Такаамм.. имам една приятелка, която е прекалено мълчалива и понеже излизаме заедно някой път се случва да сме само 2те навън и е много скучно. Проблема е в това, че тя не говори.. винаги аз говоря, тя никога няма какво да ми каже (а и попринцип не е такъв човек когато и се случи нещо да го разказва), аз дори и да тръгна да и казвам нещо тя винаги ми отговаря с едно ''да'', ''така е'' и тва е ! Имам чувството, че нищо не я интересува, защото никога няма мнение (или поне не го изказва) по даден въпрос. Аз ако не започна разговор тя никога няма да ме заговори, да ме пита за нещо.. случвало се е и аз така от инат да мълча да видя дали тя ще се сети да ме заговори, нарочно и давам думата оставям я да видя до кога ще мълчи ии какво да ви кажа.. случвало се е да си мълчиме така по 1-2 часа .. защото аз ако не започна да говоря тя ще си мълчи така, на нея не и пречи на мен ми е омръзнало винаги аз да говоря, а от нея никакво внимание, интерес не знам.. за момчета пък абсурд да заговориме .. това като, че ли изобщо не я интересува.. аз ако не подхвана темата, тя никога няма да заговори .. никога няма да ме пита нещо свързано с момче ;х. Тя до сега с момчета не се е занимавала .. така да се изразя смисъл гадже не си е имала ии може би заради това да няма никакво мнение по някакъв въпрос за момчета и да не се интересува от това нямам представа ..
Искам по някакъв начин да и помогна да стане по разговорлива, защото дори когато сме повече хора от нейна страна отново няма никаква активност.. седи, наблюдава и мълчи доста отегчително.. не знам дайте ми някакви съвети как да я накарам да говори.. знам, че просто тя си е такава, но трябва да има някакъв начин.. не знам как да подходя и за какво да и говоря като тя никакво мнение не изразява по какъвто и да е въпрос ...
P.S. - Не искам да ме разбирате погрешно.. не казвам всичко това с лоши чувства, защото тя ми е приятелка въпреки всичко .. и затова искам да и помогна .. за нея също мисля, че ще е по-добре да стане повече приказлива и по-малко мълчалива (на 17 е )