- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Една прощална и от мен.
Точно защото те познавам, пиша мнението си по този начин. Това не е първото ти такова мнение, а и съм забелязала че мислиш много полярно и ограничено. Едва ли не си на мнение, че форумът пречи на хората да са "готини". Но това изобщо не е така, защото това че има нърдове без социален живот, не значи, че абсолютно всички посещаващи форумите са такива. Както и като цяло да спреш форума, не значи че в живота ще станеш супер успял, социален, "готин" и т.н.Първоначално написано от Mooo6no
Като цяло това деление на "готини" и "неготини" е доста детинско, не мислиш ли? И ограничено, разбира се, както и доста незряло. За мен е и знак на ниско самочувствие, защото на един наистина готин пич не му пука към коя графа спада - той просто си живее живота и не изпитва нужда да категоризира, да обобщава, да дели хората, за да попадне в мечтаната "графа".
Да не говорим че твоята гледна точка си е твоя гледна точка, и тя в никакъв случай не е меродавна.
Да заявяваш толкова убедено от кое има смисъл и от кое не, е доста надуто. Ти не си последната инстанция, все пак. Никой от нас не е. Всеки човек намира смисъл в различни неща. На теб може да ти се струва тъпо и безсмислено (и "неготино", хах) да слушаш реге по цял ден и да мислиш над зелени теми докато си под влиянието на зелени в-ва, а на някои това да им харесва и да намират наслада, съответно и смисъл в него. Не си човекът, който да поставя оценки какво е готино да се прави и какво не.
Аз например намирам някакъв смисъл да пиша в тийнфоруми, и ако мога - да помагам с нещо. Някои хора може да ми се изсмеят. Аз пък не намирам смисъл в безцелното съществуване, но доста хора живеят по този начин и много им харесва, защото не са ангажирани с нищо и им харесва да са "вятърничави". Всеки си има някаква своя гледна точка и някакъв свой критерий за "готино" и "неготино".
Нелепо е който и да е от нас да твърди, че неговият начин на живот е най-смисленият, най-правилният и т.н. Казвам го във връзка с убеденото ти мнение, че няма смисъл от тийнфоруми, че готините хора не посещавали тийнфоруми и т.н. Извинявай, ама мислиш по калъп. И това че за теб нещо е готино, не значи че за всички останали е и че това е самата истина, която всички трябва да следват.
И така може да се говори по всяка тема. В крайна сметка твоята истина си е твоята истина и никой няма право да ти я оспорва. Чуждата истина е съвсем друго нещо. Когато започнем да налагаме обаче истините си, тогава става лошо [: И определено не е правилно да го правим.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride