Такаа.. в главата ми е пълна бъркотия,затова се реших да пиша тук,та поне някой може да ми даде някаква идея/мнение/съвет-на всичко съм доволна.
Става дума за кандидатстване.Ще съм 11 клас,а нямам никаква представа какво ще уча.В главата ми са минали толкова специалности и никъде не мога да се спра.Времето си тече,а аз не знам какво ще правя.От тази година сериозно трябва да се подготвям,а дори не знам каква матура ще държа.
Искам специалност,която да ми осигури бъдеще.Разбира се,да е доходна и да има реализация след това.
Първо се спрях на някоя математическа специалност.Мога да кажа,че математиката ми е приятна и ако се стегна съм почти сигурна,че ще се справя.Но няма специалност,която да ме привлича.Най-много един икономист.А в моменти икономистите са супер много и то без работа.
Нашите напират за право,но никога не съм била добра в историята.А и не се виждам да работя това.Разбира се,те никога няма да ми го наложат,просто си казват мнението..
Като малка все мечтаех да се занимавам с журналистика,но в тази сфера изобщо не съм запозната-къде е хубаво да се кандидатства,с какво трябва да се подготваш,можеш ли да се реализираш след това?!
И така още 233490 варианта,които просто ме объркват все повече и повече.
От вас не знам точно какво искам.. може би да ми разясните за журналистиката и според вас с коя специалност можеш да се реализираш в живота.