- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Моята кардио тренировка ?!
Значи на 14 съм, от месец и половина съм на диета и през ден правя кардио на велоергометър, значи искам да разбера дали го правя достатъчно време с достатъчна бързина и достатъчно ли калории съм свалил, сега ще ви опиша темпото:
Time/Време: 30 минути
Speed/Темпо: 22.0
Call/Изразходени калории: 350.0
това пише след като приключа, добре ли се справям или иска още бързина или още време или трябва повече изразх. калории ?
Зависи каква ти е диетата, а 350 калории са 2 вафли, така че... Внимавай какво ядеш и не се мятай на "диети" само на плодове или зеленчуци и т.н.Първоначално написано от jh97
А и ти си на тая програма от месец и половина, що питаш нас добре ли е и има ли резултат?![]()
Не, просто питам дали кардио тренировката ми струва
350 калорий нищо не са като цяло.Един кроасан 7 days има 34 гр въглехидрати 5 белтък 20 мазнини и 344 калорий.Тоест в превод изяждаш един кроасан и потенето на велоергометъра отива на кино.Та не знам какво имаш предвит под диета.Изчислил ли си си калориите мазнините въглехидратите белтъчините?Ако не си и си мислиш,че като поемаш "уж" по-малко въглехидрати ще станеА за кви въглехидрати ти говоря ти на НВД ли си на кво си?Дай малко инфо
никви диети ... яж както си искаш или повече! ся ако се ограничиш от яденето ша си хилав цял живот!
един въпрос.. тва кардио кво ша го праиш ? кво целиш... тренираш ли нещо друго ?
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Правя кардио за да сваля подкожни мазнини (изобщо мазнини) да отслабна
Струваш ми се малък за диети. Наблегни на спорта и качествена храна. Не си обърквай развитието..![]()
Pain is inevitable. Suffering is optional.
Не е важно колко калории ще изгориш.. трудноста на велоаргометъра я настрой така, че да можеш 30 минути да поддържаш над 40 км в час.. Диети на се ти нужни.. не яж боклуци от улиците и бял хляб, спри газираното, а като ядеш сладко гледай да не е няква торта надумкана с растителна мазнина, ами да е нещо хубаво![]()
Бял хляб НЕ ям, само черен пълнозърнест Тонус.
Сладко не ям, един пут в седмицата пърче натурален шоколад за енергия.
Газирано не пия от много време.
И в фитнеса поддъжам 20 км. така, че ще овелечя, но иначе от тези 20 км. по 30 мин. тениската ми се цеди направо![]()
да добавя нещо .... тичането според мене е доста по добро и естествено кардио ... малко или много се тренира и горната част на тялото
а до горене на мазнините ... давай тренирай някъв спорт, кат ти се ускори метаболизма ша махнеш мазнините, пък и кат изградиш и малко мускулна маса тая мазнинка и да си остане пак ще е добре![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Пулса е важен, пулса ...
И най-добре бягай сутрин на гладно на чист въздух (по възмможност) ..
да бягаш/караш на уредфайда е, но зимата ^^
Да, но като бягам на стадиона правя 3 обиколки след това почивка 40 сек. и правя още 2... нататак не ми остават никакви сили, виждам, че от кардиото във фитнеса (колелото) много повече се изпотявам, а на стадиона доста по-малко а съм супер изморен и задъхан
Трябва да дишаш правилно!Аз наскоро почнах по 6 километра и половина иначе преди бяха около 4 и половина.Еми ако не се задавя или нещо да загубя ритъм проблем с въздуха нямам до края.Oбаче краците почват да сдават багажа на 5тия километър и ми е умирачка до краяТа по-добре за мене е тичането (въпреки,че колелото ми е по-приятно ако съм някъде по баирите на Витоша
както и да е там кардио не става).Вместо да проиш обиколки гледай времето.Примерно си направи някав плейлист който да е 15-20 минути и тичай докато свършат песните (аз лично винаги тичам с музика,че понякой път ме надъхват и продължавам въпреки,че ми се лази по тротоара) .Най-добре е да тичаш от 20 минути нагоре,но ако не можеш да го издържаш карай на 15.(Никой не се е родил научен че и всеки да издържа разстоянията).Пробвай 20минути тичане на стадиона без почивка с нормално темпо.Гледай да дишаш ритмично демек на 3 крачки примерно поемаш на 2 издишваш.(Са да не тръгнеш да си гледаш у краката да бройш крачките
гледай просто да е равномерно както и ляв крак дясна ръка десен крак лява ръка) Бавно и спокойно всичко ше стане.Аз харесвам и идеята с велоергометъра ама както каза muscle се иска висока скорост и ептен няма да издържиш.