- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Проблеми с цикъла - подранява редовно
Привет на всички. По принцип цикъла ми е редовен 28 дни, но юни месец ми подрани с 2 дни, юли с 3 дни, а този месец с цяла седмица, което вече започва да ме притеснява. Допълнително си утежних ситуацията като този месец изпих 2 ампули витамин Ц и 2 ампули витамин К , по време на цикъла, за намаляване на течението и скъсяването му ( имах си причини да го направя въпреки, че знам следващият месец какви последици ще има ).
Другият проблем е, че напоследък доста често ходя до тоалетната ( верно, че пия бая течности и понякога кафе, но започвам да се притеснявам ), сутрин като стана ми се гади и ми се вие свят, имах и един случай да повърна дори. Освен това ме боли и глава, а и гастрита се обажда. Не знам дали това със световъртежа и главоболието се дължи на ниското ми кръвно налягане ( по принцип ми е такова ), но всичките тея симптоми на куп ме навеждат на мисълта да не съм бременна не дай си боже ( ползвахме презервативи и съм 98% сигурна, че не е имало скъсан, а и бях в менструация ). Ще се радвам ако и ThisIsMe си изкаже мнението, изглежда ми доста ерудирана в тази област на здравните проблеми.
ThisIsMe няма как да те прегледа през компютъра, дори да е лекар/ка..
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Наясно съм с товаПросто бих се радвала ако и тя се изкаже
Ще помоля да не се спами, темата ми е сериозна![]()
аз бих казала да идеш на гинеколог ако се притесняваш
знам,че не е полезен отговор и е близко до ума,но мисля че е най-доброто,което може да направиш
Тест за бременност?
Или всичко или нищо .
Мога след една седмица чак. Нали имаше едно правило да се чака 14 дни и затова.
Колко време ти е МЦ? Водиш ли си календарче? Ако да- кажи продължителност на най-дългия и на най-късия.
Някакви други здравословни проблеми да имаш- окосмяване/акне/мазна кожа/проблеми с теглото? Ендокринни нарушения да имаш? Ноктите ти чупял ти ли? Диария/запек имаш ли? А косопад?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
28 дни течението продължава 7 дниПървоначално написано от kalpazanka
НеПреди водех ама ....
Други здравословни проблеми нямам.
Ендокринни нарушения - не
Ноктите ти чупял ти ли? - рядко
Диария - не; запек - не
Косопад - не
Ми 28 е златната среда. Явно има фактори, които ти го изместват към 25-26 дни.
Аз си помислих да не би назад по календарчетата да имаш още подранявания и заради това да се тревожиш.![]()
Смятай опасните дни и се пази- презерватив+свършване отвън.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Дано не съм закъсняла много.Щом сте използвали презерватив и той не се е скъсал,изключваме възможността да си бременна,така че спокойно!
Не може винаги да ти идва,като по часовник(дори и да имаш менструация от повече от 2 години).Поради това,че лятото се приемат повече течности ,е нормално по-честото уриниране.
Това сутрешно гадене мисля,че се дължи на друго.
Като казваш,че имаш хипотония,вземи мерки!
Повече движение,разходки,шоколад, фикасен е и чаят от женшен,препоръчван точно на хора,страдащи от ниско кръвно налягане.
Мерси за отговора. Поне да знам, че няма нужда да давам пари и за тестове за бременност.
Описваш приемливо,Първоначално написано от DragonLady
забравила си да споменеш ВЪЗРАСТ, КИЛОГРАМИ, ДОЗИ!
след това "забравяне" написаните под поста ти мнения имат чисто "съчувствен" характер. Дори и за удивление - тези на Колегата "kalpazanka". Не е характерно такова недоглегждане....и точно заради пропуските нека огледаме безстрастно случая....странейки от моментната ми емоция дефинираща се като гняв!
ТОЧНО така!Първоначално написано от kalpazanka
Това бих питал и аз, но бих започнал с ВЪЗРАСТ, ТЕГЛО И ДОЗИ на упоменатите приеми?
Хайде да не намъквам всичко литерно: по същество пациента е с ясен пол, НЕясна възраст, НЕясни килограми, приемал е НЕясно количество фармако активни вещества, ЗНАЕМ пола на пациента и неговата версия гравитираща около "страх от бременност" .
Правилата сама знаеш (когато не са известни точните количества приемано в/во се пресмята в/у максимума).
И се очертава една любопитна картина: "абе нищо ти няма щото нищо ти няма" - незащитима с нищо обективно теза.
На тази пикла и ИМА нещо и още как: самото поменаване на произволен прием на "С+К" е не симптоматично, ами очевадно!
=> част от оплакванията имат обективна база, други - не, но не забравяй логото на един литературен герой - д-р Хаус "пациентите ВИНАГИ лъжат", което пък и дори твоите Родители са имали повод да докажат пред теб.
Следваме нишката: на стандартните въпроси следва все стнадартно "охи" =не.
Чест и почитания Госпожо (предполагам сте Жена),Първоначално написано от ThisIsMe
но написаното от Вас е тотална ГЛУПОСТ и пълно безумие!
до Авторката на темата: Моме, ТЕСТ ЗА БРЕМЕНОСТ!!!! и
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВТОРИ ТЕСТ ЗА БРЕМЕНОСТ след прозоречният период"!!!
batkodoki не та знам какъв си и що дириш тука, но с какво право спамиш в темата ми и ме обиждаш? Нещо за голяма работа се имаш или какво?
при съмнения - нормално би било да се пробваш да идентифициращ логовете ми като валидни!Първоначално написано от DragonLady
че Ти нямаш допир до академичната общност - не е мой проблем!
че те води простотията и глупостта ти - е твой проблем!
Което пък плавно доказва твърденията ми!!!!
batkodoki смешен си,а и НЕ КАЗА НИЩО ПОЛЕЗНО,КАКТО ВИНАГИ.умираш си от яд,че не изтъкнаха теб ,нали?.Стига си се правил на бог,мненията ти изглеждат вулгарни,надменни и с доза завист.
Авторке,не си бременна.Вероятно се кaсае до друг проблем.
batkodoki, приемам забележката.
Благодаря.
опита за "измъкваНЕ" няма как да се получи!Първоначално написано от ThisIsMe
по същество:
1/ пиклата има друг, много по сериозен проблем, пряко касаещ фертилните И способности;
2/ няма такова нещо като "успешна контрaцепция" - хеле пук глаголено от случайни маниачки!
Никаква пикла не съм ти ве Ало. За къф се мислиш а? За велик ли? Ами не не си! Поредният надут пуяк избиващ комплексите си в интернет! Аман от такива като тебе....
пс По темата днес говорих с личната си лекарка и тя ми каза, че няма повод за притеснение.
малката невзрачна "пуйка" е всущност тази, която плаща за да прихване някой заблуден осеменител с голяма пишка!Първоначално написано от DragonLady
иначе нямаше защо да се помпиш с ампули Фитонадион +Аскорбинова киселина, всичко това с идеята да си годна да те те пори момчешки Пенис вагинално в стремително точно време.
Глупавото е, че ще плащаш дълги години след това. Най-тъпото, е, че изобщо не разбираш за какво иде реч...
за мен темата е приключена!