Момичета не експериментирайте с веждите си !!! Веждите трябва да отговарят на лицето ви аз лично първият път се опитах сама (бях на около 12) ама после ме беше срам да изляза затова се посъветвах с козметик и съм много доволна
Ето ви няколко тикове за перфектни вежди (информацияа е от лейди зон. бг)
* Скубането трябва да става вечер, за да може зачервяванията (ако има такива) да изчезнат до сутринта.

* Премахвайте косъмчетата под веждата, така че да се оформи мека линия. Никога не скубете косми над нея.

* Избягвайте прекаленото скубане – тънките вежди вече не са на мода. По-добре е да останат няколко непочистени косъмчета, отколкото да развалите цялостната линия.

* За да боли по-малко – леко повдигнете кожата и винаги отскубвайте в посока на растежа на косъма. Отпускайте кожата периодично, за да проверявате какъв е резултатът.

* Ако след операцията кожата е зачервена, намажете с крем за лице или специален за околоочния контур.

* Ако сте от дамите, на които въпреки грижите и усилията, веждите са рехави, то спокойно можете да ги подсилите с молив, предназначен за вежди.

* Буйните и дълги косъмчета можете да скъсите с ножичка, но внимателно, като предварително ги срешете нагоре, с помощта на четка, която обикновена присъства на капачетата на моливите за вежди. Така ще получите по-добра представа колко точно трябва да отрежете.

* Трик за буйни и непослушни вежди: срешете с четката, след което фиксирайте с лак за коса. Така те ще останат във формата, която желаете.

* Трик за меки вежди: за да ви е по-лесно да режете косъмчетата и те да бъдат по-меки и покорни, намокрете хавлиена кърпа с топла вода. Поставете я на веждите за около 5 минути.

Грижите и поддръжката на веждите трябва да стават регулярно – поне веднъж в седмицата или на 4-5 дена.