно за външния си вид, според вас дали не са хвърлени на вятъра пари.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar
    Сетих се, че скоро гледах интервю с Дорис Дилова (мис плеймейт) и тя с голяма гордост каза, че дава по 1500 лв. месечно за външния си вид, според вас дали не са хвърлени на вятъра пари.

А ти как може да си сигурна,че тя казва истината? Може някой чичко паричко да ги дава тези пари за нея,ама тя сама да си ги плаща,не мисля. Тя е една плеймейтка,която даже не стане известна. Какво работи някой знае ли?

Иначе по темата - не ходя на козметици и такива глупости. Не ме мързи и сама да си свърша тая работа, а не да давам излишни пари. Не изкарвам аз парите, че да ги профуквам. Имам голямо разнообразие от козметика, всякакви лосиони за тяло, дезодоранти и какво ли не. Имам 2-3 парфюма, мисля, че са достатъчни, пък и без това не обичам да се пръскам. Предпочитам да се намажа с някой лосион, по-приятно ми е. Дрешки си купувам всеки месец почти, но не мисля, че прекалявам.
    Извинявайте,но може родителите да са с възможности,но това не значи да дават на някаква си пикла по 500 лв подръжка и тя да литне в облаците.Все пак един ден тея родители няма да ги има и тя няма да може да си избие разходите
    A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Не помня дали съм писала
    за фризьор-боядисване и т.н. не плащам почти,защото фризьорката ни е много близка сем. приятелка иначе веднъж на 1-2 месеца,зависи от корените на косата ми
    Маникюр и педикюр сама си правя мн. добре
    За козметика-шампоаните,душ-геловете и балсамите са ни общи с майка ми (понякога и сестра ми) и не ги купувам аз ноо ако трябва да смятам някъде около 3-4 пъти на месец си купуваме шампоан,най-често Елсев-значи около 24-5 лв. Професионален балсам -най-много около 15 да беше,не помня...
    Лосион си купувам много рядко,последно си взех на Gosh за 5,30 (много е хубав ;д )
    Дезодорант/рол-он -4-5 лв. на около 2 седмици-10 лв на месец...
    За гримове рядко търся пари от нашите,купувам си я сама,но не всеки месец,защото имам страшно много :X За лакове около 10лв . на месец ...
    Парфюм също много рядко си купувам и всеки път различно,та не знам колко ми трябва..
    Дрехи,зависи от много неща ,но да кажем около 100лв. и даже не си купувам всеки месец,защото имам толкова мн. ;д
    На козметик не ходя
    Маските за лице съм си ги купила преди няколко месеца ,заедно с кремовете,но вече си правя маска вкъщи и не ми трябват ;д

Не им излизам скъпо на нашите де,даже за повечето неща не им искам пари
    Шофирай разумно - стигни жив!

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova

А ти как може да си сигурна,че тя казва истината? Може някой чичко паричко да ги дава тези пари за нея,ама тя сама да си ги плаща,не мисля. Тя е една плеймейтка,която даже не стане известна. Какво работи някой знае ли?
    Ами няма значение кой ги дава , въпросът е, че толкова пари не могат да я направят по-красива и по-малък крокодил и само се излага с това фукане.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от iiordanova

Ами няма значение кой ги дава , въпросът е, че толкова пари не могат да я направят по-красива и по-малък крокодил и само се излага с това фукане.
    Да,това е доказателство,че парите не правят човека. В случая външния вид на човека.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Poivre, виж сега моето момиче
    първо, който има пари му желая от все сърце да си ги харчи със здраве и късмет
    второ, да, аз пуснах снимка на умиращо от глад детенце, в тема в която 12 годишна пикла, пускаше единия ден тема ''имам айфон,айпад,айтач, ай не знам си какво, обаче нямам последен модел еди какъв си телефон за 2000 лева, как да накарам дъртите да ми го купят'', на другия ден ''имам 93891839128 милиона парцали, обаче искам шлиферченце за 200 лева'' ай сиктир
    трето, в тая тема на първо място е че много се лъже, а останалото е че хората, които наистина пръскат парите на мама и тати по дяволите пишат тука едва ли не за да се хвалят с това...и не, не мисля че едно 13-15 годишно момиче е нормално да дава чужди пари за свои изгъзици
    примерно miminko, уважавана от мен ЖЕНА, работеща, с деца и т.н. също съм чела из темите че дава пари за масажи, спа, маникюри, фризьори, дрехи и козметики и тнт , обаче тука е важен фактора работа и другия фактор общи сметки със съпруг, който също вкарва пари в семейството..а някакви си пикли, които утрешния ден и гъза сами няма да могат да избършат, камоли деца да гледат и на мъж да готвят, ми се правят на коя съм аз, с добрите родители...
    еми не, не завиждам, просто такива като тях ме дразнят..

както и наскоро чух мнение :''ако взимам заплата 1000 лева, от които 500 отиват за наем и сметки, другите 400 ще ги давам за парцали, пък 100 най-много ще ми трябват за храна, '' , което всяко НОРМАЛНО момиче го знае много добре, но точно такива мамини глезанки, така ще страдат после че...

както и да е ,откарах я в много друга посока, така че спирам да пиша в тая тема, вие си пишете по темата
    (извинете за спама)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на nymphadora
    Не харча много,а и нашите нямат по 300 лв на месец само за мен.

Декоративна козметика купувам на около 3 месеца.
    Обескосмявам се сама вкъщи с епилатор,или самобръсначка и се подстригвам 3 пъти в годината.
    Аеробиката ми е 8лв на месец,ако ходя редовно.
    Шампоаните+балсамите на месец ми излизат +/-8лв
    и дрешки ако си купя зависи какви са
    джобните ми за месец са ми 90 лв,но те са ми за ежедневни разходи

но на месец за мен харча по около 60 лв,но това включва и ако излизам някъде вечер

Супер фен Аватара на nymphadora
    а забравих и боята за коса на месец ми излиза 5 лв.

давам повече пари за сладки изкушения и пиене,отколкото за козметика и пак мога да кажа,че нищо повече не ми трябва.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Много увъртате! :P Кажете го просто!

И в тази криза не мога да повярвам от къде ги намирате тези пари?!?

Баща ми ми дава 100 лв. на месец. От тях 20 ми бяха за карта за градския транспорт. Но вече не съм ученичка. Около 15-20 за храна за домашния ми любимец ( гризач. Не казвам какъв). С останалите си плащам храната в у-ще ( максимум едно хранене 5-7 лв, защото съм по цял ден, но поне закусвах у нас). Купувам си и лещи. Едната е към 10-12 лв + разтвор за тях пак 10 лв поне. Това, че са 3 месечни, много ме улеснява.
    Използвам спирала, коректор, фдт или пудра( 6 месеца издържат, всеки ден нанасяне като редувам). Понякога молив, който седи в хладилника и няма нужда от смяна след 3 месеца, а чак след 6. Гланцовете все още седят- 4 месец А за проблемната ми кожа се доверявам само на био-продукти, защото се уверих, че много скъпи продукти не помагат. Билка е любимата ми марка + захарта и утайката от кафе, маските от хума и специална спирулина, коята ми оправя лицето, цинкова маз, киселото мляко, някой по-силен антибиотик.
    Маникюра и педикюра сама си ги правя, като ползвам втвърдител за меки нокти и се получава ефекта на френски маникюр. Любим ми е. Лаковете са в хладилника и обикновено мама ми ги използва. Имам много парфюми подарък и един отива за месец най-много.
    Ходя на кола-маска на триъгълника и вежди-15лв.( много е добра и работи вкъщи. Просто мечта).Другото с епилатора.
    Фризьор- само краищата и бретона-12-15 лв.
    Козметика за коса- само шампоан и кристали.
    За дрехите си имам точно изградена система какво да взимам: най-качественото без значение парите, защото веднъж ги давам, но издържа години при редовно носене. А когато са в повече имаш разнообразие и нужда от рядко пазаруване.( Това ме подсеща, че пораснах и доста ще се разсипя с зимните покупки ).

Тези суми не са буквални за всеки месец. А винаги си предвиждам нещата горе-долу и с времето започнаха да стават.

Вземах стипендия ( нищо, че е смешна ). + понякога помощ от мама. Както и любимата ми баба спестява дава някой лев, който отива в касата.
    Успявам и да си позволя ваканция навън на мой разноски Само за джобни ми помагат, ако съм отишла и на море през лятото.

И как успявам? Благодаря на родителите си за урока "Всеки си има каса" още, когато бях малка. Така, ако всеки месец си пъхате някъде парички или ресто, в една малка кутийка ще се учудите след време колко неща може да си позволите с добра стратегия с финансите.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Infinity
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Не съм се замисляла честно казано ..
    Грубо :
    - фризьор - 20/50лв. в зависимост от това дали трябва да си правя кичури / на два месеца ги подновявам тях /
    - козметик х2 месечно - 40лв.
    - маникюр - не ходя често, най-много два пъти месечно - 30лв.
    - за козметика давам доста пари, средно около 100лв. месечно.
    - дрехи - зависи от сезона , но да кажем средно около 150-200лв
    .. това се сещам в момента, но може и още да има
    Не се издържам сама , родителите ми го правят, но искам да уточня , че определено не влизам в графата " мамини глезанки " както може би някой би ме определил, защото помагам ужасно много в биснеза на семейството си и спокойно мога да кажа, че съм си заслужила всичко.
    To infinity and beyond.

Banned Мега фен
    съгласна съм с bloodyF ... не може родителите ти да не те лишават от нищо и накрая да искаш от тях още и още за някакви простотии... когато си изкарваш парите сам/сама си ги харчи за каквото искаш, но иначе не съм съгласна... както и да е .. сега по темата :
    не се гримирам ежедневно ..само за случай т.е. 1-2 пъти е месеца... купувам си гримове на 4-5 месеца... абе ако нещо не е свършило, но срока му на годност е минал си купувам друго, но иначе не...и то гримовете на мен са ми спирала,фдт. и гланц, но гланцове имам в излишък ... ноктите сама си ги рисувам (т.е за маникюр и педикюр пари не ми трябват) подстригвам си косата 2 пъти в годината и то само връхчетата...домашни маски за косата са ми ежемесечен разход.. т.е. бадемово масло и някакво друго там... всичко друго ми е домашно от баба ми... термозащитен спрей си купувам на 3-4 месеца г/д. ми стига, защото не си правя мн. мн. често косата с пресата..за лицето.. гарниер 3в1 на 3 месеца г/д. и още нещо за лице.. някакъв ексфолиант.. и някой лак ако си купя, но аз си купувам евтини, защото така или иначе ми засъхват бързо ... и при мен всеки месец различно... когато ми свършат нещата (грим и нещата, които ги купувам на 2-3 месеца) ми идва около 50лв. козметиката.. иначе около 20лв.... сиг. съм, че не е повече от 30 ... и да не ме нападнете, че не се поддържам и т.н. просто повечето неща използвам домашни.. примерно за черни точки сода за хляб + мед (перфектно ми е) ....домашна маска за коса,ноктите аз си ги правя,утайка от кафе използвам за тялото и т.н. ... това е от мен

Banned Мега фен
    ааа забравих.. и обезкосмяването навсякъде сама.. с кола маска и епилатор - нищо друго !

Леле... Почувствах се доста неловко след като прочетох някои мнения в темата...
    Изключително ми е неудобно да харча парите на родителите ми. На 19 години съм и не работя в момента, затова колкото и да ми е неприятно чакам на тях да ме спонсорират. Нищо лично, не се обиждайте, но за мен е ужасно много да се харчат по 100 и кусур лева на месец за поддръжка. Даже и това е много. Да, вярно е, че някои като имат възможност и не ги бърка колко харчат. Моите родители също ми дават достатъчно пари, но дори и да имам в повече, гледам да си ги спестя, а не да ги профукам при първа възможност. Всеки сам за себе си, но се замислете дали не можете да направите нещо повече с парите, които давате всеки месец за неща, които можете и сами да свършите.
    По темата - преди ходих на кола маска редовно, но от доста време насам реших да си спестя тези разходи и сама се обезкосмявам навсякъде. Веждите също сама си оформям. Маникюр и педикюр - пак сама.
    За косата, ходя на 2-3 месеца на фризьор, в зависимост от това колко ми е необходимо, но подстрижката ми е 10лв.
    Шампоани, балсами и т.н. пазарувам, когато ходим с нашите на МЕТРО или тем подобни, така че тях не плащам от собствения си джоб, все пак всички вкъщи ги ползваме.
    Използвам сравнително малко грим - само спирала, черен молив и сенки. А се е случвало и с един ФДТ да карам цяла година. Следователно изключително рядко си подновявам тези продукти. По-често си купувам лак, пяна за коса, кремове, защото бързо свършват. Някой друг лак от време на време за разнообразие. Напоследък си купувам повече аксесоари от рода на обеци и т.н., но от евтините. Купувам си само 1 парфюм, който ми е малко по-скъпичък (25лв), но пък дълго карам с него. Лосиони за тяло не ползвам, от време на време само малко бебешко олио. Продукти за лице имам, но бавно свършват, защото са по-големи опаковки.
    Дрехи купувам най-вече когато наистина ми трябва нещо ново. Гледам да не се отпускам постоянно да си купувам разни неща, въпреки че естествено от време на време си купувам някоя дрешка или обувки без особено да имам нужда от тях.

Общо взето гледам да спестявам от всичко. Като цяло си слагам около 20-30 лв на месец, защото повечето си работи ги ползвам с продължение на месеци. В тази цифра не слагам дрехи, защото както някои бяха писали - понякога цял месец нищо не си купувам, а понякога правя по-обстоен шопинг.
    Колкото до сметките за излизания, ядене, пиене и т.н. изобщо не ги включвам, защото всеки път е различно и много зависи от обстоятелствата.

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    На месец:
    - до 15-20 лв за дрехи (не си купувам всеки ден, а по няколко неща на сезон, понякога може и 80 лв да дам, но в следващите 3-4 месеца - нищо :d )
    - до 15 лв за козметични продукти
    - по 15 лв за храна в у-ще на седмица, като закусвам и обядвам там
    - по 2 лв за подстригване (веднъж на 4-5 месеца при семейна приятелка)

Гримове имам, не си слагам много често и затова са почти неизползвани.
    Веждите си оформям сама.
    Кола-маската си правя в домашни условия от дом. продукти.
    Лакове имам 3-4, не съм ги свършила, не ми и трябват други, маникюр си правя сама.
    Шампоан и душ-гел до този момент не съм изразходвала на 100 процента, все ги сменям, а у нас има поне 10
    Балсам и маска за коса имам в големи опаковки - стигат за повече от половин година.
    Парфюми също имам, повечето са подарък, пръскам се всеки ден, но не и лятото.
    Love is everything!

anonymous708973
    Guest
    LadyV1, като събереш всички пари, 100 лева ли ти излизат?

Дават ми по 35 на седмица, като дрехите и по-скъпата козметика (примерно спиралата) не си ги купувам сама. Това е 140 лв на месец, което са си бая пари, а аз нищо не успявам да спестя - всичко отива по кафета, заведения и прочее (дори на ходя на дискотека и не пуша). Фак. Колко съм широкопръста. Пък ти и ваканция си си позволила. Браво!

Какво като майката използва... еди-ква-си козметика? МАЙКАТА е над 30-годишна, това имате ли го предвид? И че същата тази майка, като е била на 16-17 години, едва ли е ползвала същото, което ползва щерка й сега.
    Освен това, дайте да не се лъжем, млади сме, имаме хубава кожа, нямаме нужда от кремчета по 45-50 лв. Майка ми хвана за първи път колагенов крем и изобщо по-скъпа козметика (Юсерин и Лиерак) на скромната възраст от 37-8 години. Това значи ли, че и аз трябва да използвам същата? Смешно е.

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Цитирай Първоначално написано от Lorein
    Леле... Почувствах се доста неловко след като прочетох някои мнения в темата...
    Изключително ми е неудобно да харча парите на родителите ми. На 19 години съм и не работя в момента, затова колкото и да ми е неприятно чакам на тях да ме спонсорират. Нищо лично, не се обиждайте, но за мен е ужасно много да се харчат по 100 и кусур лева на месец за поддръжка. Даже и това е много. Да, вярно е, че някои като имат възможност и не ги бърка колко харчат. Моите родители също ми дават достатъчно пари, но дори и да имам в повече, гледам да си ги спестя, а не да ги профукам при първа възможност.
    Същото. Аз съм на 17 и ми е изключително гузно да им искам пари за глупости. Маникюр, педикюр, боядисване - е, всичко това можете сами да си го направите вкъщи.
    На мен ми се дават 100 лева на месец и се оправям с тях.

Мега фен Аватара на PullMeCloser

Дават ми по 35 на седмица, като дрехите и по-скъпата козметика (примерно спиралата) не си ги купувам сама. Това е 140 лв на месец, което са си бая пари, а аз нищо не успявам да спестя - всичко отива по кафета, заведения и прочее (дори на ходя на дискотека и не пуша). Фак. Колко съм широкопръста. Пък ти и ваканция си си позволила. Браво!

Какво като майката използва... еди-ква-си козметика? МАЙКАТА е над 30-годишна, това имате ли го предвид? И че същата тази майка, като е била на 16-17 години, едва ли е ползвала същото, което ползва щерка й сега.
    Освен това, дайте да не се лъжем, млади сме, имаме хубава кожа, нямаме нужда от кремчета по 45-50 лв. Майка ми хвана за първи път колагенов крем и изобщо по-скъпа козметика (Юсерин и Лиерак) на скромната възраст от 37-8 години. Това значи ли, че и аз трябва да използвам същата? Смешно е.
    И аз съм ползвала козметика на Юсерин, следващия хидратиращ крем, който ще си купя е на Юсерин. Не виждам нещо лошо, при положение, че един крем ,който струва 30-35лв ме кара една година и повече. Крема е съвсем лекичък и страхотно хидратиращ.
    Иначе...
    Маникюр в последно време сама си правя, защото ноктите ми са ужас и ме е срам, пък и пари не ми се дават.
    Козметик- спрях да ходя, вече сама кола маска/епилатор в къщи, веждите- също.
    Козметика- тук... е много сложно. Започвам с бяла козметика. Кремовете за лице-имам няколко в момента, но само един (Виши) ползвам редовно, другите по-рядко ги слагам. Той сега е на свършване и ще го сменям с Юсерин. Измиващи гелове- сумата зависи от марката. Не всеки месец си купувам, не ги броя. Тоник пък не съм си купувала от отдавна, стигат ми за ужасно много време.Слънцезащитни продукти- стигат ми пак за много време, за едно цяло лято и повече. Лосиони за тяло си купувам всеки месец. Постоянно. Ужасно много са ми, слагам ги по 15лв на месец(в зависимост от количеството и цената, разбира се), душ-гелове- 20 на месец. Шампоани+балсами-20лв на месец, паста за зъби-10лв на месец Декоративна козметика- тук нещата ми ми свършват винаги различно- фон-дьо-тен до сега не съм изхабявала, спиралата я меням на 3-4 месеца. Коректора ми го сменям на...когато свърши, но този, с който съм в момента го имам от 10 месеца и имам за още. Не му е минал уж срока на годност, ама... Пудрата я сменам на 5-6 месеца. Очна линия на доста време сменям,5-6 месеца+, но аз не слагам всеки ден. Молив не съм изхабявала, но си купувам други. Та, ако всички тези неща не се налага да ги сменям в един месец, за разни глуповти като лаков за нокти, моливчета,спиралки и тн да са ми към 30лв на месец.
    Парфюми... за тях не мога да не харча. Ако си купя парфюм, ми отиват още 100 лв. Но не си купувам всеки месец.
    Дрехи-различно. Може и 50лв да дам, може и 500.
    Нямам 18. Ще кажа само, че на родителите ми пари за тези неща НЕ им искам. Всичко си купувам с джобните ми. Майка ми ми подарява парфюми често, както и част от козметиката ми(не съм й искала никога). Бабите и дядовците ми ми оставят пари всеки месец също. За 17 годишно момиче ми оставят достатъчно пари, с които да си купувам всичко, от което имам нужда. Със сигурност не всеки месец харча над 100лв за глупости, но има месеци, в които харча ужасно много.
    Everything changes, but beauty remains ...

Град
    А ти не четеш ли какво пише освен тези 100 лв?

"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

anonymous708973
    Guest
    Аз реших, че храната за гризача, кристалите за коса и другите щуротии се включват в тия 100 лева и гледах ей така

PullMeCloser, лично аз смятам, че лек и страшно хидратиращ е и кремът на Гарние, който струва 2-3 лв и че 20 лева за душгел е абсурдна сума, имайки предвид, че един Палмолив (или както там се пише) струва 4 лв и изкарва 4-членно семейство цял месец. Естествено, ако си купуваш от скъпите ароматизирани щуротии 20 лева са тамън. Но в това аз отново не виждам смисъл, тъй като ароматът им трае само в банята, а пък има безброй приятни лосиони за тяло на смешно ниски цени.
    Както и да е, това е изцяло мое мнение. Шапка ти свалям, че си купуваш всичко сама.

Град
    Аз реших, че храната за гризача, кристалите за коса и другите щуротии се включват в тия 100 лева и гледах ей така

Да, влизат, но не ми костват много. Това са неща, които ми изникнаха от скоро. Кристалите много време издържат, както казах повечето неща са за около 6 месеца. Не нанасям всеки ден и не по много и не съм маниачка на тема козметика. Само каквото ми трябва.
    А като примерно имаш някаква система и една постоянна сума изпитана от години не ми се отразява кой знае колко. Просто взимам и връщам. Отново си е същата и расте с годините. Все пак имам и други доходи от заработеното ми време, стипендии, награди от дадено събитие или помощ от мама и баба. Най-често сами ми дават. Но не приемам. Така се зароди идеята за моята спестовната каса, когато бях на 11-12 г. Всеки даден лев от тях, отива там. От малка имам респект към баща ми и ми е било неудобно да му искам пари, дори за учебниците в началото на годината. Но се радвам, че така се научих на самостоятелност и се оправям добре за сега.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си