- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Давате ли пари на заем?
Ако да, защо, на кого, по каква причина и етц.![]()
мм...ако му трябват;на бфф-то си и давам без да ми връща парите(и тя на мен);...А на приятели най-много 2 лв да дам![]()
Ако са някакви стотинки - няма проблем, даже не държа да ми ги връщат, друг път аз искам и така. Не правя проблем за това.
За по-големи суми - не са ми искали.
пф не![]()
само за стотинки когато на някой не му достигнат![]()
ем за 1-2 лв няма проблем повече не са ми и искали
то често се случва някой да каже дай 50 ст дай 1 лев ще ти ги върнаа... като ми омръзне да ми мрънкат ако имам давам ако се сетят ще ми върнат, ако не - здраве![]()
If you were born an original, don't die as a copy !!
Ако имам, що да не дам. Разбира се, не говоря за големи суми, най-малкото щото аз много пари нямам и и да искам, не мога да ги дам.
Ако имам давам, защо не. Не държа да ми ги връщат, стига те да не се чустват неудобно. Когато не ни достигне за храна или нещо друго, мойта аверка ми дава пари и аз обратно. Понякога ги връщаме, понякога не.
Иначе на тея момчета от съседния клас редовно идват да просят стотинки за свара или кафе и аз давам, ако са ми останали някакви.![]()
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Еми ние в нашата компаниика си услужвае без да си ги връщаме.. иначе на другите най-много да дам 2-3 лв.
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Давал съм, разбира се.
На най-добрите ми приятели съм давал и големи суми, но ми ги връщат естествено, на съученици съм давал там стотинки ако на някой не му достига за нещо, но не държа да ми ги връщат, няма да забогатея с 50 стотинки или 1 лев в крайна сметка.![]()
Вафла..
Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
Ей такива момчета са ми най-жалки, големи са "гъзари" иначе, пък си просят пари за свара и кафе, тц-тц![]()
![]()
Давам,ама рядко,щото рядко някой да ми поиска за нещо
И аз давам,и на мен са ми давали,и си ги връщаме.За 1-2 лв,ако човека няма пари се е случвало и да не искам да ми ги връщат.А големи суми не сме си искали.
да,ама за малко,аз много нямам,де![]()
I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
It’s hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.. (:
Първоначално написано от Unendlich
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Първоначално написано от viksit0y
![]()
не давам
ама земам
Ако имам пари давам.Не съм за 1,2 лева,че дори и повече.Особено за най-близките ми хора.
.. любовта ни с теб,лудата цял живот ще ни държи!
Да,естествено![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
естествено.
"Приятел в нужда се познава"
Давала съм е по десет лева на прителка връщала ми ги е. И на мен са ми давали и аз съм връщала. И на баба ми съм услужвала като няма. Нямам против да давам, обаче мразя да злоупотребяват с мен.
Пари в заем давам само на много добри приятели или "сигурни" хора. Сумите варират от 10 тина до към 200 лв. кеш... Лихви не им отдържам!Но на хора, на който съм давал пари и после не са ми ги връщали (няколко пъти ми се е случвало), а след време пак ми искат с разни "уговорки", че ще ми върнат и предешните задължения - отказвам най-учтиво! :P
П.С. - Даже се е случвало на родетелите си да отпускам в заем...![]()
Ми давам до 1-2 лв по някои път на фр щото нямат понякога. Обаче имах една фр, която беше дала на един неин фр 20 лв и той не й ги беше върнал доста време и нали тя чакаше да й ги върне, обаче той все викаше, че няма пари и накрая тя трябваше да взима подарак и аз викам: Кажи му, че ти трябват парите за подаръка, за да ти ги върне. Ама той не че нямаше пари, а просто ей така не искаше да ги върне. И оттогава се притеснявам да давам по- големи суми пари![]()