- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо Бог създава хората, земята?
Защото вече има ОТО, който се очертава да е напълно вярна.Първоначално написано от TheMightyNadenica
1во Аинщайн е формулирал ОТО през 1915 година (вече 94 години откакто съществува) и абсолютно никой не я е опровергал.
Гравитона, е хипотетичен бозон, няма никакви доказателства за съществуването му.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Значи и ти не знаеш какво пишеш! Противоречиш си с някой от постовете ти по-отгоре! Но ти дори не се осети...Първоначално написано от autista88
Im back...
Дообре, доообре, доообре...прав си...само не разбрах защо седи моето име на цитата?!?Първоначално написано от MrCreeper
Im back...
Айде покажи ми, може да науча нещо, вместо да се правиш на умен.Първоначално написано от TheMightyNadenica
По-добре на кафево отколкото социално слаб!
Офффф...по-нагоре написа, че има само 2 неща - материя и мисловните неща! И аз казвам 3то за пример което не спада с предходните 2...Ясно?
Im back...
Продължавам да не загрявам, но ако говориш за антиматерията - тя също подлежи на физичните закони. Реално не можеш да докоснеш антиматерията, тъй като ние сме изградени от материя и това няма да има приятни последици за теб.![]()
MrCreeper - има и Теория на струните, която предполага съществуването на гравитони.
Да има теория на струните, но тя е нова и не се е утвърдила. Защо в ЦЕРН не са ги "заснели" тези гравитони? Хващаме бозон, разтегля ме го и той става нов вид бозонТова е в теорията
Не ми се вярва много, но всичко ще си излезе наяве.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Човек...на ударен ли се правиш...? А може би да си ударен...? Или просто се бъзикаш с мен...? А може и акъла ти да не е в много...?Първоначално написано от autista88
Im back...
Първоначално написано от TheMightyNadenica
![]()
Не мога да схвана, за кое конкретно нещо говориш.
Просто исках npp да ми даде отговор на това, дали Бог подлежи на физичните закони.
Абе зарежи...ясно е, че няма да схванеш!Първоначално написано от autista88
Im back...
Е нали си големия физик, що не сториш едно добро, та да ми обясниш?
Или т`ва е някакво безценно Знание, дето само ти го имаш и го пазиш за себе си? Иначе лесно раздаваш квалификации.
Ето този пост!Първоначално написано от autista88
Аз казах за пример антиматарията! Тя не съвпада с никое от 2те!
Im back...
Бог създаде всичко на тази земя за шест дена, а на седмия си починал.Първоначално написано от autista88
Бог създаде най-висшето същество - хората, за да има кой да го люби.
Иска само сърцата ни, и ако беше лесно, щеше ли да е интересно? За ВАС е прекалено лесно да има само добро и зло, нали? Но те уверявам, че е така.
Началото бе словото, а словото бе у Бога!
Всеки човек избира пътят, по който да върви. Пътят, по който вървиш, определя мястото, а което ще стигнеш!... Винаги имаш избор, и винаги може по-добре и по-зле да става всичко. Човек сам прави избор, кога лош, кога добър. След това претърпява последствията от нещата, които е направил. Било рано или късно. Било на тази земя или след смъртта.
Няма следствие без причина! Глупаво и наивно е да си мислим, че един компютър трябва да има свой произведител, а вселената и животът се се самосъздали, или са просто плод на случайност. Тази разносметка е равна на глупавия израз, часовникът е едновременно и часовникар. Хора, не бъдете наивни. Недейте се лъга. Има Бог, и той не иска кой знае колко много от него. Въпреки, че си е многоо. Ако любим него, трябва да спрем много неща свързани със света, защото приятелството със света е вражда против Бога. Той иска от нас само да вярваме в него, във Христос, във Светия Дух, и в Бог Отец. Ако вярваш - да ти бъде!
http://www.vbox7.com/play:cae51914
http://www.vbox7.com/play:4e501c19
Прави повече от това да живееш, живей за Исус Христос!
Евангелска църква Синай - гр. Лом
Колко си прост ,Кьофтьо ,направо фантазията ти е бедна колко фейл ми става докато те чета. Запек и диария на куп получавам.Първоначално написано от TheMightyNadenica
И какво е антиматерията ,би ли ни светнал ?
Или говориш за тъмна материя ,ама те са едно и също понеже ,а ?
....
Първоначално написано от cchumata
![]()
Хора,нека ви кажа,че Бог не е зависим от законите на физиката.По-скоро те са зависими от Него.Нали се сещаш,че щом е създал всичко от нулата Той е този,който определя физичните закони.Просто цялата вселена е толкова перфектна,че незнам как е възможно някой да си мисли,че всичко това е плод на случайност..Сега ако ви кажа,че преди 2 часа на масата съм оставил шунка,сирене,хляб и маргарин и сега намирам сандвич няма да ми повярвате нали?Щом за този елементарен сандвич ако ви кажа,че сам се е направил ще ме помислите за луд,защо вие мислите,че тази вселена без никакъв недостатък,в която всичко е взаймно свързано и няма нищо случайно се е създала от само себе си?както в Библията пише,цялото творение свидетелства за Създателя си.
Не си мислете,че ние сме независими и човека е върха на хранителната верига.Тук,на тази Земя каквото и да постигнеш,построй си дворци,властвай над хиляди хора,имай всичко което можеш да си представиш,като умреш какво става?Колко от тези неща ще отнесеш в гроба?Независимо какво си постигнал и колко си велик,ако Господ Бог реши,че времето ти на тази земя е изтекло какво можеш да направиш ти?Един инфаркт и си до там,рак,СПИН..от какво можеш да се спасиш с парите си и с властта си?Ние сме точно толквоа велики и могъщи в сравнение със Създателя си,колкото е велико едно гърне пред грънчаря си.Ние сме точно такива,едното по-шарено от другото,има по-красива форма,по красиви рисунки от другото и то вече е гордо с това.А не мислиш ли,че това което си ти не е поради твой усилия а поради милостта на Бог и неговата воля Той да те направи такъв?Преклонете се пред Създателя си и не бъдете горделиви защото дори и хората са го казали "От високо най-лошо се пада".Ти не си нищо повече от съучениците си,които ги мислиш за зубъри,грозни,смотани и т.н. и незнаеш дали сега както им се подиграваш и не са достоини дори за погледа ти след години няма ли така да се обърнат нещата,че ти да си под тях и да си зависим от тях по един или друг начин.
"Не продължавайте да говорите горделиво; Да не излезе високомерие из устата ви; Защото Господ е Бог на знания, И от Него се претеглят делата. - I Царе 2:3"
Гордостта на човека ще го смири, А смиреният ще придобие чест. - Притчи 29:23
Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне. -
I Коринтяни 10:12
Хм ... значи ситуацията е такава - Бог създава 4те основни физични сили и си изтупва ръцете.Щом за този елементарен сандвич ако ви кажа,че сам се е направил ще ме помислите за луд,защо вие мислите,че тази вселена без никакъв недостатък,в която всичко е взаймно свързано и няма нищо случайно се е създала от само себе си?както в Библията пише,цялото творение свидетелства за Създателя си.
Ей точно толкова е перфектна и съвършена Вселената. Всичко останало е следствие от тези два факта - има ги въпросните сили ,има и материя. Откъде ,как и защо са се взели - ще ми се да знаех. Но всичко сочи ,че никой не е нарязал шунката и не я е поставил между филиите.
Ясно Бог е зажаднял за любов и внимание. Защо?
Вашата логика:
Какво е създало компютъра? Човека.
Какво е създало Човека? Бог.
Какво е създало Бог? Бог е изключение от правилото, той не е създаден от нещо.
По-същата логика може не Бог, а Големият Взрив може да е изключението.
Това, което ползвате, му се казуален аргумент. Недостатъка на този Ви аргумент е показан още преди 1800 год. от Дейвид Хюм - съдържа противоречие. За всяко нещо си има причина, но противоречието е, че за Бог няма причина.
Това е, като древните хора, Земята се крепяла на един слон, нещо трябва да крепи слона -> костенурка. И така цяла планина от създания. Ако обаче нищо не крепи костенурката, то защо нещо трябва да крепи Земята? Всъщност хората още не знаели защо нещо получава опора и как така земята "виси" във нищото. Хората напреднали в астрономията и животните изчезнали.
Друг вариант. Може съществуването на Вселената да е просто факт, тоест нищо да не я е породило. И Въпросът "Как е създадена Вселената?" да е също толкова смислен колкото "Какво е по на север от Северният полюс?"
Продължаваме - Твърдите, че часовника не може да се е сглобил сам. Той трябва да е проектиран от някого, за да изпълнява тази функция. Та подобно било със очите, които са доста сложни и вършат добре работа си. ТА очите били проектирани от някой по-умен от нас, защото ни е извън възможностите.
Това е телеологически аргумент. Този аргумент работи с аналогия - щом часовника е направен от някой, значи и окото (а и човека) трябва да са. Този дето е направил тази аналогия за първи път е Уйлям Пейли.
Само дето Пейли не е знаел за естественият подбор. В клетките има молекули, които представляват ДНК-то им. При въпроизвеждането на клетките ДНК-то се копира и предава, но някои събиитя могат да го променят. Това е мутация. В зависимост от средата мутациите или могат да се увеличат или да попречат на организма да живее.
Животно с по-дълга шия се храни по-добре от дърветата, а животно с по-ярка козина става по-лесна плячка. Мутациите, които носят предимства се пренасят по-лесно на бъдещите поколения.
При естественият подбор няма нужда от Бог, за да се появят очите - те са нещо, което е естествено да се появи.
http://www.bbc.co.uk/news/10132762
Специално за Боголюците по прочетох малко размисли по въпроса за НЕсъществуването на Бог..
Аурисе...ти температура ли имаш? Или просто си бот ? А може би и 2те?Първоначално написано от Auriss
Той каза, че има 2 неща...и аз да се заям, назовавам 3то за пример което не съвпада към тези 2 "неща" казани от него...Толко` ли си прост? Ти се заяждаш умишлено убиждайки...браво, "интелекте"...
Аз примерно ще кажа, че тъмната материя е част от тъмната енергия, и се преплитат...ама те са почти едно и също понеже, а?
Но ти си решил да се заяждаш унижавайки, което показва плиткоумието ти!
Im back...
хм,естествено казваш?А как хората съществуват от толквоа хиляди години и защо не сме започнали да мутираме?Доколкото ми е известно,хората преди Христа са изглеждали точно по същия начин както и ние изглеждаме..аз поне не съм попадал на материали,където са изобразени човеци по-недоразвити и на по-ниско ниво от нас,дори напротив-преди хиляди години,хората са изграждали здания,които в днешно време трудно се изграждат дори с модерна техника.На мен не ми изглежда пирамидите да са изградени от недоразвити и нееволюирали хора.а за тези картини които се виждат само от високо(извинете ме но забравих къде се намират и как се казват,в някаква пустиня в САЩ ако не се лъжа)тях как ще ги обясните?Това да се направят такива фигури с такава перфектна форма и прави линий а художника дори не е виждал какво рисува..мисля,че хората са били доста развити преди нас.Добре,нека приемем че и тук греша.Какво ще кажете за хора умрели и после завърнали се от смъртта?Гледал съм такива филми в които преживелите разказват какво са видели и да ви кажа няма различни мнения,всеки един от тях се е срещнал с Господ Исус Христос и е говорил лице в лице с него.Говорим за хора,които не са били в клинична смърт а за хора на които вече смъртните актове са били издадени и в последствие са върнати към живота.Всеки един от тях е видял Ада,видял е и Рая и разказите на тези хора по никакъв начин не си противоречат.Предполагам това означава,че тези хора всички са видели едно и също нещо и този вариант това да са някакви сънища и привидения отпадат?Може да кажете,че тези разкази са все на християни,които са решили да изкарат някаква сензация и да привлекат хора към "сектата" си.Ами има и такива,които рпеди това преживяване са били атеисти и са отхвърляли Бог.Първоначално написано от autista88
Също така много ми е смешно като прочета коментар от сорта на"Църквата е конспирация,измислена да се упражнява контрол на масите"..Хора от къде е започнало християнството?Исус Христос е проповядвал по юдейските земи докато Израел е бил римска колония.Един сам човек с неговите 12 последователи..Исус умира,разпнат е на кръст..техния водач вече го няма.В историята има много случай,когато самозванци събират група хора,вдигат бунтове и групата указва влияние на обществото,но след като водачите им са отстранени по един или друг начин,всичко свърша.
Явно не е станало така с христовите ученици,защото тези 12 човека практически са сами срещу всички.Изпълнени със Святия дух,те обръщат целия свят.И ако някой си мисли,че са го рпавели за власт или за пари,можете да потърсите материали,от тези 12,11 са умрели от насилствена смърт като разпъване на кръст,изгорен жив или удран също а само един умира от естествена смърт и той е бил заточен.Сега ми кажете вие бихте ли минали през такива изпитания за някаква лъжа?Бихте ли живели в нищета,да бъдете гонени от римляните и еврейте и накрая да умрете по такъв жесток начин в името на една лъжа?Аз бих предпочел да си живея спокойно и да не умирам за нещо,което не е истина,но тези хора са били убедени в това което рпавят и как не,те са били с Христос 3 години,следвали са го навсякъде и всеки ден са виждали чудесата които е правел.
Вярвате или не Бог съществува и всеки еидн от нас ще го разбере рано или късно.На тази земя,човек живее 70-80-90 години,зависи от това какъв е плана на Господ за този човек.След това на къде?Душата на човек е вечна и тя ще живее или завинаги с твореца си или отдалечен завинаги от него на ужасно място.Ада е реален и той се намира точно в центъра на земята.Изборът къде ще прекарате вечността е изцяло ваш.Бог ни обича и всеки ден той ни очаква с отворени обятия да се завърнем към него.Той е нашия небесен отец и от него е нашето благословение.Той е този,който в своето слово 365 пъти е казал:Не се страхувай,защото аз съм с теб."Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда." (Еремия 29:11)
http://boji-dar.info/m/articles/view...B0%D0%B4%D0%B0 ---> Геолози записали глас от ада..не знам за вас,но аз останах потресен след като го чух.Бог е толкова милостив към нас и толкова ни обича,че вижте какви доказателства ни е дал само и само да се обърнем от нечестивите си пътищата и да повярваме в Него и да прекараме вечността в неговото присъствие а не да се окажем и ние един ден там..
Да оставим малко учениците на Христос. По-същият начин можем да потърсим причина защо не умира ислямат, будизмът и т.н. Когато хората нямат знание, уплашени са и търсят в какво да вярват - те си намират, дори да са пълни абсурди.
Някой твърди, че имало чудеса. Ти видял ли си ги?
Натурата на човек е такава, че той е склонен да вярва в чудеса. Просто му е нужно, за да се надява, че чудото един ден ще стигне и до него.
Най-старата пирамида е строена около 2600 год. пр. н.е. тоест преди 4600 години.
Сега да видим какво се случва при еволюцията на хората. Ние сме от рода "хомо". Еволюциите от един вид до друг са отнемали по няколко стотин хиляди години, тоест 10 пъти повече време откакто са направени пирамидите.
Реално не можеш да отречеш наличието на останки от всички тези видове - хомо еректус, хомо хабилис и тн.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...utionchart.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution
Защо човек въобще има човешки израз, щом има вечна душа? За какво ни е той? 90 години на фона на "вечнотията" са нищо, излишни, губи време.
Как въобще ще докажеш, че човек има душа? Това значи ли, че всяка клетка в тялото ни има "душица"?
Не знам как СССР се е разпаднал, когато в тая "дупка" са пробивали 13 000 метър, щом тя е дълбока само 12 200.
Подобни дупки, с малки разлики, са пробивани вече и на други места, защо там не е записано нищо? Как се спуска микрофон на 12 200 метра дълбочина, да ти смятам ли какъв обем ще заема.
Потвърдено е, че е фейк, спокойно:
http://en.wikipedia.org/wiki/Well_to_Hell_hoax
Ако ти нямаше душа,приятелю,сега нямаше да си по-различен от останалите диви животни,които бродят из гората.Щеше да живееш ден за ден и единствената ти цел в живота щеше да бъде да си осигуриш дневната доза храна с която ще изкараш и този ден,а не да търсиш отговори за съществуването си в тоази форум.От къде си мислиш идва представата за правилно и неправилно?Според теб маймуната или лъва имат ли такива терзания?При това казах ти има случаи на хора,които са били мъртви и после са били възкресени.Мисля,че това не е шега работа,аз не знам какви чудеса очакваш ти.Първоначално написано от autista88
А той отговори: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
И той му каза: Ако не слушат Моисей и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят. (Лука 16:30-31)
Явно нищо не може да изненада Господ Бог
Аз няма какво повече да ти кажа по темата,ти решаваш дали да повярваш в Бог или да закоравиш сърцето си. "Ето, днес поставям пред вас благословение и проклетия: благословението, ако слушате заповедите на Господа вашия Бог, които днес ви заповядвам; и проклетията, ако не слушате заповедите на Господа вашия Бог, но се отклонявате от пътя, който днес ви заповядвам и следвате други богове, които не сте познавали." (Второзаконие 11:26-28 )