Първо и най-важно - недей да мислиш за самоубийство.Да,животът ти е тежък,но не винаги ще е така.Бъди благодарен за това,което имаш-покрив над главата си,прекрасен човек,който е направил всичко по силите си,за да ти даде нужното с мизерната си пенсия.Не се оплаквай,че нямаш лаптоп,а мисли как ще издържиш днес и утре.Просто помисли,че е страшно егоистично да искаш такова нещо в тежък момент като този.Откъде баба ти ще събере толкова пари?Какво първо да прави жената-да те храни,облича или да мисли какъв подарък да ти вземе за рожденния ден?Освен това в момента нали си имаш компютър,защо искаш лаптоп?Гъзария?И аз нямам,но не се оплаквам,защото знам,че не съм умряла за него.Не всички могат да се похвалят с луксозен и щастлив живот.Твоят е тежък,но не си мисли,че само ти на целия свят си в такова положение.
Нямал си приятелка?!Момче,ти си на 14-имаш още мнооооооооого време за такива неща.В това отношение няма за какво да се оплакваш.Малък си още,има време за всичко.
Аз те съветвам да спреш пиенето и пушенето,защото така доникъде няма да стигнеш.Най-много да станеш алкохолик като майка си.Спирай ги тия работи и вместо другия път да си купиш една кутия цигари-прибери парите някъде,пък след известно време ги извади и си купи нещо,от което имаш нужда,без да чакаш баба ти да ти даде пари.