- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Увеличение на ръста.
Чувал съм че "Като висиш от лоста, се издължаваш", вярно ли е това твърдение? Аз съм на 16 и съм висок около 1.75-180, ще мога ли да стигна около 2 метра, при положение че родителите ми са по-ниски от мен?
Мда, почвай стрийфитнес и плуване и бъди изрод.
Ок, то аз съм почнал вече! Въпросът е наистина ли го има това издължаване от лостовете (и при просто висене ли е или набирания)?
Няма такова нещо, колкото ти е писано. (Стига да не ти налеят една кофа соматотропин ^^ )
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Това как да го разбирам - всичко зависи от гена, и колкото и да тренирам стрийтфитнес и баскетбол нищо няма да стане или точно обратното - напълно реално ще се издължа от това?Първоначално написано от Chacho
Разбирай, че си опира до ген. Упражненията, сънят и някои други фактори подобряват секрецията на хормон на растежа. Надали обаче ще можеш с просто око да видиш резултатите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами баскетболистите, които тренират от много време и са много високи? Да не би да ги подбират? Иии един приятел ми разправя за "хормон на растежа", че от него съм щял да стана по-висок. Но на мен ми звучи вредно, или?Първоначално написано от Chacho
Вредно си е. Дават го на баскетболисти и волейболисти, за да увеличат ръста си. Не ти го препоръчвам.![]()
Не ти трябва, няма да ти се харесат страничните ефекти.
А баскетболистите са високи, защото ръстът е предимство и се отсяват високите. Това не значи, че няма ниски баскетболисти, въпреки големия си стаж.
И все пак мисля да се занимавам с баскетбол и стрийтфитнес - ако има добри резултати - супер!
Хормона на растежа се нарича Соматотропин. Секретира се в предния дял на хипофизната жлеза. Може да се подпомогне секрецията му чрез баскетбол,волейбол и тем подобни спортове.
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
Първоначално написано от maksimal
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може да прозвуча банален но всичко си е ген. Неможе едно джудже което е 1 метър да се запише на баскетбол и да стане 2 метра. Баскетбола ще ти помогне ама много малко 2-3 сантиметра.... Всички баскетболисти са високи защото те са си високи от малки а не защото тренират баскетбол.
А докога се расте на височина?
Зависи пак до генНе се шашкай,НИЩО не може да направиш
![]()
Добре, а какви са тези упражнения и други фактори?Първоначално написано от Chacho
2 метра![]()
ти сериозно ли?
Та ти ше станеш по-висок от Майкъл Джордан
![]()
![]()
Цигарите са вредни , понякога водят до смърт , тя и любовта понякога води до същото - да я забраним ли ?![]()
Като се събудя, свят ми се вие. Като стана бира ми се пие.
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Упражнения, не точно определени. А под други фактори имам в предвид физиологични.Първоначално написано от Ggbro94
Дали ше дръпнеш 1-2 см повече, какво толкова те вълнува?
Всеки расте до когато му е писано, но ~20 години е нормално да спреш. Зависи какъв пубертет караш.
Добре де... моя ръст е 177,5 , на 14 години съм, това нормално ли е ?
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш. За да има нови срещи, първо трябва да има сбогуване. А щом сте приятели, непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота. " Ричард Бах " Илюзии "
Приятел ти на интересен ли се правиш на 14 години колко трябва да си висок?! 2метра ,хубаво ама като станеш на 20 колко още трябва да порастнеш..![]()
Не ;(Първоначално написано от MoD3RatoR
При нас мъжете до 25 годишна възраст като най-бързо се расте в рамките на пубертета до 18 годишна възраст. След това ще порастнеш с малко през тези 7 години сигурно с около максимум 3-4 см. или 5 максимум...Първоначално написано от Ggbro94
Ама ти за годините си си страшно добре. Аз, ако на твойте години съм толкова висок ще почерпя бе момче.Защо искаш да надхвърлиш 1,80? Според мен това е идеалният ръст за човек.
Абе над 1.80 хич не е лошо![]()
Мойте по-значителни промени да ги наречем започнаха след 14 годишна възраст. Сега съм на 16! Това означава ли че имам късен пубертет?