За часове в училище не знам, но няма да лошо родителите да започнат да говорят с децата си на тези теми. И не да чакат децата да станат на по 18, ами да им говорят от съвсем малки.
Аз съм те тези, чиито родители смятат това за нещо срамно, лошо и мръсно едва ли не.. Никога не съм говорила с тях за секс. Като малка проявявах любопитство, но винаги ме режеха с нещо от сорта на "не се занимавай с глупости още от сега", а според мен е важно детето от малко да говори за това именно с родителите си.
На нас в училище госпожата по биология ни говори доста по тези теми, водила ни е и в РИОКОЗ, а там са ни били пускани всякакви клипчета, от които сме научавали страшно много неща.
Днешното поколение щом е решило да си отваря краката още на 12-13, никой не може да ги спре. Но поне може да се погрижи да са образовани и да знаят как да се пазят.
А смятам, че ако тези деца, които още не могат да си пишат името правилно, а са тръгнали секс да правят, знаеха малко повече, щяха да изчакат още преди да решат да се таковат наляво-надясно.