- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Тестовете отрицателни, а цикълът не идва..
Здравейте първо..![]()
Надявам се да няма повторение на темата и се извинявам ако е така..
Значи моя проблем е следния: Цикъла ми закъснява с около 12 дни, а теста за бременност, който си направих седмица след закъснението от притеснение се закова на отрицателен.. Исках да попитам на какво може да се дължи това? И има ли вариант теста ми да 'лъже'? За гинеколог часа ми е за след две седмици, а аз се панирам още от сега по въпроса .. По принцип цикъла ми закъснява само с няколко дни, максимум 5, но този път прекали и ме притеснява доста ;x
ωhατ gσes αrσuηd, cσmеs αrσuηd ...
На колко си? Откога менструираш? Колко ти е МЦ?
За пръв път ли закъснява? Проблеми с теглото имаш ли? С окосмяването?
Майка ти с редовен цикъл ли е?
Медикаменти пила ли си?
Тестът с първа сутрешна ли беше? Каква марка беше?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Здравей и благодаря за бързия отговор.Първоначално написано от kalpazanka
![]()
На 18 години съм, менструирам от 12 годишна, МЦ ми е около 5-6 дни, максимум 7.
Не ми закъснява за първи път, по принцип ми закъснява всеки месец с около 2-3 макс 4. Но юни месец ми закъсня със 7..
Нямам проблеми с теглото, нито с окосмяването.
До колкото знам, да, майка ми е с редовен цикъл. Не съм пила никакви медикаменти освен преди няколко 1 аспирин протект.
Тестът го правих с 4тата или 5тата. Не обърнах внимание на марката, но мисля, че си беше надежден, защото все пак дадох 10 евро за него..![]()
Интересното е, че колема ме боли от време на време, като, че ще ми дойде всеки момент.. но няма нищо :S Така съм от няколко дни...
Продължителността е между 31-33 дни, всеки месец е различно, никога не идва на точната дата в която съм го сметнала.. В повечето случаи закъснява.
Мисля утре да си взема още един тест за всеки случай.. но след като този който си направих се 'закова' на отрицателен си мисля, че не е от това..![]()
Кога е бил рисковият полов акт?
Следващият тест да е с първа сутрешна урина.
Не е никак зле да те види гинеколог.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Направих още един тест и пак беше отрицателен.. Беше друга марка, не като предния.. но още няма нищо. А ми преместиха срещата при гинеколог за 7ми октомври..Първоначално написано от kalpazanka
![]()
Не знам дали да се притеснявам, че тестовете лъжат или ... ;х
В чужбина ли си?
Моляя? Какви са тия гинеколози бе? Не можеш ли да си намериш друг?Първоначално написано от missEvance
Такива са...Първоначално написано от theeye770
Безотговорни.. нямали часове за по- рано. А ако ида на преглед в частна клиника ще ме оръсят най-малко 120 евро..
![]()
пф, това е ужасно. не можеш ли да отидеш в някоя друга болница?Първоначално написано от missEvance
Няма как.. имаме само една болница в нашия град и точно в нея ми назначиха час за октомври месец.. Единствения ми вариант е да чакамПървоначално написано от theeye770
А до тогава да се изприщя от притеснение къде е проблема ?!
![]()
Според мене няма смисъл да чакаш, до тогава най-вероятно ще ти е дошло поне 2 пъти. Проблема е там, че ти се стресираш, притесняваш се и това пречи да ти дойде. Ако се успокоиш, кажеш си , че всичко ти е наред, ще видиш как всичко ще се нормализира и ще си ти дойде.Първоначално написано от missEvance
А всъщност правила ли си секс без презерватив,за да се притесняваш?
Шофирай разумно - стигни жив!
И изобщо да се е късал презерватив? Изхлузвал? Изпарявал?Първоначално написано от Biskfitka
![]()
Имам причини да се притеснявам, защото с приятеля ми сме заедно от две години и понякога използваме презерватив, понякога не. Знам си дните на овулация и гледаме да сме внимателни точно тогава..
Макар, че двата теста които показаха отрицателен ме успокоиха, все още не знам къде е проблема и защо вече втора седмица цикъла не идва ?!![]()
ами бих те посъветвала обичайното нещо-бабини глупости...яж лъжичка канела и би трябвало да ти дойде (смисъл при много момичета, вкл. и аз действа)
знам че са глупости, калпазанке(щото най-първа ще ме ''осъдиш''), ама по-добре отколкото да седи и нищо да не прави...
пътувала ли си наскоро?
защото това може да е причина//
Няма да те съдя, защото това е на принципа "може да не помогне, но няма да навреди"Ефектът е на ниво психика /т. е. плацебо/.
Мани тая канела,аз веднъж пробвах,щях да се удавя с тоя прах в устатаслучая ми беше същия като на момичето,не ми идваше 1 месец даже...;д
Топлото ;д на корема помага-в смисъл топла вода в ниската част на корема,но да не се изгориш иии коремни преси...и си мисли,че ще ти дойде![]()
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Тъкмо се връщам от магазина с канелата, честно !!Първоначално написано от Biskfitka
Миналата седмица пих от този чай, от лука дето.. нямаше никакъв ефект
Но пък четох и по испански сайтове, че канелата помагала.. сега ще пия пък да видим
Ако и от нея не стане ;х ще трябва да гледам и други бабини деветини...
Не.. не съм пътувала по-далеч от 70км от града ми.. така, че изключих варианта за смяна на климата.. ;хПървоначално написано от bloodyF
В кой град си, че има само 1 болница/поликлиника?![]()
В Испания ли си btw?
Малко оффтопик ама..
Btw спри да мислиш лоши неща, защото по този начин стресът надделява и ако не се успокоиш скоро и не си кажеш, че всичко е наред, няма да се оправят нещата.
ПП: Някой спомена за канела.
Това пък за пръв път го чувам. Чувала съм всякакви други неща, но за канела не.Опитай с това и мисли положително.
После сподели какво е станало.
В Испания, да. Само една е защото близо до града направиха една болница, която е най- голямата в областта. Щом тук в града най- скорошния свободен час за гинеколог е за 7ми октомври, сигурно в другата ще е през 2012та.. ;хПървоначално написано от WishICouldForgetYou
Преди малко пробвах да сваря канелата с вода, както бях чела. Ама стана една лепкава, противна течност, която две глътки ми бяха достатъчни да я изхвърля.. И направих това с лъжицата, както каза bloodyF .. и сега чакамеИ мисля положително, или поне се старая..
![]()
Все още нищо...![]()
Ако отида в аптеката ще ми дадат ли нещо да пия без рецепта? Или трябва задължително да имам рецепта?
Няма да е лошо да ни кажеш кога е бил рисковия полов акт ?
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥