.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 115
    Като цяло излизам към 50 лв. на родителите си месечно и то само защото ми дават джобни.

1. Вежди, кола маска, маникюр/педикюр, почистване на лице - с всичко това мама се справя, за което съм и много благодарна!
    2. За дрехи не харча! ( Не, че нямам дрехи, а просто гардеробът ми е пълен и си купувам рядко )
    3. Козметика: С майка ми ползваме едни и същи продукти :
    - Шампоан
    - Балсам
    - Душ гел
    - Паста за зъби
    - Четка ( не ползваме 1 )
    - Garnier 3 in 1 - веднъж на 2-3 месеца
    Цени не знам - мама пазарува
    4. На ден ми дават по 2лв. , а когато излизам - 5лв.
    5. Процедури - Единственото за което харча е фризьор - 7лв. на 2-3 месеца.

Та общо взето - това е!
    Mitko Lowe youu

Цитирай Първоначално написано от Colouring
    Малеее...лошо ми става като ви чета.
    На козметик не ходя:
    -веждите си оправям сама
    -за краката не ходя на козметик,ползвам си епилатор
    -лакирам се вкъщи-маникюр и педикюр
    -на спа процедури не ходя.. от време на време си правя някакви домашни маски просто.

Не си купувам всеки месец козметика.Шампоан сменям през 1-2 месеца,душ гелове и др неща за баня-пак така..От гримовете ползвам само спирала,очна линия,пудра много рядко и някой гланц най-много да си купя.Парфюми не харча излишно-и те ми стигат за дълго време.Пък и не пръскам много пари за тях... безсмислено ми е.
    За дрехи също не мога да кажа точно.Някой месец си купувам повече неща,зависи какво ми трябва.Но хайде да кажем,че си купувам по 1-2 парцалки средно.
    същата работа!!

Повече от фен Аватара на SunnyWinter
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от ColourMeBlind
    На козметик не ходя:
    -веждите си оправям сама
    -на спа процедури не ходя.. от време на време си правя някакви домашни маски просто.

Не си купувам всеки месец козметика.Шампоан сменям през 1-2 месеца,душ гелове и др неща за баня-пак така..От гримовете ползвам само спирала,очна линия,пудра много рядко и някой гланц най-много да си купя.Парфюми не харча излишно-и те ми стигат за дълго време.Пък и не пръскам много пари за тях... безсмислено ми е.
    За дрехи също не мога да кажа точно.Някой месец си купувам повече неща,зависи какво ми трябва.Но хайде да кажем,че си купувам по 1-2 парцалки средно.
    И аз съм по същия начин, само дето не ползвам пудра.
    Не знам защо, не мога да трая много грим по себе си.

Град
    Варна
    През учебно време - 20/30 лв. на седмица /с тези пари трябва да се прибера до вкъщи,защото ме карат на училище ,да закуся,да обядвам и много рядко да вечерям/.Ако ми дадат 20лв. ,5лв. са за автобус,и остават по 3лв. за храна на ден,ако ми дадат 30лв. ,5 за автобус,5лв.за храна на ден. Когато искам да си купя нещо гледам да спестя.Иначе аз не използвам много много грим...Гланц и понякога спирала...Взимам си на 2-3 месеца по 1 гланцче Дрехи си взимам според сезона,защото например имам повече зимни дрехи,отколкото летни .

През лятото
    - дават ми по 5-10лв. като ще излизам на мол,кафе,кино... /което е най-често по 2 пъти в седмицата/ .

На козметик ходя на около 3-4 месеца /20лв./
    На маникюр и педикюр не ходя.
    На фризьор ходя на около 2-3 месеца /15лв./
    На урок по математика ходя на седмицата веднъж/понякога два пъти/ - 15лв.

По груби сметки през учебно време-повече от 100лв.
    Лятото - около 60-70лв.
    МомИче !!!

http://vbox7.com/play:bde2d47776 - Луда лелка разказва как се прави бебе

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Аз реших, че храната за гризача, кристалите за коса и другите щуротии се включват в тия 100 лева и гледах ей така

PullMeCloser, лично аз смятам, че лек и страшно хидратиращ е и кремът на Гарние, който струва 2-3 лв и че 20 лева за душгел е абсурдна сума, имайки предвид, че един Палмолив (или както там се пише) струва 4 лв и изкарва 4-членно семейство цял месец. Естествено, ако си купуваш от скъпите ароматизирани щуротии 20 лева са тамън. Но в това аз отново не виждам смисъл, тъй като ароматът им трае само в банята, а пък има безброй приятни лосиони за тяло на смешно ниски цени.
    Както и да е, това е изцяло мое мнение. Шапка ти свалям, че си купуваш всичко сама.
    За кой крем става въпрос?
    Иначе за душ-геловете... аз с тези 20лв не си купувам един само, а примерно 2-3.
    А и аз като теб, от парите, които ми дават ( те хората явно разбират, че ми е неудобно да им искам пари и ми оставят достатъчно, за да могад а си купувам всичко) не успявам да спестя нищичко. Толкова ме е яд, че... Всичко общо-взето давам за излизане. За това харча най-много. Почти няма ден, в който да не изляза сега лятото.
    Everything changes, but beauty remains ...

Мега фен Аватара на Infinity
    Аз пък за себе си мога да кажа, че стига да имам възможността да си позволя нещо по-скъпо, винаги бих го предпочела пред евтиното, дори и ако приемем, че на пазара има сравнително голям избор на качествени и същевременно евтини продукти.
    Просто ... знам ли и аз, удоволствието да използваш нещо качествено и скъпо май не може да се сравни с това да използваш крем за лице от 10лв. Лично мнение , разбира се.
    И да , само да уточня, че съм на този принцип, защото сама изкарвам парите си и знам, че не са ми паднали отгоре, потрудила съм се доста, за да си позволя някои глезотийки и може би оттам идва тоя начин на мислене ..
    To infinity and beyond.

anonymous708973
    Guest
    Няма как да знам в какво се изразява помощта ти в семейните дела, затова и няма как да споря
    Не мисля, че заради едното удоволствие си струва да дадеш 20 лв отгоре, когато ефикасността на двата крема е еднаква.

PullMeCloser, използвам ето този хидратиращ крем. Идеален е. Купувам си все малки опаковки, въпреки че така излиза по-скъпо (2 и нещо на опаковчица е), защото съм решила, че в голямата влизат повече бактерии заради продължителната употреба. Клепам се с промишлени количества от тоя крем 2 пъти на ден (сутрин след измиването на лицето и вечер след почистването на грима), стига ми за месец и нещо, а и разликата е осезателна. Въпреки че УЖ съм с мазна кожа, тя ми опъва адски много след измиване. Нанасям крема и си пея

Голям фен Аватара на Ankh
    Сега не ми се занимава да правя изчисления, но гледам доста да се ограничавам и да си купувам най-нужните неща, за да не съм в тежест на нашите. Неудобно ми е да им харча парите, за разни изгъзици.
    Може би най-много се отпускам, когато става въпрос за бельо.
    Посещавам козметик за кола маска и от време на време за веждите (напоследък сама си ги оправям). Козметиката ми е на приемливи цени и така.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Аз пък за себе си мога да кажа, че стига да имам възможността да си позволя нещо по-скъпо, винаги бих го предпочела пред евтиното, дори и ако приемем, че на пазара има сравнително голям избор на качествени и същевременно евтини продукти.
    Просто ... знам ли и аз, удоволствието да използваш нещо качествено и скъпо май не може да се сравни с това да използваш крем за лице от 10лв. Лично мнение , разбира се.
    И да , само да уточня, че съм на този принцип, защото сама изкарвам парите си и знам, че не са ми паднали отгоре, потрудила съм се доста, за да си позволя някои глезотийки и може би оттам идва тоя начин на мислене ..
    Аз също предпочитам по-скъпи неща, честно да си кажа. Пък и според мен са и по-качествени. Специално кзометика и парфюми. Удоволствие ми е да си ги ползвам. Но пък не искам допълнително пари за това, де, харча си от парите, които те ми дават, сама си правя сметката какво купувам.

PinkPan7her, този крем н ти ли идва доста мазничък? Аз лично съм го имала, защото много м исе беше изсушила кожата и търсех по-мазно нещо и така жестоко ми я омазни... Имам и на Гарниер един розов, мирише на роза, не го знам какъв е. На Гарниер протсо изобщо не ми харесват , явно си е до кожа...А този розовия иначе го смесих с малко фон-дьо-тен току що и се намазах с него... исках да опитам, стои добре уж, съвсем минимално покрива, сега излизам и ще го видя след няколко часа как е.
    Иначе съм фен на кремовете на Виши, Юсерин и Ивостин... определено за сега няма да сменям марките.
    Everything changes, but beauty remains ...

Голям фен Аватара на slynchicety98
    Град
    Ямбол ;}
    Цитирай Първоначално написано от Colouring
    На козметик не ходя:
    -веждите си оправям сама

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Аз също предпочитам по-скъпи неща, честно да си кажа. Пък и според мен са и по-качествени. Специално кзометика и парфюми. Удоволствие ми е да си ги ползвам. Но пък не искам допълнително пари за това, де, харча си от парите, които те ми дават, сама си правя сметката какво купувам.

PinkPan7her, този крем н ти ли идва доста мазничък? Аз лично съм го имала, защото много м исе беше изсушила кожата и търсех по-мазно нещо и така жестоко ми я омазни... Имам и на Гарниер един розов, мирише на роза, не го знам какъв е. На Гарниер протсо изобщо не ми харесват , явно си е до кожа...А този розовия иначе го смесих с малко фон-дьо-тен току що и се намазах с него... исках да опитам, стои добре уж, съвсем минимално покрива, сега излизам и ще го видя след няколко часа как е.
    Иначе съм фен на кремовете на Виши, Юсерин и Ивостин... определено за сега няма да сменям марките.
    Обикновено го използвам след сапуна на Акне Аут, който пък изсушава доста. Нещата стават тамън.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Аз май съм доста скромна като цяло. Мога да сметна за 3 месеца разходите си.

Почистване на лице - 39 лв.
    Оформяне на вежди - 10 лв.
    Фон дьо тен - 20 лв.
    Спирала - 20 лв.
    Някое и друго червило /3/ - 10 лв.
    Лак - 3 лв.
    Мицеларна вода - 20 лв.
    Нещо друго, ако си харесам - 15 лв ги слагаме.
    Молив за очи - 3,50 лв.
    И стига толко. И това за 3 месеца. (даже фон дьо тена за поне 6)

140,5 По 40-50 лв на месец. Епа, перфе.
    Язе съм си натурално красива и не се нуждая от много гримове.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

anonymous708973
    Guest
    Eвала.

Колко много пари давате за козметици и тем подобни..
    Сакати ли сте та не можете сами?

Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..

kyon, има момичета, които не могат да правят тези неща. Имах една съученичка, която не можеше дори да си накъдри косата. За най - малкото ходеше на козметик или фризьор. Аз съм от оправните. Ти също, щом се чудиш. Който има пари да дава за такива неща - защо не, все пак си е и глезене и е приятно.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    За месец не мога да говоря със сигурност...Но може би за 2-3 месеца...

Ежемесечно:
    Индийски билки за коса и лице - 35 лв.
    Растителни масла - доста субективно, понякога едно масло ми илиза 20 лв. друг път 5-6 лв.
    Измиващ гел до 15 лв.
    Тоалетно мляко - до 15 лв.
    Маска за лице - 11 лв.
    Душ гел и лосион за тяло - до 15 лв. всяко.

На 2-3 месеца:
    Мицерална вода на 2-3 месеца - 23 лв.
    Ексфолиант за тяло - до 20 лв.
    Рол-они за кола маска - 20 лв.

и розова вода 2-3 пъти годишно - 16 лв.

Така че средно 2-3 месеца бялата козметика ми излиза 200 лв.

При декоративната козметика нещата стоят малко по-различно.
    Фон дьо тени - 120-150 лв. годишно (по-малко от 20 лв. за фдт не давам).
    Коректор - 12 лв. на 2-3 месеца.
    Очна линия - 10-12 лв. месечно.
    Спирала - до 30 лв. на 2-3 месеца.
    Руж - 20 лв. на 2-3 месеца.
    Пудра - 30 лв. пак на 2-3 месеца.

Сенки, гланцове и червила имам много и в различни цветове. Купувам още куп неща... Като цяло да кажем декоративната козметика ми е 80-100 лв. месечно.

По разни салони давам:
    За фризьор - 30 лв. на 3 месеца.
    Козметик - 30-40 лв. пак на 3-4 месеца.
    Педикюр - 20-25 лв. месечно.

ОБЩО за козметика и козметични услуги - 150 - 200 лв. на месец.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Оле,оле...

Нямам вашите разходи.

Дават ми по 100 лв на месец. Ходя на вежди и кола-маска на триъгълника.(12-15лв). Карта за градския транспорт-21,50. Всичко останало е към спестяванията ми. Като студентка имам много по-малко разходи от колкото когато бях ученичка. Не се гримирам. Ползвам само фдт, пудра, спирала и гланцове. Сменям ги на 3-4 месеца, най-много 6. Като фдт, спиралата да са ми 30 общо, а пудрата по 10 лв. Останалите работи са веднъж на не знам колко време, но не ме притесняват. Не съм маниачка. За дрехи пак има и не съм маниачка.
    Страст са ми книгите. Мога да дам трицифрена сума пари за такива. Обичам и екскурзиите. Сама си ги плащам. Ако имам нужда от помощ мама и тати помагат. Получавах и стипендия, така че съм си била доста добре.

Винаги си предвиждам нуждите и каквото искам. Просто спестявам и си правя добре сметките. От нищо не съм се лишила. Не пуша и не пия, ако има някакво значение
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Получавам по около 150лв месечно джобни.От декоративната козметика използвам фон дио тен(1 брой),пудра(1),червило(4),глан цове(3),спирала(3),коректор(2), сенки(1),молив за очи(3) и балсами за устни(4).От бялата козметика използвам крем за лице(3),крем за ръце(2),лосион за тяло(1) и слуцезащитен крем(1).Купувам си ги веднъж годишо-стигат ми за цяла година.Харча за тях около 200 лева.Кола маска и педикюр си правя сама.Веждите също си скубя сама.Дрехи си купувам 2 пъти годишно 200-300 лева.Парите,които ми останат ги спестявам.
    Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?

Супер фен Аватара на Shia
    6 до 13лв-Боя за коса
    до 3лв.-Нов лак за нокти
    7лв. оформяне на прическа при фризьор
    10лв. парфюм,ако е от Рефан.
    5лв. Лак за коса(стига ми за няколко месеца)

Към 30,40 лв. Какви са тия вашите 400,500 лв,я се стегнете..

Град
    Пловдив
    50 лв. оставям във фитнеса (грубо сметнато) и пътни към 10 лв .
    козметик веднъж в месеца оставям 25 лв. ... фризьор веднъж в месеца 10 лв,козметика-зависи от настроението на татко.За дрехи различно,има месеци в които не мога да си харесам нищо и съответно нищо не купувам (:

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от CupcakeMonster
    Към 30,40 лв. Какви са тия вашите 400,500 лв,я се стегнете..
    Е момичетата вкарват и дрехи, обувки, аксесоари, както и разходи за излизания по заведения в тези пари. То не всичко е само козметика.

Сега като се замислям обаче ако вкарам и другите разходи, ще стане ехеее. Като съм в чужбина само бензина ми излиза не по-малко от 100 евро месечно, а вечеря за двама не мърдат едни 40-50 евро. Ебаси финансовия колапс си е...

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    Честно да кажа, зависи с колко разполагам. Живея сама в чужбина, като до преди няколко месеца наште ме издържаха. Тогава съм давала около 15-20 евро на месец за душ гел, маски за коса, лакове, нищо специално. Лакирам се сама, оправям си космите сама, вежди, всичко. На фризчор ходя като съм в БГ, тука подстригване БЕЗ да ми измият и изсушат косата струва 40!!! евро минимум...

Сега се издържам сама и от първата си заплата похарчих около 200 евро за маникюр, козметика, масажи и дрешки. Много обичам бижута и джунджурийки и не минава месец без да си купя нещо Така че мога и 20 и 200 евро да похарча, зависи от ситуацията
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LetiCherry
    На фризчор ходя като съм в БГ, тука подстригване БЕЗ да ми измият и изсушат косата струва 40!!! евро минимум...
    Говорим на един език май . И аз се подстригвам само в БГ. Впрочем във Виена са ви много скъпи ресторантите никога човек не може да мине тънко...

Голям фен Аватара на Mirage3
    45 лв. на месец
    - Всеки ден за даскало ми дават по 3 лв, но аз харча по-малко и от 2 = 1.50 харча значи закръглено
    - В съботите, когато излизам понякога ми дават пари; допълват ми към тези, които имам = 5, 10, 20 лв. ( в зависимост дали ще си купувам нещо по-специално)
    Значи остава така - 30 лв. + 15 лв. средно понякога
    Хехе, чувствам се специална.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си