- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Колко ви е "издръжката"?
На мен ми дават 80 лв. месечно(или 4 лв. за всеки учебен ден) които трябва да ми стигнат за всичко - закуска(или обяд, зависи от смяната) в училище, козметика, дрехи, абе изобщо всичко. Общо взето всичко давам за храна и дори пак не ми стигат( за храната. Изчислих, че дори и по 10 да ми дават на ден, пак няма да ми стигат, защото ще свикна да ги харча за по - скъпи неща .. ) . В момента джобните са и много малко и протестирам, ама няма какво да се прави.. в семейна криза сме. ААаа, да за събота и неделя, молове, кино и други глупости не ми дават отделно пари (или поне рядко). Само ако ходя до провинцията (за събота и неделя) ми дават още 20, които включват и пътя- 10лв.
ПС: Не ме разбирайте погрешно, като цяло ако се лиша от 1 чипс, 1 Активия, МКД и други нездравословни и скъпи (не говоря за Активията, тя е само скъпа) глупости мога да си събера пари, така че да ми стигат . Имам си сравнително добра козметика, качествени дрехи (еми не са най - качествените- масово използваните марки по моловете). За шампоани и балсами, пасти за зъби и сапуни не харча ..Е, купувам си и мой, за когато пътувам нанякъде, (2 пъти годишно) ама общо взето използвам нещата които всички използваме вкъщи.. (С майка ми не ползваме едни и същи кремове и гримове). Ежедневно използвам само крем за лице, молив, спирала и коректор, които ми стигат за г/д 6 месеца, а може дори и за година(не говоря за крема за лице). Рядко фон-дъо-тен и сенки, които ми стигат за 1-2 години, а големите палитри сенки дори 3Ежедневно си почиствам лицето с почистващ лосион, тоник и хидратиращ крем, както и с мокри кърпички и спирт. Тези неща си ги купувам на 2-3 месеца ( като свършат), както и крем Здраве, Парфюм, течен балсам за коса, лак за коса, лосион за тяло, крем за ръце и нещо против изпотяване. Лакирам си се вкъщи, правя си някакви домашни маски от време на време (една хума е 60 стотинки
) НЕ знам как ми стигат парите за всичко
Но смятайте колко съм пестелива и не се лишавам от нищо (най- вече от нездравословна храна )
Приемам поздравления ( а може и подигравки да чуя от някого, но ще ги приема с усмивка) :P
Не можеш да изтриеш човек от мислите си, когато сърцето ти не го пуска ..!!
Значи дават ми 3 лв на ден в училище - 60 лв грубо сметнато на месец. Аз от тях използвам много голяма част за мои си разходи, понеже не харча особено в училище... Което ще рече, че дори когато съм си купила някоя дрешка + събота и неделя или излизане в София (което не си е малко ;д ) или на село ми стигат 10-15 лв за двата дни (кафета, нещо за ядене и напиване две вечери) 120-130 лв ме оправят идеално. Аз козметика много рядко купувам, така че не отделям някаква голяма сума за нея...Е вече ако искам да си купя нещо от рода на обувки/анцунг/яке ... бъркам малко по-дълбоко в джоба на мама и тате, но по природа съм си икономичен пакет
много спестявам и мразя да им искам пари, защото за разлика от повечето ми набори съм изкарвала и сама и знам с какъв труд се печелят
![]()
Интересно е също така,че когато се къпеш всеки ден,космите изникват много по-бързо.Първоначално написано от mynichka
Нямам определена издръжка към нищо. Изпращат ми пари за месеца и аз си разпредем за храна,козметика,дрехи,и др.. за всичко
R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'
Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD![]()
-> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)
Толкова много пари само за КОЗМЕТИКА И ПРОЦЕДУРИ? Къде 300 лв и нагоре...![]()
На месец парите ми са 120 лв / 30 лв на седмица..
и това е за ВСИЧКО .. само тока и водата дето не си плащам с тях ...
( живея сама )
Всекидневни разходи /храна, закуски в даскало/, козметика (рядко купувам), сметката за телефон също влиза в тях.., автобуси и таксита (рядко), фризьор (всичко друго - сама вкъщи), интернет...
За дрехи си спестявам, или 20-те лв стипендия, която вземам.. рядко може да ми дадат +50 лв примерно за 2 дрешки
На козметик не ходя...
- Веждите си оправям сама.
- За краката не ходя на козметик,ползвам си епилатор.
- Лакирам се вкъщи - маникюр и педикюр
Не всеки месец харча много, но понякога се случва да похарчя доста...Зависи от това с какви пари разполагам.
За лакове за нокти давам около 5лв. на 4-5 месеца. Кремове, душ гелове, гримове и такива неща ми стигат за около 1-2 месеца. За училище на месец ми трябват около 60лв. Около 100-150лв. ме оправят за цял месец...
![]()
Момиче съм! xD
Който никога не е преживявал истинската мъка,не е способен да усети истинското щастие.
Уча се от всеки, но не подражавам на никой!
На козметик ходя 2 пъти месечно - по 5лв (общо са ми 10лв)
За козметика- мама взима шампоан,балсам,паста за зъби,рол-он и сапун , а отделно аз си взимам гланц,спирала,коректор,лак за коса, термозащитен спрей,някое кремче и нещо друго ако си харесам.Тези неща си ги ползвам докато не се свършат или им изтече срока на годност,а вкъщи имам толкова козметика,че не е истина![]()
Купувам всякакви глупости... трябва да се спра вече
(за тези неща никакви пари не искам на наще,ако искам да си купя нещо спестявам)
За дрехи/обувки на месец към 30-40 лв , но зависи от сеэона и от какво имам нужда
За у-ще ми дават 2-3лв , ако излизам някъде (из центъра,на кафе,кино и др.) по 5-7-10 лв, попринцип нямам ограничения , питат ме от колко имам нужда и ми дават (е не ми дават 20 лв за закуска)
Някъде към 120-130лв месечно излиза всичко (лелее чак сега се замислям колко харча)
ПС: на фризьор ходя веднъж на 2-3 месеца 10лв![]()
???Първоначално написано от koshtramba
![]()
Сигурно ходи за почистване на вежди,5 лв за лицето е невъзможно![]()
.
80 лв на месец, в които ми влизат:
-телефона
-всички козметики
-коламаска на триъгълника
-излизания дискотеки и пари за даскало, а и за подаръци за рд
Добре, че имам стипендия и заработвам отвреме навреме
ДаммПървоначално написано от strawberry88
![]()