Деца ,деца. Съжалявам че ще ви говоря по този начин ,тъй като съм убеден ,че е вероятно някои от вас да са ми много над познанията и мирогледа ,НО ...

Пропускате няколко много съществени неща и ограничавате мисленето си.

Веднъж да съм съгласен с Патриота, псевдотолерантността е също толкова вредна, колкото и дискриминацията. Няма да се обосновавам надълго, всички виждаме как мултикултурния, свръхтолерантен модел на Европа всеки ден все повече се доказва като провал.
И аз съм съгласен с него. Спор няма ,че проявата на изборна толерантност към една група ,за сметка на друга ,е грешка.
Замислете се обаче откъде произтича всичко това.
Първо ,на хората им се набиват определени ценности и обществени норми ,следването на които е задължение на тези ,които представляват народа. И като такива ,те са длъжни да управляват спрямо тези идеали.
Дискриминацията се смята за нещо лошо ,тъй като историята не веднъж е доказвала ,че насилието и разделението не водят до нищо добро. Насаждането на омраза не е пътят ,и всяко правителство прави всичко възможно да избегне подобни крайни убеждения. В това число и привилегии за дадената 'репресирана' прослойка ,както и наказания за 'агресорите'. Пример за това е изкореняването на расизма в САЩ.

Другото ,което е. Вметнах за морала ,който се насажда - хората ,дали от несигурност за собственото си благополучие или страх самите те да не попаднат 'на мушка' ,защитават мира и спокойствието и гласуват 'За' равенството и 'против' демаркирането на населението по дадени признаци. Втората световна война и Желязната завеса казват 'Здрасти' от недалечното минало.
Съвсем нормално е всяко правителство да отбягва крайно десните ,сиреч националистически възгледи. Ксенофобията и расизмът не се приемат за нещо нормално по белия свят. Поне не официално ,макар всеки да си има определени предпочитания. Хората преглъщат различията си в името на общото благо. Толкова е просто.

Това ,съвсем естествено, води и до опити да се приобщи ,вместо да се отлъчи въпросната група. А за да стане това ,наложително е правителствата да положат усилие да я представят в съответната светлина и да 'научат' хората да са 'толерантни'.

Още нещо - цялата тази 'толерантност' и приемане на чуждото се превърнаха в еталон за добра политика ,пак вследствие на случилото се преди '45 година. Тази работа с даването на убежище и привилегии е просто за реклама - ако аз бях политик в държава ,различна от Б-я ,и аз щях да направя същото. Това представя човека в светлината на хуманитарно настроен ,загрижен за благополучието на дори най-ощетените. Бих се обзаложил ,че нито един политик пет пари не дава за когото и да било ,и че целият цирк е за избирателите. Пак се повтарям - хората не са равни ,и за да стигнат до подобни постове ,тези личности отдавна са го осъзнали.

А вие ,мили мои ,колкото и да се палите и да 'обсъждате' политиката и това какви решения взимат лидерите на великите сили ,факт ще остане това ,че "властта на народа" е просто цирк. И ако не сме се избили след 100 години ,най-вероятно ще сме се върнали към едноличната власт на монарха ,тъй като това глобално затъпяване май води единствено натам.
Преди 200 години наистина е имало демокрация. На едно единствено място на света - САЩ. Някога ...

Та ,да ... отворете си очите и вземете осъзнайте ,че дразнейки се на подобни решения и хулейки ,единствено подпомагате тяхното реализиране. Пример е циганизацията на България ,за която еднолична отговорност има г-н Волен Сидеров ,който с безбройните си расистки изказвания предизвика интереса на Европа. В момента "ромите" (знаете откъде идва тази дума ,нали ?) се ползват с определени привилегии ,макар да не ги заслужават ,просто за да могат да продължат да живеят и да имат ,макар и минимален ,шанс да излязат от помията.

Всяко действие си има последствия. Този Евролиберализъм също е следствие ,и също ще има последствия. Вече всички знаем какви ще са.

//

Това май ми е първият пост ,в който не целя да започна спор или да се подиграя на някого ,така че ако някой наистина има намерение да коментира - нека го направим в адекватния тон ,моля.